Facebook Pixel «Και που λείπει ο Νεστέροβιτς, τι έγινε;»
| 2011-04-16 15:32:00

«Και που λείπει ο Νεστέροβιτς, τι έγινε;»

«Και που λείπει ο Νεστέροβιτς, τι έγινε;»

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για το σημερινό παιχνίδι στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και για την απουσία του Ράσο Νεστέροβιτς.

«Δεν το συζητάει κανείς, δεν τίθεται αμφιβολία ότι ο Ράσο Νεστέροβιτς είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας. Όπως επίσης ότι ήταν καθοριστικότατος στο «διπλό» του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο.

Στο σημερινό παιχνίδι, όμως, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δεν νομίζουμε ότι η απουσία του θα παίξει κάποιο ρόλο. Κατ’ αρχάς, τα ματς συνήθως δεν τα κρίνουν οι ψηλοί, ειδικά το σημερινό είναι από εκείνα τα παιχνίδια, που κατά την άποψή μας δεν θα μετρήσουν τόσο τα τεχνικά στοιχεία, όσο η επιθυμία για τη νίκη: ποιος το θέλει πιο πολύ.

Αν θα μιλάγαμε για τεράστια απουσία από πλευράς Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι σαν το σημερινό, θα ήταν π.χ του Σπανούλη. Οι γκαρντ παίζουν με την μπάλα στα χέρια, αυτοί κατευθύνουν τις τύχες του παιχνιδιού, από την δράση τους εξαρτώνται πολλά.

Από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι οι ψηλοί δεν κάνουν την διαφορά, ήταν και τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» ουσιαστικά δεν πήραν τίποτα από τον Άλεκς Μάριτς, τον ποιοτικότερο τους κλασικό ψηλό. Παρόλα αυτά, έκαναν την υπέρβαση απέναντι σε μία ομάδα με πολλούς και καλούς ψηλούς. Και την έκαναν γιατί είχαν εξαιρετική τακτική, αλλά πάνω από όλα γυάλιζε το μάτι τους.

Έτσι και σήμερα: οι απουσίες, τα όποια προβλήματα μπαίνουν στο περιθώριο και παίρνει το ματς η ομάδα, που θα το θέλει πιο πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος, που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη, αλλά το παρκέ είναι ο καθρέφτης των πάντων. Υπομονή, λοιπόν, μερικές ωρίτσες και θα πάρουμε τις απαντήσεις μας».

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags