Facebook Pixel «Ουγέ καλεί Σισέ»
| 2011-01-04 14:40:00

«Ουγέ καλεί Σισέ»

«Ουγέ καλεί Σισέ»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει σήμερα για τα δεδομένα στην υπόθεση του Γάλλου άσου και αποκλείει το ενδεχόμενο πρότασης από τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, βλέπει κρούση από την Άστον Βίλα. 

Αναλυτικά το άρθρο του στην «SportDay»:

Η πιο πιθανή περίπτωση να έρθει πρόταση αλλά όχι τώρα, για τον Γάλλο είναι από την Άστον Βίλα και τον Ζεράρ Ουγέ το καλοκαίρι. Το ζητούμενο είναι τι κάνει ο ΠΑΟ σ’ εκείνη την περίπτωση.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο ένας αναντικατάστατος παίκτης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια όαση ελπίδας. Ο μέσος οπαδός που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τις διοικητικές παλινωδίες βλέπει στο πρόσωπο του Γάλλου έναν ηγέτη. Οποιαδήποτε κουβέντα, λοιπόν, σχετικά με μετακίνησή του στο εξωτερικό δημιουργεί εκνευρισμό στους οπαδούς και ανησυχία.

Ο Σισέ βρέθηκε στο Λίβερπουλ πριν από λίγες μέρες και η αλήθεια είναι πως εκτός από το γεύμα που είχε με τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, έκανε και κάποιες δηλώσεις. Δεν είπε κάτι που ξενίζει, αφού είναι σίγουρο πως θα ήθελε να ξαναπαίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Αλλωστε, στο «Ανφιλντ», παρά την άσχημη εμπειρία του τραυματισμού του τον Νοέμβριο του 2004, δεν παύει να κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 και ένα Κύπελλο Αγγλίας το 2006, κατά σύμπτωση τον τελευταίο τίτλο που πανηγύρισε η «κόκκινη στρατιά».

Ωστόσο, μπορώ να καθησυχάσω τους φίλους του ΠΑΟ πως στη Λίβερπουλ δεν κοιτάζουν τον Σισέ ως λύση. Περισσότερο στο συναισθηματικό κομμάτι του ίδιου επενδύουν οι γράφοντες τις δηλώσεις και λιγότερο στο καθαρά πρακτικό. Είναι θέμα χρόνου στη Λίβερπουλ να απομακρυνθεί ο Ρόι Χότζον από την τεχνική ηγεσία, ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία της Λίβερπουλ που δεν θα ολοκληρώσει σεζόν! Ο Κένι Νταλγκλίς, σχεδόν δύο δεκαετίες από την αιφνίδια παραίτησή του τον Φλεβάρη του 1991, αφετηρία όλων των δεινών για τον σύλλογο, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα γυρίσει για να διατελέσει υπηρεσιακός προπονητής μέχρι το καλοκαίρι.

Κι εδώ κρύβεται το μυστικό για τον ΠΑΟ. Ο Νταλγκλίς δεν υπήρξε ποτέ φανατικός οπαδός του τρόπου παιχνιδιού του Σισέ και επειδή επηρεάζεται πολύ από τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας της Λίβερπουλ, τον άλλοτε παρτενέρ του, τον Ιαν Ρας, μάλλον θα είναι απίθανο να ζητήσει να ξοδευτούν χρήματα για τον Γάλλο. Ο Ρας θεωρεί μονοδιάστατο κυνηγό τον Σισέ και προτιμά τον Ασλεϊ Γιανγκ της Αστον Βίλα, ο οποίος κοστολογείται με 14 εκατ. λίρες από τους «χωριάτες» ή τον Ντάρεν Μπεντ της Σάντερλαντ που κοστίζει πολύ περισσότερο. Επίσης, πηγές μέσα από τον σύλλογο θεωρούν πως θα ήταν «ζεσταμένο φαγητό» για τον κόσμο η επαναπόκτηση του Σισέ ύστερα από πέντε χρόνια, ειδικά τη στιγμή που υπάρχει νέος ιδιοκτήτης και οι οπαδοί περιμένουν κάτι εντυπωσιακό κάποια στιγμή από τις μεταγραφές. Το μόνο υπέρ του Σισέ, πέραν της καλής σχέσης του με τον Τζέραρντ, είναι η παρουσία Γάλλου τεχνικού διευθυντή, του Νταμιάν Κομολί, αλλά κι εδώ μπαίνει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Ο Κομολί δεν έγινε δεκτός από τον κόσμο με ιδιαίτερη θέρμη και οι πρώτες κινήσεις του οφείλουν να είναι προσεκτικές και εντυπωσιακές για να κερδίσει τους αναποφάσιστους και γενικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι ζεστός για την περίπτωση του Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την πιθανότητα να φύγει για τον «Ανφιλντ» ο Σισέ. Αντίθετα, η πιο πιθανή περίπτωση να έρθει πρόταση, αλλά όχι τώρα, είναι από την Αστον Βίλα και τον Ζεράρ Ουγέ το καλοκαίρι. Ο Γάλλος πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ ήταν αυτός που έπεισε τον Σισέ να υπογράψει στη Λίβερπουλ τον Γενάρη του 2004 και η μεταγραφή τότε τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο στην ιστορία του συλλόγου. Δεν πρόλαβαν να συνυπάρξουν εκεί, αφού ο Ουγέ απομακρύνθηκε τον Ιούνιο και ο Σισέ άρχισε τη νέα σεζόν με τεχνικό τον Μπενίτεθ.

Ο Ζεράρ Ουγέ θεωρεί πως ο Σισέ ταιριάζει στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Βίλα και μετά την ψύχρανση των σχέσεων με τον Νορβηγό Κάριου και την πιθανότητα μεταγραφής του Ασλεϊ Γιανγκ θα βγει στην αγορά για να πάρει κάποιον κυνηγό. Και ο Σισέ θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή και οικονομική λύση γύρω στα 10 εκατ. λίρες για τον Ουγέ. Μάλιστα, αν η πρόταση γίνει στο ποσό της ρήτρας του συμβολαίου με τον ΠΑΟ (τα 15 εκατ. ευρώ ή 12,5 εκατ. λίρες), θα είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσουν στην Παιανία.

Το ζητούμενο είναι τι κάνει ο ΠΑΟ σ' εκείνη την περίπτωση. Αν τον δώσει, τότε πετάει λευκή πετσέτα. Ο Σισέ αποτελεί τον σημαιοφόρο της «πράσινης» αντεπίθεσης του καλοκαιριού του 2009 και αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο του ΠΑΟ απέναντι στον ανταγωνισμό. Από την άλλη αν έρθει μία τέτοια πρόταση και ο Σισέ θέλει να φύγει, πόσο εύκολο θα είναι να πειστεί να πει όχι; Αυτή η εξίσωση είναι για πολύ δύσκολους λύτες. Και θα αποτελέσει και την αφετηρία κουβέντας για το ποιοι πραγματικά είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού στη μετά πολυμετοχικότητας εποχή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags