17/04/11 - 08:09

"Φυλακή; Ας καθαρίσει πρώτα ο τόπος"

Στην ατιμωρισία που υπάρχει στην Ελλάδα και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πάει κανένας στη φυλακή για όσα ακούγονται στις περίφημες κασέτες, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πηλαδάκης. 

"Φυλακή; Ας καθαρίσει πρώτα ο τόπος"
44.190views 0shares

Ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας αναφέρθηκε μία ακόμα φορά στα παιχνίδια που αδικήθηκε η ομάδα του, στον Πιλάβιο, στο μέλλον του στους "βυσσινί" κ.α.

Αναλυτικά όσα είπε στην "Ελευθεροτυπία":

Για την αδικία σε βάρος της Λάρισας:

«Έως την 22η αγωνιστική η ΑΕΛ αδικήθηκε κατά γενική ομολογία σε 11 ματς και ευνοήθηκε σε ένα, στο οποίο μάλιστα χάσαμε! Αυτά τα ποσοστά ξεφεύγουν πολύ από την κλίμακα του ανθρώπινου λάθους. Γίνομαι συνεχώς παραλήπτης σχετικών πληροφοριών. Πιστεύω ότι όλοι ξέρουν, αλλά όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις ή επώνυμες καταγγελίες από ανθρώπους που εμπλέκονται στο κύκλωμα, όπως έγινε για παράδειγμα στη Γερμανία ή πιο πρόσφατα στην Πολωνία, δεν μπορεί να προχωρήσει η Δικαιοσύνη».

Για την στάση του Πιλάβιου:

«Θεωρώ τον κ. Πιλάβιο έντιμο άνθρωπο, που γνωρίζει τι γίνεται και έχει πρόθεση να προχωρήσει στις ανάλογες τομές. Περιμένω ακόμα να το πράξει και απορώ γιατί δεν το έχει κάνει ήδη…».

Για το αν θα υπάρξουν ποινές για τις κασέτες:

«Αν θα φυλακιστεί κάποιος; Όχι βέβαια! Όχι στην Ελλάδα! Αλλά θα μπορούσαν εύκολα και με τα υπάρχοντα στοιχεία να απομακρυνθούν οριστικά οι εμπλεκόμενοι από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμάς δε μας ενδιαφέρει να πάει κάποιος στη φυλακή, αλλά να καθαρίσει ο χώρος».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα:

«Αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προβλέπει ότι ένας από τους δύο θα κατακτά κάθε χρόνο τον τίτλο. Δείτε τι γίνεται στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και με τον τρόπο αυτόν οι σύλλογοι καταφέρνουν να αντλούν τεράστια ποσά από χορηγούς, εισιτήρια και εμπορική εκμετάλλευση. Στην Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια επικρατεί η αντίληψη ότι για να πάρεις τον τίτλο ή για να μείνεις στην κατηγορία πρέπει να αποκτήσεις «πρόσβαση» και «άκρες», γενικώς και απροσδιορίστως. Ας δημιουργήσουν οι δύο λαοφιλέστεροι σύλλογοι ισχυρές ομάδες με τα χρήματα που επενδύουν -τα οποία ασφαλώς και είναι περισσότερα συγκριτικά με τους υπόλοιπους- και ας πάρει το πρωτάθλημα ο καλύτερος».

Για το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας με το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρέπει να υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες κι αυτό θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα. Όσο για το οικονομικό, εμείς την τελευταία επταετία καταφέραμε να κλείσουμε με κέρδη δύο σεζόν και τα χρήματα αυτά επανεπενδύθηκαν την ομάδα. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι, με σωστή διαχείριση, ένας σοβαρός παράγοντας δε θα χρειάζεται να πληρώνει κάθε χρόνο από την τσέπη του. Δεν μπορεί, βέβαια, κανείς να γίνει πλούσιος. Η συναισθηματική προσέγγιση, η αγάπη για τον αθλητισμό και για μια ομάδα είναι αυτά που μπορούν να σε κρατήσουν κοντά στο χώρο, χωρίς να αλλοιωθούν οι αξίες και η ηθική από την όποια προσδοκία κέρδους».

Για το μέλλον της Λάρισας:

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας ομάδας, έτοιμης από όλες τις απόψεις να επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα και να διεκδικεί τη θέση που της αρμόζει».