Facebook Pixel "Ο Παναθηναϊκός έχασε"
| 2011-04-17 10:42:00

"Ο Παναθηναϊκός έχασε"

"Ο Παναθηναϊκός έχασε"

Το ντέρμπι στο ΣΕΦ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σχολιάζει στο blog ο Γιάννης Αβραμίδης, τονίζοντας ότι πιθανή νίκη των "πράσινων" κάτω των τεσσάρων πόντων πάλι σαν ήττα θα ήταν... 

Ο Παναθηναϊκός έχασε. Αυτό θα γράψει η ιστορία, αυτό γράφει και το φύλλο αγώνα από το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Αν ο Διαμαντίδης ευστοχούσε στο τρίποντο, ή στην βολή θα έφευγε νικητής, αλλά χωρίς τους τέσσερις πόντους που χρειαζόταν. Οπότε; Μία η άλλη.

Το σίγουρο είναι ότι στο τρίποντο του Διαμαντίδη στο τέλος της κανονικής περιόδου οι περισσότεροι στον πάγκο του Παναθηναϊκού φώναξαν... Χάστο αγόρι μου! Και αναφώνησαν «Το χασε, το χάσε», όταν η μπάλα έκανε τις περιστροφές της στο σίδερο.

Του το είπε και χαμογελαστός ο Ομπράντοβιτς. «Παράταση θέλαμε...». Και ο Διαμαντίδης κούνησε το κεφάλι. Μόνο που πολλοί σκέφτηκαν ότι μία νίκη στο ΣΕΦ ακόμα και αν δεν καλυπτόταν η διαφορά θα έκανε καλύτερο στον Παναθηναϊκό.

Κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν την διαφορά και οι νίκες γοήτρου είναι για καφενειακή συζήτηση και δεν έχουν ουσία. Οπότε θα πρέπει να ψάξουμε να δούμε τι έφταιγε και οι πράσινοι έμειναν να κυνηγάνε μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Αρχικά ο πρώτος παράγοντας είναι η εμφανέστατη απουσία του Νίκολας. Που σε συνδυασμό με την επιθετική ανυπαρξία του Τέπιτς και το χειρότερο παιχνίδι του Σάτο επιθετικά, έκανε το κενό του να φανεί τεράστιο.

Από την άλλη το να μην χάνεις τα αμυντικά ριμπάουντ είναι θέμα θέλησης και συγκέντρωσης. Και ο Παναθηναϊκός είχε θέληση και συγκέντρωση μόνο για επτά λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τα πολλά λάθη βασίζονται στο δεύτερο σκέλος του παραπάνω... Της συγκέντρωσης και εκεί εστιάζονταν το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Έβαλε και ο Χαλπερίν τα τρίποντα, αν και το ίδιο σκηνικό – με τον Ισραηλινό έχει επαναληφθεί και στο ΟΑΚΑ πριν δύο χρόνια χωρίς να κοστίσει τότε στους πράσινους.

Εξάλλου σε ένα τέτοιο ματς οφείλεις να ρισκάρεις και η ζώνη που έπαιξε ο Παναθηναϊκός είχε ένα τέτοιο ρίσκο. Και στο τέλος του βγήκε, μιας και ο Σπανούλης δεν ευστόχησε σε κανένα σουτ, ενώ ο Τεόντοσιτς που τα έβαζε ακόμα και με σπάσιμο της μέσης ήταν στον πάγκο με φάουλ.

Συνοψίζοντας... ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι... έχει τον Ολυμπιακό, όταν είναι συγκεντρωμένος. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν οι πράσινοι, ότι οι αντίπαλοι τους, θα βλέπουν πράσινο και θα γίνονται θηρία. Μετά το κάζο από την Σιένα, το να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό και να μην χάσουν τους τίτλους που τους έχουν απομείνει να διεκδικήσουν, είναι όλη η σεζόν.

Οπότε δεν αρκεί να παίζουν ένα δεκάλεπτο, αλλά η απόδοση τους στο τέλος θα πρέπει να είναι η ίδια και στα υπόλοιπα 30-35 λεπτά. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν κυρίοι οι πιο... νεαροί. Όπως ο Νικ Καλάθης, που ήταν από τους χειρότερους στα πρώτα 30’ και γύρισε το ματς με την εμφάνιση του στο τέλος...

Η σεζόν έχει ακόμα χρόνο. Ο Παναθηναϊκός δεν φοβάται τον Ολυμπιακό και οι πρώτες απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν στο Ελληνικό σε ένα μήνα...

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags