Facebook Pixel Lottomatica… ΑΕΚ
| 2011-04-17 10:49:00

Lottomatica… ΑΕΚ

Lottomatica… ΑΕΚ

Σενάρια εμπλέκουν κίνηση πρώην παραγόντων της ΑΕΚ σε συνδυασμό με τον Ιταλικό ΟΠΑΠ, την εταιρία Lottomatica, με την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ σαν μια πιθανή λύση στο αδιέξοδο της Ένωσης.

Σύμφωνα με την «Εξέδρα» ένα σενάριο έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες 15 μέρες για μια πιθανή λύση που θα μπορούσε να δοθεί στο διοικητικό αδιέξοδο της Ένωσης

Συγκεκριμένα το σενάριο αυτό εμπλέκει πρώην παράγοντες της ΑΕΚ που έχουν σκοπό να πάρουν την ΠΑΕ ΑΕΚ. Επενδυτικός όμιλος που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα προσέγγισε τον Γιώργο Δαλακούρα και του πρότεινε να μπει μπροστάρης στην κίνηση αυτή που εμπλέκει και τους Μάκη Αγγελόπουλο, Νίκο Στράτο, Γεράσιμο Έρτσο και Γιώργο Κασαβέτη.

Εμπνευστής αυτής της ιδέας είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος που είναι πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και πρόεδρος της εταιρίας Neurosoft που είναι εταιρία στοιχηματικού λογισμικού και λογισμικού τυχερών παιχνιδιών. Στην Neurosoft συμμετέχουν σαν μέτοχοι ο ΟΠΑΠ (30%) και η Lottomatica (5%).

Ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε βοηθήσει την ΑΕΚ για να πάρει την χορηγία από τον ΟΠΑΠ, ενώ και η δική του εταιρία μπήκε στο κλαμπ χορηγών της Ένωσης. Αντιλαμβανόμενος ο Αγγελόπουλος ότι στην Ένωση υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα άρχισε να σκέφτεται τρόπους που μπορεί να δώσει μια λύση.

Η Lottomatica που συνεργάζεται με τον Αγγελόπουλο φέρεται να ετοιμάζεται να εισέρθει στην ελληνική αγορά του στοιχήματος και του τζόγου και τα μέλη που ασχολούνται με την κίνηση αγοράς της ΑΕΚ άρχισαν να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για να βρεθεί η Lottomatica σε πλεονεκτική θέση σε συνομιλίες της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και τις άδειες για τους κουλοχέρηδες, σε αντάλλαγμα με την επένδυση της ιταλικής εταιρίας στην ΑΕΚ.

Η ιδέα του Αγγελόπουλου κοινοποιήθηκε και στον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος όμως δεν δείχνει να παίρνει αυτή την κίνηση στα σοβαρά, όπως βέβαια και ο Γιάννης Καρράς που δεν πείστηκε. Έτσι ο Νίκος Στράτος πρότεινε τον Δαλακούρα σαν μπροστάρη της κίνησης αυτής μετά τις αρνητικές απαντήσεις των δυο επιχειρηματιών.

Ο Αγγελόπουλος ήρθε σε επαφή με τον Νάσο Θανόπουλο ρωτώντας να μάθει αν μπορεί να εξοφληθεί το δάνειο στην Morgan Stanley για να «ελευθερωθούν» οι μετοχές, ενώ υπήρξε και ραντεβού με τον Πέτρο Παππά, ο οποίος δεν πείστηκε και αυτός, όπως και ο Σταύρος Αδαμίδης για την δυναμική αυτής της κίνησης.

Το σενάριο αυτό δεν διευκρινίζει ωστόσο ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τις μετοχές της ΑΕΚ, καθώς η Lottomatica δεν μπορεί να έχει στην κυριότητα της μετοχές ποδοσφαιρικής εταιρίας.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags