Facebook Pixel Αυτός ήταν αγώνας Φόρμουλα 1!
| 2011-04-17 11:52:00

Αυτός ήταν αγώνας Φόρμουλα 1!

Αυτός ήταν αγώνας Φόρμουλα 1!

Το τρίτο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Σανγκάης ήταν απολαυστικό! Τα είχε όλα! Φοβερές μάχες του Χάμιλτον με τον Φέτελ με τελικό νικητή τον πρώτο που έσπασε το σερί ("2 στα 2") του Γερμανού πιλότου.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν άντεξε να διατηρηθεί πρώτος, καθώς δεν έκανε τρίτο πιτ στοπ για να αλλάξει ελαστικά, με τη Red Bull να θέλει να σιγουρέψει τη δεύτερη θέση. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν πιο γρήγορος και δίκαια πήρε την πρώτη του νίκη σε έναν εκπληκτικό αγώνα στη Σαγκάη. Στην πίστα της Κίνας οι διαφορές μεταξύ των πέντε πρώτων ήταν πολύ μικρές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ανακατατάξεις.

Γι' αυτό άλλωστε οι «κόκκινοι ταύροι» δεν άλλαξαν τα ελαστικά του Φέτελ, αλλά κι επειδή δεν μπορούσαν να τον ακούσουν στο ράδιο, κάτι που του έλεγαν συνέχεια. Τζένσον Μπάτον, Νίκο Ρόζμπεργκ, Φελίπε Μάσα έδωσαν μεγάλη μάχη, προκειμένου να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα, αλλά δεν υπολόγιζαν τον Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Αυστραλός εκκίνησε από τη 18η θέση του γκριντ και κατάφερε να πλασαριστεί αρχικά στην πρώτη δεκάδα και στη συνέχεια να πιέσει τους τρεις προαναφερθέντες και να τους περάσει για να τερματίσει στο βάθρο. Με αυτόν τον τρόπο ο πιλότος της Red Bull εξελίχτηκε σε άνθρωπο του αγώνα χαρίζοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς στην αυστριακή ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο Φερνάντο Αλόνσο περιορίστηκε στην έβδομη θέση, παρά τις όποιες προσπάθειές του για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σουμάχερ, Πετρόφ και Κομπαγιάσι, ενώ το αξιοσημείωτο του αγώνα είναι ότι ο μοναδικός που εγκατέλειψε ήταν ο Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι. Ο Ισπανός έχασε τον πίσω δεξί του τροχό στον ενδέκατο γύρο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα, ενώ ο Πέρεζ δέχτηκε ποινή διέλευσης για μια σύγκρουση που είχε με τον Αντριάν Σούτιλ.

Έτσι, ο Φέτελ έμεινε πρώτος στη βαθμολογία των οδηγών με 68 βαθμούς έναντι 47 του Χάμιλτον και 38, 37 των Μπάτον και Γουέμπερ, αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Red Bull συνεχίζει να προηγείται με 105 βαθμούς και ακολουθούν McLaren (85), Ferrari (50), Renault (32).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

Χάμιλτον McLaren
Φέτελ Red Bull +5.1
Γουέμπερ Red Bull +7.5
Μπάτον McLaren +10.0
Ρόζμπεργκ Mercedes GP +13.4
Μάσα Ferrari +15.8
Αλόνσο Ferrari +30.6
Σουμάχερ Mercedes GP +31.0
Πετρόφ Renault +57.4
Κομπαγιάσι Sauber +63.2
Ντι Ρέστα Force India +68.7
Χάιντφελντ Renault +72.7
Μπαρικέλο Williams +90.1
Μπουέμι Toro Rosso +90.6
Σούτιλ Force India +1 γύρο
Κοβαλάινεν Lotus +1 γύρο
Πέρεζ Sauber +1 γύρο
Μαλντονάντο Williams +1 γύρο
Τρούλι Lotus +1 γύρο
Ντ' Αμπρόσιο Virgin +2 γύροι
Γκλοκ Virgin +2 γύροι
Λιούτσι Hispania Racing +2 γύροι
Καρθικέγιαν Hispania Racing +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 11ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 68
Χάμιλτον 47
Μπάτον 38
Γουέμπερ 37
Αλόνσο 26
Μάσα 24
Πετρόφ 17
Χάιντφελντ 15
Ρόζμπεργκ 10
Κομπαγιάσι 7
Σουμάχερ 6
Μπουέμι 4
Σούτιλ 2
Ντι Ρέστα 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

Red Bull 105
McLaren 85
Ferrari 50
Renault 32
Mercedes GP 16
Sauber 7
Toro Rosso 4
Force India 4
Lotus 0
Williams 0
Virgin 0
Hispania Racing 0

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags