18/04/11 - 08:14

H «Lottomatica» και ο εφοπλιστής

Εφοπλιστής που είναι έτοιμος να βγει μπρoστά, από τη στιγμή που η "Lottomatica" αποφασίσει να επενδύσει στην ΑΕΚ, έρχεται σήμερα στο προσκήνιο, αλλά και σχέδιο Λαϊκής Βάσης που προωθούν οι Supporters.

H «Lottomatica» και ο εφοπλιστής
58.433views 0shares

Το σενάριο για το βάθος της κίνησης των πρώην παραγόντων της ΑΕΚ να πάρουν την ΠΑΕ στα χέρια τους ή να της δώσουν λύση στο πρόβλημα έλλειψης κεφαλαίων, το οποίο δημοσίευσε χθες η «Εξέδρα», έκανε από τις πρώτες πρωινές ώρες παρέλαση σε όλα τα ψηφιακά media. Ηταν τέτοια η ταχύτητα της διάδοσης του σεναρίου, που εμπλέκει την ιταλική Lottomatica, ώστε προκάλεσε την πρώτη από τις αναμενόμενες διαψεύσεις. Αυτή ήρθε από τον πρόεδρο της Neurosoft (εταιρεία στην οποία έχει συμμετοχή η Lottomatica) και πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο.

«Δεν συναντήθηκα με κανέναν και φυσικά δεν πρότεινα σε κανέναν λύση για το ιδιοκτησιακό ή διοικητικό πρόβλημα της ΑΕΚ με τη Lottomatica, πόσο μάλλον να έφτασαν στο σημείο να το απορρίψουν πρώην και νυν μέτοχοι της ΑΕΚ ΠΑΕ!», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Neurosoft.

Σύμφωνα με την εκδοχή του, όταν ο πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ, Νίκος Στράτος, του ζήτησε να συμμετάσχει στην κίνηση παλαιών παραγόντων και τον ρώτησε αν η Lottomatica θα μπορούσε να μπει χορηγός της ΑΕΚ, ο Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ιταλικός «ΟΠΑΠ» δεν θα είχε κίνητρο να διαφημιστεί σε μια αγορά στην οποία δεν δραστηριοποιείται, την ελληνική. Αν άλλαζαν τα δεδομένα, και η Lottomatica έμπαινε, με όχημα τον ΟΠΑΠ, στην ελληνική αγορά, τότε θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη στάση της. Οπως κάνει στην Ιταλία, με την ομάδα μπάσκετ της Ρόμα.

Ο Αγγελόπουλος επέμεινε ότι δεν έχει προτείνει συμμετοχή στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Καρρά. Επιβεβαιώνοντας τις επαφές «που δεν έχουν σχέση με την ΑΕΚ» με τον Μελισσανίδη, τον εν δυνάμει συνέταιρο της Neurosoft και της Lottomatica στην περίπτωση εξασφάλισης μιας ελληνικής άδειας για τυχερά παιχνίδια. Στον Καρρά άλλωστε δεν είχε αποταθεί ο Αγγελόπουλος, αλλά ο Στράτος.

Ο εφοπλιστής

Η αναμενόμενη διάψευση της ανάμειξης της Lottomatica και η ανάγκη αυτού του σχήματος να αποκτήσει «μπροστινό», δηλαδή αυτόν που θα ηγηθεί της κίνησης και ενδεχομένως θα γίνει, εφόσον το σενάριο αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα για την ΑΕΚ, κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ, έχουν εδώ και καιρό γεννήσει την ανάγκη να βρεθεί ένας επιχειρηματίας που θα πείθει, βάσει βιογραφικού, ότι μπορεί να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην «Εξέδρα» ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος εφοπλιστής, όχι ο Δαλακούρας, ο οποίος αυτή την εποχή μετρά τις δυνάμεις του και ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο. Πρόκειται για «ενεργό» εφοπλιστή, του οποίου το ονοματεπώνυμο θα πείθει ότι πρόκειται για σοβαρή και αξιόπιστη λύση για την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τις διαδόσεις των πρώην παραγόντων, αυτή η κίνηση, εφόσον προχωρήσει, θα τύχει υποστήριξης και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Δίχως βεβαίως να διευκρινίζεται το είδος αυτής της υποστήριξης, δηλαδή αν θα πρόκειται για μια δημόσια δήλωση στήριξης ή για ενεργή ανάμειξη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ σε αυτή την κίνηση. Ο Μελισσανίδης πάντως επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους το «μη με μπλέκετε με την ΑΕΚ» σε οποιονδήποτε τον ρωτά σχετικά με την ΠΑΕ ή με τη συγκεκριμένη κίνηση.

Λαϊκή βάση

Το δεύτερο σενάριο των ημερών σχετικά με την επόμενη εποχή της ΠΑΕ φέρει τον πρόεδρο των supporters της ΠΑΕ ΑΕΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Μάκη Κασνακίδη, να επεξεργάζεται την ιδέα μετατροπής της ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης. Εχει και αυτός ανοίξει έναν κύκλο επαφών με πρώην και νυν μετόχους, με πρώην και νυν παράγοντες της ΠΑΕ για να φτάσει σε συμπέρασμα αφενός σχετικά με το αν είναι εφικτή και συμφέρουσα για την ΑΕΚ αυτή η λύση και αφετέρου σχετικά με το αν είναι δυνατόν να βρεθούν επιχειρηματίες με διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά την ΠΑΕ.

Ο Κασνακίδης, επιχειρηματίας με έδρα το Λονδίνο, επεξεργάζεται εδώ και καιρό την ιδέα, έχει ήδη έρθει σε επαφή με μετόχους για να μάθει αν θα ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν δωρεάν τις μετοχές τους, και ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιό του.

Πηγή: Εξέδρα