Facebook Pixel "Δυο λόγια για τα πλέι οφ"
| 2011-04-18 10:51:00

"Δυο λόγια για τα πλέι οφ"

"Δυο λόγια για τα πλέι οφ"

O Γιώργος Κουβεντίδης γράφει στο προσωπικό του blog για την... σχέση του ΠΑΟΚ -και όχι μόνο- με την διαδικασία των πλέι οφ.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Το πρωτάθλημα τελείωσε, έτσι ακριβώς όπως το είχαν φανταστεί οι περισσότεροι από τον Σεπτέμβριο. Με τον Ολυμπιακό να κάνει περίπατο και να το παίρνει χωρίς αντίπαλο. To πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής, κι από σήμερα θα αρχίσει η μεταγραφολογία. Όταν έχεις 600 πρωταθλήματα, η χαρά κρατάει ένα βράδυ.

Οι υπόλοιποι ασχολούνται από το βράδυ της Κυριακής με τις διακοπές τους, που θα είναι μακράς διαρκείας και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Βόλος με τα πλέι οφ. Ίσως να είναι τα πιο αμφίρροπα από καταβολής τους.
Με βάση των εικόνα των ομάδων στο δεύτερο γύρο και ειδικότερα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, νομίζω ότι από τις 4 των πλέι οφ, η καλύτερη ομάδα είναι ο… Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Μπέος, μπορεί να είναι μία αντιπαθής φυσιογνωμία για τους περισσότερους, αλλά φέτος έβαλε σε πολλούς παραγοντίσκους τα γυαλιά. Κατάφερε να κάνει ομάδα με λίγα λεφτά, μια ομάδα με καλούς παίκτες, που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και σαν ομάδα, ο Βόλος ήταν από τις πιο συμπαθείς στο ουδέτερο κοινό. Αν, τέλος πάντως, αυτό υπάρχει.

Ήταν μια από τις ελάχιστες θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες, που θυμάμαι, που δεν έπαιξε πουθενά κλεφτοπόλεμο και με όλους τους αντιπάλους της (ή σχεδόν όλους), έπαιξε ποδόσφαιρο «στα ίσια».

Σ΄ αυτό το τουρνουά των πλέι οφ, βέβαια, μετράνε κι άλλα πράγματα, που ο Βόλος δεν τα έχει. Λίγο η φανέλα, το ειδικό βάρος της, το «ψήσιμο» σε συνθήκες πίεσης και σε παιχνίδια «όλα ή τίποτα» κάθε τρεις μέρες. Σε όλα αυτά, οι άλλοι τρεις είναι πιο «ψημένοι».

Ο Χάβος είπε το βράδυ της Κυριακής ότι «είναι αυτονόητο ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει πρώτος στα πλέι οφ», δεν ξέρω γιατί επέλεξε να δώσει τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα του κι η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ του δευτέρου γύρου, δεν νομιμοποιείται να παριστάνει το φαβορί.

Είναι, όμως, επίσης αλήθεια, ότι τα δεδομένα τώρα αλλάζουν. Σε τρεις εβδομάδες ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα, έχοντας πάρει τις ανάσες της, μετά από περίοδο, που έπαιξε 50 αγώνες σχεδόν χωρίς ανάσα, και χωρίς να είναι εξοικειωμένος μ΄ αυτή την καταπόνηση.

Και είναι επίσης αλήθεια, ότι ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η μόνη από τις τρεις ομάδες, που μπορεί να πιστεύει βάσιμα ότι μπορεί να δείξει βελτιωμένη εικόνα στα πλέι οφ. Ήδη στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, και στα δύο μαζί έκανε 15 κλασικές ευκαιρίες και κατάφερε να χάσει τις 13 κι έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Και το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως πέραν των σταθερών αξιών (Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Γκαρσία…), και παίκτες, που μπορούν να παίξουν ρόλο, άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, όπως ο Ίβιτς ή ο Ελ Ζαρ ή ακόμη κι ο Αρίας με τον Έτο.
Τον ΠΑΟΚ, τον συμφέρει επίσης που ο Βόλος μπήκε στα πλέι οφ, γιατί ξέρει ότι ο Μπέος έχει πολλά κίνητρα να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό. Ακόμη κι αδιάφορος την 6η αγωνιστική, θα πάει να του κάνει ζημιά.

Για την ΑΕΚ, που ζει μια περίοδο παρατεταμένης παρακμής σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Είναι μια ομάδα, που την παίζεις τριπλή και τη χάνεις. Αν και στη δική της περίπτωση, πολλά θα εξαρτηθούν, λόγω συνθηκών, και από τι θα κάνει στον τελικό του Κυπέλλου.

Όσο για τον Παναθηναϊκό (που πέρσι ήταν φίλος με τον Μπέο, αν δεν κάνω λάθος), στην κατάσταση, που είναι, μάλλον δεν φοβίζει κανέναν. Μόνο την ανακοίνωση, που έβγαλε μετά το ματς του Βόλου να δει κανείς, της οποίας το στυλ και η επιχειρηματολογία παραπέμπει στα `80s, θα καταλάβει, ότι πάει με αυτόματο πιλότο.

Στα τελευταία παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός, που ζει τα καλά της… πολυμετοχικότητας και του πλάνου, που (δεν) είχε, δεν βλέπεται ούτε με ξένα μάτια και πραγματικά ήταν κωμική η προσπάθεια να τα φορτώσει όλα στον Μάνδαλο για την ήττα στον Βόλο. Παρεμπιπτόντως, όλες οι σημαντικές αποφάσεις του Μάνδαλου ήταν σωστές, αλλά αν έχεις συνηθίσει αλλιώς…

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι αν το παιχνίδι διεξάγονταν πέρσι, με κάποιον από τους γνωστούς διαιτητές, στο πρώτο πέναλτι θα είχε δοθεί οφσάιντ (δεν υπάρχει οφσάιντ, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία), στο δεύτερο πέναλτι θα είχε δοθεί επιθετικό φάουλ (δεν υπάρχει ούτε επιθετικό φάουλ, αλλά ούτε αυτό έχει σημασία) και στην φάση της αποβολής του Καντέ, θα είχε δοθεί κίτρινη για θέατρο στον επιθετικό του Βόλου. Μία από τις πέντε – έξι, που θα είχε φορτωθεί νωρίς – νωρίς ο Βόλος, που δύσκολα θα πλησίαζε την περιοχή του Παναθηναϊκού.

Τα πράγματα άλλαξαν γιατί όλα τα ωραία κρατάνε λίγο και είναι προφανές ότι στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει ούτε ένα σφύριγμα.

Ίσως αυτό δώσει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στα φετινά πλέι οφ…

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags