Facebook Pixel "Επιτέλους, κάποιος να τον προστατέψει"
| 2011-04-18 11:03:00

"Επιτέλους, κάποιος να τον προστατέψει"

"Επιτέλους, κάποιος να τον προστατέψει"

O Χρήστος Κυριαζής αναρρωτιέται "μέχρι πότε οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού θα ανέχονται τις απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος της ομάδας τους;"

Aναλυτικά το άρθρο του:

Σύμφωνα με το δημοφιλέστερο απόφθεγμα περί ανδρισμού «ο άντρας φοράει παντελόνια» - συμβολισμός εξαιρετικά απλοϊκός αν αναλογιστεί κανείς ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους σπιούνους στην Ιστορία ήταν έμπλεοι βαρβατίλας.

Πρόσφατα, ο Στέλιος Ρόκκος επιχείρησε να εξειδικεύσει τη θεωρία του αυθεντικού αρσενικού αποφαινόμενος ότι «άντρας είναι εκείνος που τον... έφαγε και δεν του άρεσε». Πρόκειται για μια μάλλον άστοχη σεξουαλική προσέγγιση αφού, τυγχάνει να γνωρίζω αρκετούς που «τον έφαγαν και... τους άρεσε» αλλά στα δύσκολα συμπεριφέρονται κιμπάρικα.

Τέλος πάντων, όλοι αυτοί οι προβληματισμοί βρήκαν απρόσμενες απαντήσεις στη φετινή περφόρμανς του Αχιλλέα Μπέου. Σταχυολογώντας πράξεις και δηλώσεις, άντρας είναι αυτός που ανοίγει το στόμα του και κοκκινίζουν από κορασίδες μέχρι νταλικιέρηδες. Ο άντρας δεν αρκείται στη νίκη αλλά οφείλει να ταπεινώνει τον αντίπαλο. Ο άντρας ο σωστός περιφρονεί τους κανόνες και περιγελά τους θεσμούς. Αλλά, κυρίως, ο άντρας ξεχωρίζει επειδή ξέρει να βάζει στη θέση του κάθε... φλώρο υπάλληλο.

Δεν ξέρω αν ο Μπέος έχει προηγούμενα με τον Γόντικα. Ωστόσο, είναι εξώφθαλμο πλέον ότι τέτοιες προσβλητικές επιθέσεις (οι οποίες εσχάτως έχουν αυξηθεί) δεν αφορούν προσωπικά τον αποδέκτη των ύβρεων αλλά τον ίδιο τον σύλλογο και κυρίως τους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟ. Και αναρωτιέμαι: Μέχρι πότε θα ανέχονται τις απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος της ομάδας τους;

Μέχρι πότε θα αφήνουν τον Παναθηναϊκό να περιφέρεται ως σάκος του μποξ ανά την Ελλάδα και να λοιδορείται με πράξεις ή λόγια ακόμα και από τα ball boys των γηπέδων; Το ότι ο ΠΑΟ είναι ακυβέρνητος δεν σημαίνει ότι είναι και «ορφανός». Μπορεί οι μέτοχοι να μην «βγαίνουν μπροστά» για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι, ωστόσο για να βρίσκονται στη λίστα των ιδιοκτητών έχουν πληρώσει πακτωλούς. Συνεπώς, δεν δέχεται επίθεση απλά η αγαπημένη τους ομάδα αλλά και η επένδυσή τους.

Φυσικά, δεν περιμένω από τους μετόχους να βγουν και να απαντήσουν στον κάθε Μπέο. Είτε λέγεσαι Γόντικας, είτε Βαρδινογιάννης, είτε Πατέρας, είτε Βγενόπουλος, είτε Γιαννακόπουλος, είτε Πολέμης, είτε, είτε, είτε..., το να αντικρούσεις στα λόγια έναν υβριστή είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες ώστε την επόμενη φορά που κάποιος θα θελήσει να σε υποτιμήσει να το σκεφτεί καλά πριν τολμήσει. Είτε από σεβασμό είτε από φόβο...

Πώς θα το καταφέρουν αυτό δεν το γνωρίζω. Αλλωστε η σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο υπόθεση του Παναθηναϊκού. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι οι «επαγγελματίες μάγκες» θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν προσπαθώντας να επωφεληθούν από τις στιγμές αδυναμίας των μεγάλων συλλόγων. Το αυτό πράττει συστηματικά ο Μπέος. Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είχε μιλήσει ειρωνικά για «τσόντες». Τώρα προειδοποίησε τους παναθηναϊκούς ότι θα τους «ξαναπετύχει και θα τους ξαναγ...». Αυτοί που τον έστειλαν εκπρόσωπο της Λίγκας στην ΕΠΟ να τον χαίρονται.

Οι υπόλοιποι -και εν προκειμένω οι ιδιοκτήτες του ΠΑΟ- οφείλουν να προστατεύσουν τις ομάδες τους από τέτοιες ανοίκειες επιθέσεις που προκαλούν -δικαίως- την οργή των φιλάθλων. Δικαίωμα να νικούν τον ΠΑΟ μέσα στο γήπεδο έχουν όλες οι ομάδες του κόσμου, από την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι τον Αστέρα Εξαρχείων και την Κουάλα Λουμπούρ Γιουνάιτεντ. Δικαίωμα να τον εξευτελίζει δεν έχει κανείς. Αλλά αυτό, πριν από αντιπάλους και εχθρούς, οφείλουν να το γνωρίζουν οι μέτοχοί του...

Πηγή: sentragoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags