Facebook Pixel Ο Ναδάλ και τα κορίτσια του!
Άλλα Σπορ
| 2011-04-18 11:53:00

Ο Ναδάλ και τα κορίτσια του!

Ο Ναδάλ και τα κορίτσια του!

Ο Ράφα Ναδάλ έγινε ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία του επαγγελματικού τένις που έχει επτά συνεχόμενες νίκες στο ίδιο τουρνουά (στο Μόντε Κάρλο). Ο Λανς Άρμστρονγκ και ο Γκιγιέρμο Βίλας.

Ερώτηση: Τι κοινό έχουν ο Ράφα Ναδάλ με τον Λανς Άρμστρονγκ; Πέρα από τον ίδιο χορηγό και την αγάπη στο κίτρινο χρώμα μετρούν επτά συνεχόμενες νίκες στην ίδια διοργάνωση.

Ο Άρμστρονγκ ολοκλήρωσε την καριέρα του με επτά νίκες στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και ο Ναδάλ έχει επτά νίκες στο τουρνουά της σειράς Μάστερς, στο Μόντε Κάρλο.

Τα τελευταία 43 χρόνια από τη στιγμή που το τένις έγινε επαγγελματικό, κανένας άνδρας ή γυναίκα δεν είχε κατακτήσει επτά συνεχόμενα τουρνουά. Μέχρι που τα κατάφερε την Κυριακή (17/4) ο Ναδάλ στο πριγκιπάτο με μάρτυρα τον Μπόνο.

Δύο γυναίκες που κυριάρχησαν σε όλες τις επιφάνειες και όχι τόσο (μόνο) στο χώμα, η Στέφι Γκραφ και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έχουν κατακτήσει το ίδιο τουρνουά επί έξι συνεχόμενα χρόνια.

Στο χωμάτινο τουρνουά του Αμβούργου η Γκραφ θριάμβευε από το 1987 έως το 1992 προς μεγάλη ικανοποίηση των Γερμανών συμπατριωτών της.

Η Ναβρατίλοβα κέρδισε έξι συνεχόμενους τίτλους στο Γουίμπλεντον από το 1982 έως το 1987 και στο Σικάγο από το 1978 έως το 1983.

Αν ο Ναδάλ κυριαρχήσει και το 2012 στο Μόντε Κάρλο, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γκιγιέρμο Βίλας. Ο Αργεντινός θρύλος στο χώμα είχε κατακτήσει οκτώ φορές στην καριέρα του το τουρνουά στο Μπουένος Άιρες.

Ουσιαστικά ο αριστερόχειρας από το Μανακόρ τον.... ισοφάρισε, καθώς το 1977 είχαν γίνει δύο τουρνουά στην πρωτεύουσα της Αργεντινής με τον Βίλας να θριαμβεύει και τις δύο φορές.

Τέλος, η απόφαση του Ναδάλ να μην αγωνιστεί το 2010 στη Βαρκελώνη, του στέρησε ή καλύτερα στέρησε σε όλους εμάς τους υπόλοιπους να τον δούμε φέτος να κατακτάει τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο του. Δεν διαφωνεί κανείς ότι θα είχε κερδίσει και το 2010.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags