Facebook Pixel "Πρώτη φορά που έδειξε να έχει σφυγμό"
| 2011-04-18 12:30:00

"Πρώτη φορά που έδειξε να έχει σφυγμό"

"Πρώτη φορά που έδειξε να έχει σφυγμό"

Για την ψυχή που έβαλε ξανά στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, μετά το 56΄ του αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, γράφει σήμερα στην "Εξέδρα" ο Βασίλης Σαμπράκος.

Αυτό που έδειχνε (και) χθες για περίπου 56 λεπτά, στο Πανθεσσαλικό, ο Παναθηναϊκός ήταν ένα σαφές μήνυμα για την… ικανότητά του να τερματίσει τελευταίος στα play offs μολονότι θα εκκινούσε σε αυτά από την pole position.

Αυτό που έδειξε στη συνέχεια, δηλαδή ο πρώτος σφυγμός που έδωσε ο οργανισμός του από την ημέρα του Καραϊσκάκη, ήταν μια ένδειξη ότι σκοπεύει να ξαναβάλει ψυχή στο παιχνίδι του από την ώρα που ο νους του θα αντιληφθεί ότι υπάρχουν κίνητρα. Γι’ αυτό και με όσα έκανε η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό Βόλου μπέρδεψε όσους την παρακολουθούν. Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει κότσια για να παλέψει και να κρατήσει την πρώτη θέση στους αγώνες κατάταξης, μαζί με το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Champions League.

Στη σούμα του πρωταθλήματος, τώρα που κόπηκε και τυπικά η κορδέλα, η ειδική βαθμολογία δίνει δίκαιο προβάδισμα στους Πράσινους έναντι των υπολοίπων. Ουδείς όμως μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια την τελική βαθμολογία σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Διότι ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου έχουν σταθερή εικόνα που επιτρέπει στον παρατηρητή να εκτιμήσει την εξέλιξη και την κατάληξη της προσπάθειάς τους για το καλύτερο πλασάρισμα και τη συμμετοχή στο Champions League και το Europa League.

Την καλύτερη ψυχολογία από τους τέσσερις συμμετέχοντες είναι βέβαιο ότι θα έχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Μολονότι έγινε εντυπωσιακά αντιπαθής με τα χθεσινά καμώματά του, με τα ball boys που εξαφανίστηκαν, μαζί με τις μπάλες, οι οποίες ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν από παντού στο τερέν, αλλά και με τα «ουγκ ουγκ» της εξέδρας σε κάθε επαφή του Τζιμπρίλ Σισέ με την μπάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε χθες την εντύπωση ότι έχει ψυχή για να παλέψει. Εδειξε ψυχή που δεν είχε στην προηγούμενη κρίσιμη στιγμή του, στους ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Αν είχε τον Τσιώλη στον πάγκο του, ο Βόλος θα ήταν ακόμη περισσότερο υπολογίσιμος. Και τώρα όμως είναι. Εύχομαι να μην κοσμήσει τα play offs με την παρουσία του όσο τίμησε χθες το ποδόσφαιρο με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά στο β’ ημίχρονο. Εύχομαι να γίνει η έκπληξη και να νιώσουν οι ποδοσφαιρόφιλοι χαρούμενοι που τον συναντούν σε αυτήν τη σειρά αγώνων.

Σε αυτά τα play offs εύχεται κανείς να συναντήσει και την καλύτερη ΑΕΚ και τον καλύτερο ΠΑΟΚ. Για να συμβεί αυτό με την ΑΕΚ είναι αναγκαία συνθήκη η κατάκτηση του Kυπέλλου. Δίχως να είναι και ικανή όμως. Διότι η ΑΕΚ έχει αποδείξει στο κοινό και στον εαυτό της ότι είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, αλλά όχι για το σταθερό. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί κανονικός σε αυτά τα παιχνίδια. Αφενός λόγω κινήτρου και αφετέρου λόγω εμπειρίας, αυτοπεποίθησης και ποιότητας αρκετών ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι έχουν μπροστά τους και χρόνο για να ξεκουραστούν.

Το χθεσινό ματς στον Βόλο ήταν από τα πιο δραματικά και ενδιαφέροντα της κανονικής περιόδου. Το χθεσινό ήταν ένα καλό αναμνηστικό πακέτο που έδωσε η τελευταία αγωνιστική, χάρη στην επίδειξη ποδοσφαιρικού θεάματος από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τα πολλά γκολ που μπήκαν σε μια ημέρα με λυμένα πόδια στα περισσότερα παιχνίδια. Ευχή όλων μας είναι τα play offs να έχουν το χθεσινό δράμα του Βόλου, αλλά όχι και τα υπόλοιπα που… απολαύσαμε στο β’ ημίχρονο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags