Facebook Pixel "Δεν σέβονται τον ΠΑΟ... "
| 2011-04-18 12:51:00

"Δεν σέβονται τον ΠΑΟ... "

"Δεν σέβονται τον ΠΑΟ... "

Στο γεγονός ότι η έλλειψη σταθερής και δυνατής διοίκησης έχει κάνει αντιπάλους και διαιτητές να μη σέβονται το "τριφύλλι", αναφέρεται στο blog του ο Σάββας Λιβάνιος...

Στο μικρόκοσμο της Σούπερ Λίγκας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της δεν είναι ο Ιμπαγάσα, ο Σισέ ή ο Βιεϊρίνια. Είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Είναι ένας παράγοντας - σταρ που εμπλέκεται παντού (υπόθεση κασέτα Gate, EΠΟ, αθλητική δικαιοσύνη) και συνεχίζει ακάθεκτος. Είναι ένας παράγοντας που με τις ενέργειες του μόνο διαφήμιση δεν είναι για μία ομάδα μοντέλο, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας...

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο άνθρωπος που έκλεψε τη δόξα στον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό από τον εκπληκτικό Μάριο Μπρέσκα και τον σκόρερ Χουάν Μαρτίν.

Κι αυτό σε ένα παιχνίδι που κάτω από σοβαρές συνθήκες διεξαγωγής, θα ήταν μέσα στο top-10 των καλύτερων αγώνων της φετινής περιόδου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου κατάφερε με τις ενέργειες του και τις δηλώσεις του να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Κρίμα, για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που πανάξια κατέκτησε την πέμπτη θέση και θα παίξει στα πλέι οφ.

Χωρίς προσβάσεις

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος από τους Βολιώτες. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που οι "πράσινοι" θα χάσουν από μία νεοφώτιστη ομάδα. Το ζητούμενο όμως είναι πως έχασαν. Γι' αυτήν την ήττα χρειάστηκε να βάλει την... σφυρίχτρα του ο Σταύρος Μάνταλος, ο οποίος απέβαλε λανθασμένα τον Σεντρίκ Καντέ και άφησε το "τριφύλλι" με δέκα παίκτες από το 42'.

Είναι εμφανές φέτος ότι οι διαιτητές δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παραμένει ακέφαλος διοικητικά από τις 20 Δεκεμβρίου του 2010. Μία ημέρα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ παραιτήθηκε από την προεδρία της "πράσινης" ΠΑΕ ο Νικόλας Πατέρας και ακόμα δεν τον έχει αντικαταστήσει κανένας.

Όταν μία ελληνική ομάδα δεν έχει ισχυρή διοίκηση, τότε δεν έχει προσβάσεις και δύναμη στα κέντρα των αποφάσεων. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα, καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα όλα γυρίζουν γύρω από τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη.

Από τότε που το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό (1979) ο Παναθηναϊκός συνήθως δεν είχε προβλήματα όταν έπαιζε με τις μικρομεσαίες ομάδες. Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε η διαιτησία του Μάνταλου στον Βόλο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Κουράστηκε

Ο Παναθηναϊκός έδωσε από μόνος του δικαιώματα στο παιχνίδι με τους Βολιώτες. Στο πρώτο 45λεπτό ήταν μέτριος έως κακός και αφυπνίστηκε μετά το 2-0 από το εκπληκτικό γκολ του Μπρέσκα. Παίκτες κλειδιά για το "τριφύλλι", όπως ο Μπουμσόνγκ και ο Λέτο ήταν εκτός αγώνα.

Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο σκέφτονται να φύγουν από την Παιανία στο τέλος της σεζόν. Το κλίμα είναι βαρύ στην ομάδα, αφού και οι... πέτρες στο προπονητικό κέντρο γνωρίζουν πως τα πρωτοκλασάτα ονόματα θα πουληθούν και όσοι παίκτες μείνουν στο ρόστερ θα πρέπει να δεχτούν μείωση αποδοχών.

Αν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές, που δεν θα υπάρξουν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τότε παρελθόν από το "τριφύλλι" θα αποτελέσει και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Και επιμένουμε σε αυτό, γιατί μάλλον είναι ειλημμένη απόφαση η πώληση του Γάλλου σταρ, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα για ευνόητους λόγους.

Όσα κωμικοτραγικά γίνονται στη Σούπερ Λίγκα έχουν κουράσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, όπως δήλωσε, οπότε δεν θα είναι έκπληξη αν ο Πορτογάλος μαζέψει τα πράγματα του και επιστρέψει στην πατρίδα του. Και να μείνει γνωρίζει πως δεν θα έχει χρήματα για να φτιάξει μία ομάδα ανταγωνιστική, όπως θα την ήθελε...

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο πρώτο ματς των πλέι οφ χωρίς τους Καντέ, Μπουμσόνγκ και Λέτο. Αν δεν ξεκινήσει με νίκη, τότε μπορεί να χαθεί και ο τελευταίος στόχος που έχει μείνει για τους "πράσινους" (πρωτιά στα πλέι οφ και συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ).

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags