Facebook Pixel "Μπορεί και τελευταίος στα πλέι οφ!"
| 2011-04-18 14:04:00

"Μπορεί και τελευταίος στα πλέι οφ!"

"Μπορεί και τελευταίος στα πλέι οφ!"

O Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει για το ενδεχόμεμο ο Παναθηναϊκός να τερματίσει μέχρι και τελευταίος στα πλέι οφ!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε και πάλι τον κόσμο του γνωρίζοντας την ήττα στο Βόλο από τον Ολυμπιακό του Αχιλλέα Μπέου και ο αγωνιστικός κατήφορος του που ξεκίνησε μετά το Καραϊσκάκη, δεν έχει τελειωμό και αν οι παίκτες με τον Φερέιρα δεν ξυπνήσουν, κινδυνεύουν να τερματίσουν τελευταίοι στα πλέι οφ.

Κίνητρα υπήρχαν και μάλιστα πολλά πριν από την έναρξη του αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Να μπει η ομάδα με 4 βαθμούς στα πλέι οφ, ρεβάνς από τον Ολυμπιακό Βόλου για την ήττα στον πρώτο γύρο που προκάλεσε μεγάλους τριγμούς για όσους δεν θυμούνται αλλά και μία απάντηση εντός γηπέδου στον Αχιλλέα Μπέο με τον οποίο υπάρχει ανοιχτή κόντρα.

Φάνηκε, όμως, για ακόμη μία φορά πως οι παίκτες του Φερέιρα έχουν... χρεοκοπήσει από κίνητρα! Για αυτούς τα πάντα τελείωσαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι έτσι. Και η ευθύνη που βαραίνει τους ίδιους τους παίκτες αλλά και τον Πορτογάλο τεχνικό για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας στις τελευταίες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι μεγάλη. Δώσανε πολλά δικαιώματα. Ο απολογισμός είναι 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες!

Και αν συνεχίσουν με τα ίδια μυαλά, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να βρεθεί στη θέση του περσινού Ολυμπιακού, ο οποίος τερμάτισε τελευταίος στα πλέι οφ. Από την κορυφή δηλαδή στην απαξίωση και η 5η θέση μπορεί να μη βγάζει και Ευρώπη αν πάρει ο Ατρόμητος το κύπελλο. Χρειάζονται πλέον δραστικά μέτρα από τη διοίκηση. Το πρόστιμο για το τουριστικό ταξίδι στις Σέρρες χαρίστηκε τελικά. Γιατί;

Ο Δημήτρης Γόντικας έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου όλη την εβδομάδα, πήγε την Παρασκευή στην Παιανία και μίλησε με τον Φερέιρα και με τους παίκτες αλλά η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε. Μία από τα ίδια.

Όσοι παίκτες δεν μπορούν ή δεν θέλουν ας φύγουν από τώρα. Και στο κομμάτι αυτό έχει μεγάλη ευθύνη ο Φερέιρα, ο οποίος δεν αφήνει εκτός τους αδιάφορους και περιορίζεται μόνο στο να τιμωρεί σιωπηλά τον Γκοβού. Λες και λύθηκαν τα προβλήματα με τον παραγκωνισμό του Γάλλου.

Για 55 λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε στο Βόλο και βρέθηκε να χάνει με 2-0 αλλά και με 10 παίκτες. Αντέδρασε στη συνέχεια, ίσως λειτούργησε και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης μπροστά στον κίνδυνο να έρθει καμιά 3αρα και οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν 2 στημένες μπάλες, φτάνοντας στην ισοφάριση. Όμως, έχασαν το ματς λόγω των ατομικών λαθών των παικτών και εν τέλει αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας.

Τα όσα έγιναν εκτός γηπέδου είναι απαράδεκτα και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αδικεί με τη συμπεριφορά του την προσπάθεια της ομάδας του που αξίζει πολλά συγχαρητήρια για το ποδόσφαιρο που μας παρουσίασε στην εφετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν τερμάτισε 13 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με απολογισμό 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες. Οι "πράσινοι" σταμάτησαν να ασχολούνται με το πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη όπου δικαίως διαμαρτύρονται για αλλοίωση αποτελέσματος αλλά και για το γεγονός πως δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο από τη στιγμή που η διαφορά θα μειωνόταν στους 4 πόντους, 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Η προσωπική μου άποψη, πάντως, είναι πως έτσι και αλλιώς τον τίτλο θα τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός που επέδειξε σταθερότητα και το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό χάθηκε ουσιαστικά στα παιχνίδια με τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες. Ισοπαλία αλλά και ήττα από Λάρισα, δύο ήττες από τον Ολυμπιακό Βόλου, ισοπαλία σε Τρίπολη και σε Νέα Σμύρνη, ήττα στις Σέρρες, ισοπαλία εντός έδρας με Ξάνθη και με Ατρόμητο.

Οι δικαιολογίες και τα ψέματα τελείωσαν πλέον και στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πάρει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μέλλον πολλών παικτών αλλά και του Φερέιρα θα κριθούν σε αυτά τα 6 ματς.

Απο κει και πέρα το τοπίο στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό θα ξεκαθαρίσει στις αρχές Μαΐου, όταν και θα γνωρίζουμε πόσα χρήματα θα βάλουν (αν βάλουν) οι μέτοχοι στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι περικοπές, ωστόσο, στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι δεδομένες και οι πωλήσεις παικτών είναι αναπόφευκτες. Εκτός και αν βρεθεί ένας σωτήρας...

Η κατάσταση για τον σύλλογο είναι δύσκολη και τα περί διάλυσης και πτώχευσης μπορεί να ακούγονται υπερβολικά ως ένα βαθμό, όμως, αν δεν υπάρξουν σοβαρές ενέργειες από τη διοίκηση και δεν σταματήσουν οι λαϊκισμοί και η εσωστρέφεια από κάποιους, τότε η χρεοκοπία θα επέλθει για τον Παναθηναϊκό γιατί βρίσκεται στην πόρτα του.

Υ. Γ. Καλή Ανάσταση σε όλους. Και μην ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι η διασκέδασή μας. Τα σοβαρά θέματα και τα προβλήματα είναι άλλα.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags