Facebook Pixel «Να βάλει "μπροστά" αμέσως »
| 2011-04-18 14:34:00

«Να βάλει "μπροστά" αμέσως »

«Να βάλει "μπροστά" αμέσως »

Να μην αφήσουν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πάει χαμένη, αρχίζοντας άμεσα τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, γράφει στο blog του ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν με τους φιλάθλους τους την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου και πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό.

Αίσθηση μου είναι πως στα μέσα Ιουνίου και από τις κινήσεις που θα έχει κάνει η πειραϊκή ομάδα μέχρι τότε, θα φανεί αν οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής, αν δηλαδή θα έχει εφαρμοστεί σωστά το πλάνο για γρήγορες κινήσεις ή απλά θα ακολουθηθεί η...πεπατημένη.
Να βάλει «μπροστά» αμέσως

Σαφώς και η ομάδα του λιμανιού έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα (εκτός από το οικονομικό) που έχει να κάνει με την πολυτέλεια του χρόνου που δεν έχουν οι αντίπαλοι της, λόγω της συμμετοχής στα πλέι οφ. Αν οι «ερυθρόλευκοι» επαναπαυτούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με το σκεπτικό πως κανείς δεν μπορεί να τους κοντράρει τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεων και τούτο δεν το θέλει κανείς στο μεγάλο λιμάνι.

Να σημειώσουμε πάντως πως ένα πολύ σημαντικό ατού για να αποφύγουν τις κακοτοπιές οι πειραιώτες, είναι η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Το σίγουρο πάντως είναι πως για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να «χτίσει» καλύτερη ομάδα από τη φετινή, θα πρέπει η προετοιμασία των πρωταθλητών να γίνει με όλα τα μεταγραφικά «μέτωπα» κλειστά.

Πόσο δύσκολο είναι αυτό για τους «ερυθρόλευκους»; Πολύ θα έλεγα, αν κρίνει κάποιος και από τα παραδείγματα προηγούμενων καλοκαιριών, όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά όλων των ελληνικών ομάδων. Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα οι πειραιώτες ξεκινούν με τις πιο καλές προϋποθέσεις για να πετύχουν το στόχο τους. Είναι λοιπόν στο χέρι των ανθρώπων του Ολυμπιακού να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που τους παρουσιάζεται.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε πως θα είναι μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού να θεωρήσει πως δε θα έχει κανέναν αντίπαλο την επόμενη σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις. Μπορεί ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ να αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι σε θέση να κοντράρουν τους πειραιώτες. Η υποτίμηση των αντιπάλων κρύβει πάντα κινδύνους και αν ο Ολυμπιακός πέσει στην «παγίδα» ίσως να βρεθεί σε δυσάρεστη θέση.

REDάκια

*Η αναγνώριση του Αντώνη Νικοπολίδη στο φινάλε του αγώνα με τη Λάρισα, φάνηκε περίτρανα στο standing ovation τη στιγμή της αλλαγής του. Είναι όμως πολύ μεγάλη υπόθεση και αυτό που συνέβη με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι πήγαν για να αγκαλιάσουν τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» όταν έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο. Εκεί διακρίνει κάποιος και τον ηγετικό ρόλο που είχε ο Νικοπολίδης στα αποδυτήρια των πρωταθλητών.

*Σε ότι αφορά τον Πάρντο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά θα μείνει. Και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Βαλβέρδε. Πολύ καθοριστικό.

*Η «στροφή» του Ολυμπιακού στη μεταγραφική αγορά θα είναι μεγάλη και το ενδιαφέρον πλέον θα περάσει στην ισπανική αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τυχαίο ήταν νομίζετε πως ο Ιμπάνιεθ δεν έφυγε από τη χώρα μας μετά τη συνάντηση Μαρινάκη - Βαλβέρδε την Πέμπτη; Ο Ισπανός ατζέντης ήταν και χθες στο «Καραϊσκάκη» και σύντομα θα δούμε παίκτες που παίζουν στην πριμέρα ντιβιζιόν να φιγουράρουν ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού.

*Ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι η καλή φυσική κατάσταση που επέδειξε ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Βέβαια θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι οι πειραιώτες δεν είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά επίσης χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι ξεκίνησαν προετοιμασία μέσα του περασμένου Ιούνη.

Η δουλειά λοιπόν που έγινε στην προετοιμασία (προπονητής ήταν ο Λίνεν) από τον γυμναστή της ομάδας Χρήστο Μουρίκη ήταν εξαιρετική, όπως βέβαια και στη συνέχεια της σεζόν. Επίσης η συνεργασία του Έλληνα γυμναστή με τον γυμναστή που έφερε μαζί του ο Βαλβέρδε, τον Ποθάνκο, ήταν αρμονική και αυτό βοήθησε σημαντικά τους πειραιώτες στην «κούρσα» του πρωταθλήματος.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags