Facebook Pixel "Η νοοτροπία έχει ήδη αλλάξει"
| 2011-04-18 14:38:00

"Η νοοτροπία έχει ήδη αλλάξει"

"Η νοοτροπία έχει ήδη αλλάξει"

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για τις αλλαγές στον Άρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν θα υπάρξουν ΠΟΤΕ!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος του αγώνα στην Ξάνθη, όπου ο ΑΡΗΣ πέτυχε την πέμπτη του νίκη σε πέντε παιχνίδια με τον ίδιο στον πάγκο επεσήμανε δύο –για μένα- σωστά πράγματα. Το ένα είναι ότι ο ΑΡΗΣ σε καμία των περιπτώσεων δεν έπρεπε να εξαρτά την δική του επιτυχία κι από αποτελέσματα άλλων ομάδων. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στην ιστορία του μέχρι σήμερα ο ΑΡΗΣ δεν ευνοήθηκε από αποτέλεσμα άλλης ομάδας την τελευταία αγωνιστική ώστε να πανηγυρίσει την επίτευξη του όποιου του στόχου.

Ο ΑΡΗΣ πάντα τραβάει το δικό του μοναχικό δρόμο, έξω από παράγκες, στησίματα, πραγματικές φιλιππινέζες, συστήματα. Για αυτό είναι περήφανοι οι οπαδοί του, για αυτό συνεχίζει κι υπάρχει. Αν μπεις στην διαδικασία να πάρεις θα χρειαστεί και να δώσεις. Και επειδή το DNA αυτής της ομάδας απαγορεύει να δώσει το οτιδήποτε, όποτε χρειάζεται να πάρει το καταφέρνει μόνο με την δική του αξία. Αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ όσο κι αν πολλοί κατά καιρούς το επεδίωξαν. Και στο κάτω, κάτω της γραφής αυτή ακριβώς η στάση του ΑΡΗ είναι που συσπειρώνει και τον κόσμο του όλα αυτά τα χρονιά.

Με αυτή την συσπείρωση έχει πετύχει όσα έχει πετύχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με αυτή την στάση δέχθηκε και τις όποιες σφαλιάρες δέχθηκε κατά καιρούς είτε ο λόγος γίνεται για τους υποβιβασμούς είτε για την αποτυχία της υλοποίησης ενός στόχου όπως η είσοδος στα πλέι-οφ. Και θα συνεχίσει έτσι. Δεν πρόκειται να ψηφίσει Μαρινάκη γιατί αυτό… επιτάσσει το… "συμφέρον του", ούτε Μπέο γιατί επίσης αυτό… πρέπει να κάνει.

Αυτή η νοοτροπία δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αλλάξει. Ο κ. Τσιώλης όμως είπε και κάτι ακόμα. Είπε ότι δεν πρέπει να παίζει ο ΑΡΗΣ την τελευταία αγωνιστική την είσοδο του στα πλέι-οφ, αλλά πολύ νωρίτερα να την έχει εξασφαλίσει. Και για αυτό είπε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των παικτών.

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η αλλαγή έχει ήδη γίνει για το υπάρχουν έμψυχο υλικό. Ο Τσιώλης έχει περάσει στην ομάδα τη νοοτροπία που θέλει, τη νοοτροπία που πρέπει κι αυτό δεν το λένε μόνο το αποτελέσματα. Σας έχω ξαναγράψει ότι τα αποτελέσματα βοηθάνε το απλό κόσμο να καταλάβει πιο εύκολα κάποια πράγματα. Τα αποτελέσματα, λοιπόν δικαιώνουν τον Τσιώλη, αλλά δικαιώνουν από την μία αυτούς που τον επέλεξαν και από την άλλη ελέω Τσιώλη έμμεσα δικαιώνονται και για τις επιλογές των παικτών που έκαναν.

Για μένα δεν έχει καμία απολύτως σημασία να γυρίσουμε –πλέον εκ του ασφαλούς- στην υπόθεση Κούπερ για το αν έφταιγε και για το αν η ομάδα θα πήγαινε για υποβιβασμό όπως είπε ένας εκ των συνεργατών του- όχι ο ίδιος ο Κούπερ-. Όπως από την άλλη εκ του ασφαλούς ορισμένοι έβγαλαν άχρηστο το υλικό της ομάδας, θεοποίησαν τον Αργεντίνο τεχνικό και σημείωσαν την έλλειψη οράματος μετά την παραίτησή του.

Για μένα όσοι ακόμα θυμούνται τον Κούπερ ή… ξεθάβουν τον Κάμπορα ως την αιτία του επιθετικού προβλήματος απλά ξεφτιλίζονται μέσα στην τρέλα της απαξίωσης του συλλόγου. Καταρχήν δεν έχει ουσία γιατί πολύ απλά αυτό που ΕΠΡΕΠΕ να γίνει ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ. Η ενίσχυση δηλαδή αρχικά της ομάδας τον Ιανουάριο με παίκτες δεδομένης αγωνιστικής αξίας ( δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που να έκανε τόσο πετυχημένες αποδεδειγμένα κινήσεις τον Γενάρη) που συνέβαλαν τα μέγιστα για την διόρθωση της εικόνας σε σχέση με τον πρώτο γύρο και φυσικά η πρόσληψη ενός προπονητή όπως ο Σάκης Τσιώλης που τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως το καλό ποδόσφαιρο, έχουν δώσει όραμα για τη νέα χρονιά.

Θυμηθείτε απλά και μόνο τα σχόλια για τον… ανέτοιμο Καστίγιο, τον «δανεικό» Μπομπαντίγια, τον «παίκτη Δ΄Εθνικής» Πορτίγια και τον «ανύπαρκτο πιτσιρικά» Ντανίλο. Μαζί τους και ο Σάκατα που σίγουρα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Εμένα με νοιάζει να προχωρήσω μπροστά και δεν θα «κολλήσω» ούτε στο ένα άκρο της ολοκληρωτικής απαξίωσης του συλλόγου στους οπαδούς της Κουπεριάδας, ούτε στο άλλο του μηδενισμού της προσφοράς του με δεδομένο ότι στo Europa League είναι ότι σημαντικότερο έχει πετύχει ο σύλλογος στην ιστορία του στα ευρωπαικά κύπελλα. Ο ίδιος ο Κούπερ αποφάσισε να παραιτηθεί και να φύγει λόγω των αποτελεσμάτων- αλλά και της εικόνας- της ομάδας στην Ελλάδα.

Το υλικό που… έμεινε πίσω όμως αποδείχθηκε περίτρανα ότι είχε (και έχει) μεγάλες δυνατότητες. Τα σημειώνω αυτά για τελευταία φορά και προσωπικά δεν θα ασχοληθώ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ με το αν ήταν καλός ή κακός ο Κούπερ γιατί ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ υπάρχει στο τιμόνι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ένας προπονητής όχι απλά με καλύτερα αποτελέσματα, αλλά με 5 νίκες σε 5 αγώνες και ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΟΡΑΜΑ.

Θα ασχοληθώ με το πώς θα κρατήσει ο ΑΡΗΣ τους παίκτες που θέλει ο Τσιώλης (προσέξτε ο Τσιώλης όχι οι προπονητές της κερκίδας), πως θα ενισχυθεί η ομάδα το καλοκαίρι στις θέσεις που θέλει ο Τσιώλης, πως ο ΑΡΗΣ θα κάνει αυτό που πρέπει το καλοκαίρι αναφορικά με την προετοιμασία του ώστε το φετινό σερί να έχει συνέχεια στο νέο πρωτάθλημα. Και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια συνολικά λήγουν 2 συμβόλαια (Ρονάλντο, Χουάνμα) και υπάρχουν 3 δανεικοί παίκτες που ήδη γίνεται η προσπάθεια να μείνουν με βάση και τις εισηγήσεις του προπονητή. Όλοι οι άλλοι έχουν συμβόλαιο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ για όσους ενδιαφέρονται για τον ΑΡΗ και φυσικά να συνεχίσει ο ΑΡΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ τον δρόμο που έχει χαράξει από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του.

Υ.Γ.1 Η χρονιά που τελείωσε αποτελεί και μία χρονιά εκλογών. Μετά το ΠΑΣΧΑ θα τρέξουν και οι διαδικασίες με τον ορισμό της Γ.Σ. της Λέσχης και στην συνέχεια τις εκλογές. Θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς και η διοίκηση που προέρχεται από τον λαό θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία στον λαό, ώστε τέλη Μαίου να υπάρχει το νέο διοικητικό σχήμα που θα υλοποιήσει τον προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εκτός κι αν αυτό που θεωρείται… απρόοπτο στην Ελλάδα αποτελέσει γεγονός, εφαρμοστούν οι νόμοι και τελικά ο ΑΡΗΣ παίξει στα πλέι-οφ. Σήμερα ανοίγουν οι φάκελοι του ΑΡΗ και της ΑΕΚ. Από σήμερα, λοιπόν θα διαπιστώσετε περίτρανα ότι ο ΑΡΗΣ κακώς έμπαινε στις ομάδες με προβλήματα στον φάκελό τους. Άραγε μπορούν να πουν κι οι άλλες ομάδες το ίδιο; Πραγματικά το εύχομαι γιατί ο κόσμος του ΑΡΗ δεν μπορεί να δεχθεί για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να καταπιεί το αίσθημα αδικίας που κι χθες κυρίευσε τους πάντες. Σήμερα, αύριο θα έχουμε τις ενδείξεις (αν και με ορισμένους είναι ξεκάθαρα τα πράγματα) και ως τις 29 Απριλίου θα γνωρίζουμε και το ποιες ομάδες θα παίξουν πλέι-οφ, ποιες θα πέσουν λόγω πιστοποιητικού ή αν όλες θα πληρούν όλες τις προυποθέσεις κι όλα καλά, όλα ανθηρά.

Υ.Γ.2 Πόσο κομπλεξικός μπορεί να είσαι ως λαός όταν πανηγυρίζεις το γκολ του Βόλου που αυτομάτως κόβει ένα βαθμό από την ομάδα σου στα πλέι-οφ; Πόσο καθημερινά αποδεικνύεται ότι ΜΟΝΟ ο ΑΡΗΣ είναι ο ΝΤΑΛΚΑΣ σας και βέβαια ήταν και ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΑΣ ΦΟΒΟΣ αν έμπαινε στα πλέι-οφ. Εδώ βέβαια θα μου πείτε σας είπε κοπρίτες ο Μπέος και εσείς τον ψηφίσατε… Για αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει ΠΟΤΕ!

Υ.Γ.3 Παρακαλώ πολύ ο Μάνταλος τη νέα χρονιά να γίνει διεθνής!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags