Facebook Pixel «Η γυναίκα μου επικοινωνούσε μόνο τυπικά με τους διαιτητές»
| 2011-04-18 15:06:00

«Η γυναίκα μου επικοινωνούσε μόνο τυπικά με τους διαιτητές»

«Η γυναίκα μου επικοινωνούσε μόνο τυπικά με τους διαιτητές»

Ο Κύρος Βασάρας απάντησε στις κατηγορίες του Κώστα Πηλαδάκη και του Σωτήρη Βοργιά, οι οποίοι έκαναν λόγο για υπαλλήλους της ΕΠΟ που τηλεφωνούν και επηρεάζουν διαιτητές, κατηγορώντας και την γυναίκα του.

Ο διευθυντής ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας μίλησε στο Δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «FM100» και έκανε λόγο για «λάσπη» προς το πρόσωπό τους, εξηγώντας πως οι κατηγορίες αυτές γίνονται επειδή «κάποιοι φοβούνται μη γίνω αρχιδιαιτητής».

«Τι να λέμε τώρα; Είναι δυνατόν να παίρνει τηλέφωνα η γυναίκα μου; Κανένας δεν έχει μιλήσει δημόσια για εκείνη. Δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η εργασία της στην ΕΠΟ. Η ιδιότητα και η ικανότητα της είναι γνωστή. Ως προϊστάμενη του τμήματος διεθνών σχέσεων της διαιτησίας, επικοινωνεί με τους διεθνείς διαιτητές αλλά φυσικά μόνο για τα τυπικά της δουλειάς», είπε αρχικά ο Βασάρας και πρόσθεσε:

«Αυτοί που καταγγέλλουν χωρίς στοιχεία και ονόματα, ρίχνουν λάσπη και όπου πιάσει. Να κινηθεί ο κ. Πιλάβιος αν υπάρχουν στοιχεία και να απαντήσει. Δεν γίνεται ο Βοργιάς να αφήνει συνεχώς υπονοούμενα. Έχει γνωστή ιστορία από το παρελθόν. Του έχω κάνει μήνυση. Κανείς δεν έχει το σθένος να πει ονόματα. Θα είμαι ο πρώτος που θα συμβάλω σε αυτό. Δεν καταλαβαίνω πώς ο Βοργιάς τα ακούει όλα. Μήπως χρειάζεται απλά να βγει κάποιος να τα πει ώστε μετά να γίνει η αναπαραγωγή που πρέπει;».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Υπάρχει επιλεγμένη συκοφαντική δυσφήμηση στο πρόσωπο μου. Πρόκειται για εκστρατεία λάσπης. Κάθε φορά που υπάρχει αναταραχή από διαιτησίες, ξεκινάει η λάσπη. Δύο χρόνια τώρα αυτό γίνεται, όταν ακούγεται ότι θα αλλάξει η ΚΕΔ. Εγώ δεν έχω κανένα σκοπό να γίνω αρχιδιαιτητής. Κάποιοι φοβούνται ακριβώς αυτό το πράγμα, ενώ δεν είναι δικός μου αυτοσκοπός».

Ο Βασάρας αισθάνεται αδικημένος: «Σε όλη μου την πορεία δεν υπάρχει ψεγάδι. Δεν μπορεί να βγαίνει αυτός (σ.σ.: Βοργιάς) που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ορισμού την εποχή που ονομάστηκε από την κοινή γνώμη ως η εποχή της παράγκας. Τεχνηέντως λέγεται ότι ορίζω εγώ τους διαιτητές. Εγώ μόνο με την εκπαίδευση ασχολούμαι».

Αναφορικά με την υπόθεση των κασετών και το αν έχει μιλήσει με τον Πιερλουίτζι Κολίνα για τον διαιτητή του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός, σημείωσε: «Ακόμη και η κλήση μου από τον εισαγγελέα, λόγω Βοργιά έγινε. Αν δεν έβγαινε να πει αυτά που είπε, δεν θα με είχε καλέσει ο εισαγγελέας. Όσες φορές έχουμε βρεθεί με τον Κολίνα, δεν μου έχει πει τίποτα για το Μακάμπι-Ολυμπιακός».

Σχετικά με τον Γιώργο Δαλούκα ανέφερε: «Είμαι κουμπάρος σε πάρα πολλά παιδιά. Όχι μόνο του Δαλούκα. Αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Είναι δυνατόν να απολογηθώ εγώ για το τι κάνει ένας κουμπάρος μου; Μετά τα όσα έγιναν στον Άρης-Παναθηναϊκός, εγώ κράτησα επιφυλάξεις και του ξεκαθάρισα ότι πρέπει να κρατήσω αποστάσεις από εκείνον. Για λόγους δεοντολογικούς».

Τέλος, ο Κύρος Βασάρας μίλησε και για τον ξυλοδαρμό του μετά την αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ όπου ήταν παρατηρητής διαιτησίας: «Δεν ξέρω τι στοιχεία υπάρχουν. Ούτε σε τι φάση βρίσκεται η υπόθεση. Για τον 'θαμνάκια' εμένα δεν μου έχει πει κάτι επίσημο η αστυνομία. Δεν γίνεται πάντως να κάνει ένας παράγοντας της διαιτησίας σωστά τη δουλειά του όταν υπάρχει εκφοβισμός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags