Facebook Pixel "Πού πας χωρίς διοίκηση;"
| 2011-04-18 16:04:00

"Πού πας χωρίς διοίκηση;"

"Πού πας χωρίς διοίκηση;"

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για την αποστολή που είχε ο Μάνταλος, την ατάκα του Μαρινάκη («μην βρίζετε τους Παναθηναϊκούς, τους γλεντάμε στο γήπεδο»), τις μαγκιές του Μπέου και την κατάσταση στον σύλλογο.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Το φετινό πρωτάθλημα δεν το ‘χασαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Αυτοί άλλωστε τον κέρδισαν με τη μαγκιά τους ΔΥΟ φορές τον Ολυμπιακό. Μόνο ο Μαρινάκης έχει το θράσος να λέει μνημειώδεις ατάκες του στιλ «μην βρίζετε τους Παναθηναϊκούς, τους γλεντάμε στο γήπεδο». Σε ποιο γήπεδο μόνο δεν μας είπε, μπας και πάμε να ξαναπαίξουμε ώστε να μας… γλεντήσει και πάλι.

Τα όσα είδαμε φέτος και ειδικά στο δεύτερο γύρο της σεζόν αντανακλούν στο 100% τη διοικητική ανυπαρξία του τριφυλλιού. Είναι η πλήρης αποτύπωση της φράσης «βρίσκουν και τα κάνουν». Που ήταν ο Μπέος δηλαδή πέρσι και γιατί δεν έκανε μαγκιές; Ποιος Μαρινάκης θα τολμούσε να την «πει» στον Παναθηναϊκό; Εδώ μέχρι και ο Κόκκαλης, που θέλει δέκα Μαρινάκηδες στην καθισιά του, «πειθάρχησε» πέρσι και βγήκε πέμπτος και καταϊδρωμένος. Ή μήπως βλέπατε σε κανένα ματς αδιάφορο ποδοσφαιριστή μας;

Το φετινό ήταν απλά μια επανάληψη των όσων βιώναμε χρόνια τώρα στις περιόδους της παράγκας. Εκεί όπου και πάλι πολλές φορές είχες ομάδα, όχι όμως και διοίκηση για να σε προστατέψει, με αποτέλεσμα να γίνεις έρμαιο των κορακιών, των παραρτημάτων και των πάσης φύσεως τραμπούκων που ασελγούσαν πάνω στο πτώμα σου. Βλέποντας ακόμη και τον Ολυμπιακό Βόλου να σου κάνει πλάκα, μόνο εκεί μπορεί να πάει το μυαλό σου.

Πάρτε ένα φρέσκο παράδειγμα: Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο για τον Μάνταλο. Και οι πέτρες ήξεραν ότι θα είναι σε αποστολή. Κι όμως εσύ δεν μπόρεσες να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για να το αποφύγεις. Μα ποιος να κάνει ρε παιδιά, ο Γόντικας; Πλάκα κάνουμε τώρα; Και που κάθεται ακόμη και τον ξεφτιλίζει ο κάθε πουθενάς πολύ μας είναι. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Και πάλι καλά να λέμε που έμεινε και αυτός γιατί το αρχικό σχέδιο προέβλεπε… Κωνσταντόπουλο!

Ο λαός του Παναθηναϊκού έχει φτάσει στα όριά του. Δεν κρατιέται και ήδη ακούγονται πολλά και διάφορα. Άλλος λέει ότι στα πλέι οφ θα γίνει της… Τζένοα, άλλος ότι πάμε για νέα… Απριλιανά, άλλος δεν θέλει να ακούει λέξη για την ομάδα και κανονίζει τις διακοπές του. Γενικώς είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και μόνο αδιάφοροι, κρύοι και ξενέρωτοι δεν αναμένονται οι αγώνες που θα ακολουθήσουν. Απ’ όλα θα ‘χει ο μπαξές και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Σε κάποιους δεν άρεσε η περίοδος της πολυμετοχικότητας. Λένε πως ξοδεύαμε πολλά και χρεοκοπήσαμε, ότι κάναμε κακές παρέες, ότι «γαυροποιηθήκαμε» και άλλες τέτοιες αηδίες, λες και μας ζήτησε ποτέ κανείς τους δανεικά. Είχαμε και το κεφάλι μας ήσυχο θα πω εγώ και κανείς δεν τολμούσε να σου κουνηθεί γιατί διοίκηση και κόσμος ήταν μια γροθιά και ο εχθρός ήξερε πως αν σου κουνηθεί θα τον τσακίσεις. Στα ίσια και όχι με βρομιές και παραρτήματα. Αλλά γιατί να αφήσουμε μια… μικρή λεπτομέρεια να τους χαλάσει ολόκληρη την ιστορία; Ε; Ανέλαβαν βλέπετε το καλοκαίρι οι «εγγυητές» και τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Φιέστες οι αντίπαλοι, μαύρο Πάσχα εμείς. Ως συνήθως…

Το θέμα είναι ότι έτσι δεν πας πουθενά. Τα όρια έχουν ξεπεραστεί και κάτι πρέπει να γίνει. Είσαι ο Παναθηναϊκός, έχει εκατό και βάλε χρόνια ιστορίας και απαγορεύεται να σε διασύρει ο κάθε Μπέος και εσύ να απαντάς με τα γαλλικά και το πιάνο σου. Όποιος δεν μπορεί, κάνει απλά στην άκρη και περνάει ο επόμενος. Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει στην «δεν νοιώθω τίποτα» πολιτική Βαρδινογιάννη, το πιο πιθανό είναι να συμβεί αυτό που είπε ο Μαρινάκης. Να πάρει δηλαδή ο Ολυμπιακός άλλα 20 πρωταθλήματα.

Τα πράγματα είναι απλά. Να βρεθεί ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πωλητής και ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αγοραστής και τα πάντα θα τελειώσουν μέσα σε πέντε λεπτά. «Ούτε πουλάω - μέσω του και καλά χαρίζω - το 25% που επί της ουσίας μου είναι και σου είναι άχρηστο», ούτε «αποχωρώ και δεν εξηγώ σε κανέναν το γιατί», ούτε τίποτα. Αυτά είναι για μικρά παιδιά. Καθίστε ΟΛΟΙ σαν άντρες σε ένα τραπέζι, δείτε πόσο κάνει και πως το παίρνεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ και τέρμα η ιστορία.

Αλλιώς καθίστε με τους Παραγκάρχες και τους Περπινιάδηδες και αφήστε τους να βιάζουν τον Παναθηναϊκό δίχως να λέτε ούτε λέξη. Να σας δουλεύουν ψιλό γαζί αυτοί και τα τσιράκια τους. Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση των μετόχων και είχα και τη δύναμή τους θα ντρεπόμουν γι΄ αυτό το χάλι. Και θα τους ξέσκιζα όλους με κάθε τρόπο. Εσείς;

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags