Facebook Pixel Υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να γίνουν...
| 2011-04-19 10:29:00

Υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να γίνουν...

Υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να γίνουν...

Πανηγυρικό το κλίμα στο λιμάνι, όπου δικαιολογημένα γιορτάζουν και την τυπική κατάκτηση του τίτλου. Να επισημάνουμε, όμως, κάποια πράγματα που πρέπει να διορθωθούν στο μεταξύ...

Επειδή οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό τελείωσαν πολύ νωρίς και μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος μεσολαβούν τέσσερις και πλέον μήνες. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι να πάρουν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να εξασφαλίσουν ουσιαστικά τον τίτλο, είχαν αγχωθεί αρκετές φορές. Μπορεί στα τελευταία ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός να ήταν σκέτο πολυβόλο, όμως δεν συνέβαινε το ίδιο και νωρίτερα.

Μέχρι το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε πιεστεί. Και θυμόμαστε ότι σε λίγα σχετικά παιχνίδια είχε καθαρίσει με άνεση και με πάνω από δυο γκολ διαφορά. Τα 1-0 και τα 2-1 ήταν συχνά, ενώ και στα ντέρμπι δεν καθάριζε. Κάτι που δικαιολογείται κι από το γεγονός ότι πρόκειται για μια καινούργια ομάδα, αφού το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε διοίκηση, προπονητή και τον βασικό κορμό της ενδεκάδας. Χρειαζόταν χρόνο, δηλαδή.

Ο Ολυμπιακός απελευθερώθηκε μόνο όταν εξασφάλισε τον τίτλο. Στα τελευταία παιχνίδια οι τριάρες και οι εξάρες πήγαν σύννεφο. Στο Καραϊσκάκη, όμως. Και το λέμε αυτό επειδή εκτός έδρας φάνηκαν σημάδια χαλάρωσης με τις ήττες από Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τον Πανιώνιο. Ο πρωταθλητής, δηλαδή, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στα εφτά επόμενα παιχνίδια πήρε εκτός έδρας μόνο μια ισοπαλία, αλλά αυτά τα αποτελέσματα ξεχάστηκαν γρήγορα αφού εντός έδρας έριξε δυο τριάρες και δυο εξάρες, η μία στην ΑΕΚ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι και στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων το πανηγυρικό κλίμα θα πρέπει να κρατήσει μερικές μέρες κι όχι εβδομάδες, αφού υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Η προετοιμασία θα πρέπει να είναι σκληρή για να ανταπεξέλθουν οι ερυθρόλευκοι σε τρεις διοργανώσεις, και ειδικά στο Champions League, ενώ η ομάδα χρειάζεται κι ενίσχυση στο ρόστερ για να αντέξει, όπως και καλύτερη διαχείριση στην πίεση που θα ασκηθεί με δύο (και τρία κάποιες φορές) παιχνίδια την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags