Facebook Pixel Ο τίτλος φέρνει και... μεταγραφές
| 2011-04-19 12:31:00

Ο τίτλος φέρνει και... μεταγραφές

Ο τίτλος φέρνει και... μεταγραφές

Τα επινίκια για την κατάκτηση του τίτλου καλά κρατούν, όμως ο Ολυμπιακός κοιτάζει ήδη την επόμενη ημέρα και φουλάρει για δυνατές μεταγραφές ενόψει και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντελγάδο, Τζαβέλλας φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας, με την παρέλαση ονομάτων να έχει μόλις ξεκινήσει...

Οι ήχοι από το άνοιγμα των σαμπανιών για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος δεν έχουν φύγει ακόμα από τα αυτιά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, όμως όλα δείχνουν ότι η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" έχει ξεπεράσει πλήρως το hangover από τα επινίκια...

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι αποφασισμένος να δώσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε τα κατάλληλα εφόδια για να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα στη δεύτερη σεζόν (της δεύτερης θητείας) του στο μεγάλο λιμάνι, η οποία περιλαμβάνει μάχες σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι ο προγραμματισμός θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς.

Καμία σχέση δηλαδή με το περασμένο καλοκαίρι, όπου οι ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά και η μετάβαση από την εποχή Κόκκαλη σε αυτή του Μαρινάκη, είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες μεταγραφικές υποθέσεις να μείνουν στάσιμες και μερικές καλές ευκαιρίες παικτών να μπουν στο συρτάρι.

Ξανά στο προσκήνιο ο σταρ Ντελγάδο

Μία από αυτές είναι και του Σέζαρ Ντελγάδο, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Λιόν αυτό το καλοκαίρι, με σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου να τον φέρνουν στην πρώτη γραμμή του ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος, κάνοντας λόγο για επικείμενη κίνηση-ματ των Πειραιωτών για να τον αποκτήσουν φέτος ώστε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του ρόστερ.

Πριν από περίπου 12 μήνες ο "Τσελίτο" είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό αλλά το ενδιαφέρον τότε περιορίστηκε σε φιλολογικό επίπεδο, όμως τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά τόσο προς τον ίδιο (τελειώνει το συμβόλαιό του με τους "λιονέ" και ψάχνεται για νέο συμβόλαιο) όσο και για τους Πειραιώτες (θα βρεθούν αυτόματα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν έναν παίκτη-κράχτη για να ζεστάνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο).

Το λογικό είναι πως το σίριαλ με τον 29χρονο Αργεντινό επιτελικό μέσο βρίσκεται μόλις στα πρώτα του επεισόδια και έχουμε καιρό ακόμα μέχρι το φινάλε του (το κασέ του υπολογίζεται γύρω στο 1.500.000 ευρώ το χρόνο), ενώ δεν θα είναι πιθανότατα και το μοναδικό καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας χτυπούν σε πολλά μέτωπα.

"Ζεστός" για επαναπατρισμό Τζαβέλλα

Για τη θέση του αριστερού μπακ για παράδειγμα, ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι και επίσημα πλέον ο Νο 1 στόχος του Ολυμπιακού, με την εφημερίδα "Goalnews" να αναφέρει μάλιστα σήμερα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συνάντηση με τον μάνατζερ του άσου της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Πολ Κουτσιολιάκου, διαμηνύοντάς του το ενδιαφέρον για τον παίκτη αλλά και θέλοντας να δει τις προθέσεις της άλλης πλευράς.

Φυσικά, στο μεγάλο λιμάνι έχουν απόλυτη επίγνωση και του υψηλού συντελεστή δυσκολίας που υπάρχει για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής, με τον διεθνή Έλληνα άσο να δεσμεύεται με συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια με τους Γερμανούς, οι οποίοι μάλιστα "έσκασαν" 1.200.000 ευρώ στον Πανιώνιο για να τον πάρουν στη Μπουντεσλίγκα.

Ντελγάδο και Τζαβέλλας φέρονται λοιπόν αυτή τη στιγμή ως τα πιο "καυτά" ονόματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι παίκτες που ενδιαφέρουν.

Ο άξονας θέλει ενίσχυση...

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, ο Κάλστρομ της Λιόν και ο Σάντσες της Βαλενσιέν "παίζουν" δυνατά προκειμένου να ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και να καλύψουν το κενό του Ντουντού, με τον πρώτο να αποτελεί διακαή πόθο εδώ και χρόνια και τον δεύτερο να έχει γίνει γνωστό στο ελληνικό κοινό εδώ και μερικούς μήνες, όταν και πρωτομπήκε στο μικροσκόπιο των Πειραιωτών.

Την ίδια ώρα, άλλες πηγές θέλουν τον άλλοτε παίκτη του Βαλβέρδε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γέστε (τώρα παίζει στα Αραβικά Εμιράτα με τη φανέλα της Αλ Βασλ), να επανέρχεται στο προσκήνιο, ενώ και η ελληνική αγορά παρακολουθείται πάντα με προσοχή, είτε μιλάμε για "ξενιτεμένους" του Καμπιονάτο (Παπασταθόπουλος, Μόρας), είτε για εγχώρια "φυντάνια" (Ανάκογλου, Φορτούνης).

Ότιδήποτε πάντως και αν συμβεί ένα είναι το σίγουρο: οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να πλήξουν όσον αφορά στην παρέλαση ονομάτων, με την διοίκηση να έχει σκοπό να κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου ο πρωταθλητής Ελλάδας να παρουσιαστεί πάνοπλος ενόψει της νέας άκρως απαιτητικής σεζόν.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags