Facebook Pixel "Πώς τα φέρνει η ζωή... "
| 2011-04-19 15:10:00

"Πώς τα φέρνει η ζωή... "

"Πώς τα φέρνει η ζωή... "

Στο παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανιωνίου αναφέρεται στο σημερινό του σχόλιο στο "Goal" ο Νίκος Μπουρλάκης, ενώ θυμάται και ένα παιχνίδι του 1986 μεταξύ των δύο ομάδων.

Σκοπός μας είναι να «προλογίσουμε» το εξαιρετικό θέμα το οποίο έχετε την ευκαιρία και την τύχη να διαβάσετε στην επόμενη σελίδα (44) της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας. Για να είμαστε ειλικρινείς θυμόμασταν ότι το 1986, την τελευταία αγωνιστική, για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει εκτός έδρας της ΑΕΚ και την είχε υποχρεώσει σε μπαράζ προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι άλλο: Το ότι εκείνος ο αγώνας, όπως και ο αυριανός, όπου κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον της ΑΕΚ και το αν θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, έχουν κοινή ημερομηνία: 20 Απριλίου του 1986 εκείνος και 20 Απριλίου του 2011 ο αυριανός. Ιδιο ζευγάρι, ίδια αγωνία. Μόνο που τότε ο Πανιώνιος δεν είχε κανέναν στόχο, ήταν στην 3η θέση της βαθμολογίας και δεν είχε ούτε προοπτική να κατακτήσει πρωτάθλημα, που ήταν υπόθεση του Αρη, ούτε και κίνδυνο να πέσει.

Υπάρχουν όμως κάποιες διαφοροποιήσεις: Ο Πανιώνιος αύριο έχει ως στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ του '86 με νίκη επί του Πανιώνιου απέφευγε τον «εφιάλτη» των μπαράζ (κι έστελνε σ' αυτήν τη διαδικασία τον Ιωνικό Νίκαιας) ενώ η ΑΕΚ του 2011 με νίκη επί των «κυανέρυθρων» δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την παραμονή της, καθώς θα πρέπει να έρθουν καλά -γι' αυτήν- μαντάτα από τη Ρόδο.

Οπως και αν έχει αυτή η «βουτιά» στο παρελθόν παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags