21/04/11 - 11:29

"Δεν φταίει ο κόσμος, αλλά φταίει!"

Δεν μας τα είπε καλά ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Νίκος Ρισβάς. Από τη μία δήλωσε πως "δεν φταίει ο κόσμος" και από την άλλη πως "θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του"!

"Δεν φταίει ο κόσμος, αλλά φταίει!"
29.853views 0shares

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Ρισβά στον "Novasport FM":

-τη συναυλία και τη μικρή προσέλευση του κόσμου: «Το σκεπτικό για να κάνουμε την εκδήλωση ήταν να μαζευτούν χρήματα όχι από επαιτεία προς τους μεγάλους και ισχυρούς, αλλά μέσα από μία παραγωγική διαδικασία που θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε. Παίξαμε καλά, όμως χάσαμε. Η ιδέα δεν αγκαλιάστηκε από αυτούς που θα έπρεπε να αγκαλιαστεί. Θέλαμε ο κόσμος μας να δώσει ένα δυναμικό ‘παρών’ και να διαδηλώσει ειρηνικά. Ίσως φταίμε κι εμείς, ίσως το χρονικό σημείο να ήταν λάθος. Αλλά πότε θα ήταν σωστό; Το καλοκαίρι που θα έφευγε ο κόσμος; Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η στενοχώρια του κόσμου για το ποδόσφαιρο έπαιξαν το ρόλο τους. Κακά τα ψέματα, ο περισσότερος κόσμος για το ποδόσφαιρο ενδιαφέρεται. Όταν ο κόσμος είναι πληγωμένος από αυτά που συμβαίνουν, όταν βλέπει την ομάδα του να ανεβαίνει έναν Γολγοθά, πώς θα έρθει εύκολα σε μια συναυλία. Όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εμείς πάντως δεν κακίζουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν φταίνε σε τίποτα. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους».

-το κόστος της συναυλίας και αν επιβαρύνθηκε ο Ερασιτέχνης: «Επιβαρυνθήκαμε δύο άτομα, εγώ και ο κύριος Κρεζίας, όλο το κόστος μιας συναυλίας. Ο σύλλογος το μόνο που έχασε ήταν τα προσδοκώμενα κέρδη. Όμως δεν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που περιμέναμε κι εκεί ήταν η αποτυχία της διοργάνωσης. Εγώ έχω βάλει πολλά χρήματα στην ομάδα και δεν έχω ανάγκη να αυτοδιαφημιστώ. Το ΟΑΚΑ μάς ζήτησε και πήρε 49.200 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου για μιάμιση μέρα. Όλη η οργάνωση είχε ένα κόστος 100.000 ευρώ και προσπαθήσαμε να το μειώσουμε όσο μπορούσαμε. Η όλη διοργάνωση ποιοτικά ήταν άψογη και μας το είπαν όλοι».

-τη συμμετοχή της Άννας Βίσση: «Θέλω να ευχαριστήσω την Άννα Βίσση και δημοσίως. Έβγαλε έναν καταπληκτικό εαυτό. Ξέρετε τι είναι για έναν καλλιτέχνη να τραγουδά σε άδειο χώρο; Κι όμως έβγαλε άψογα σε πέρας την αποστολή της».

-τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού: «Ο όρος ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ουτοπία. Δεν υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός. Πρέπει κάποια στιγμή τα ερασιτεχνικά τμήματα να ξαναγίνουν ερασιτεχνικά. Ίσως έτσι το ευχαριστηθεί και ο κόσμος περισσότερο. Θα πρέπει να χαμηλώσουν τα μπάτζετ όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα. Δεν έχουν έσοδα, χορηγοί δεν υπάρχουν. Είναι ουτοπικό να έχουμε τόσο υψηλά συμβόλαια από τη στιγμή που ο κόσμος έρχεται σε 3-4 ματς το χρόνο. Γίνονται λάθη στον ερασιτεχνικό χώρο. Αυτός ο ανταγωνισμός στο βόλεϊ, που είναι και το πιο πιασάρικο από τα ερασιτεχνικά αθλήματα, πρέπει να συνεχιστεί με αυτά τα τεράστια συμβόλαια; Δεν είναι ντροπή να υπογράψεις ένα συμβόλαιο και μετά να μην τον πληρώνεις; Εγώ ντρέπομαι».

-τις προσεχείς εξελίξεις στον Ερασιτέχνη: «Πλέον θα γίνουν εκλογές και θα δούμε. Ο Παναθηναϊκός δεν θα χαθεί. Δεν μπορεί να χαθεί μια τέτοια ιδέα. Θα βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι, θα ξαναφτιαχτεί η ομάδα… Αισιοδοξώ κι έχω λόγους να αισιοδοξώ. Εγώ σαν απλός φίλαθλος θα είμαι πάντα κοντά. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου και θα είμαι πάντα δίπλα της. Συνεχίζουμε να περιμένουμε τη βοήθεια του κόσμου με sms στο 54242 και τη λέξη ‘ΠΑΟ’. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς και το περισσότερο που περιμένουμε εμείς».