21/04/11 - 11:47

Τι κοινό έχουν Ριέρα, Βιεϊρίνια κι Αμπντούν;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του γιατί Αμπντούν και όχι Ζαϊρί.

Τι κοινό έχουν Ριέρα, Βιεϊρίνια κι Αμπντούν;
50.443views 0shares
Οι μάχες της Euroleague με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις στο νέο Pamestoixima.gr.

Aναλυτικά το άρθρο του:

• Η απάντηση, εν πρώτοις, είναι ότι πρόκειται για τους τρεις παίκτες, που ισοβαθμούν στον πίνακα των ασίστ του πρωταθλήματος, αφού βάσει τουλάχιστον της στατιστικής υπηρεσίας της Λίγκας (Γαλάνης) έχουν από 12 ο καθένας.

• Σίγουρα δε, αυτή η δημιουργική ικανότητα του Αμπντούν είναι που έχει κάνει τον Ολυμπιακό να τον παρακολουθήσει πολύ στενά και να προσανατολίζεται στην απόκτησή του από την Καβάλα. Καλή ηλικία, ταλέντο (τον είχε πάρει μικρό η Μάντσεστερ Σίτι), γνώση πια του ελληνικού πρωταθλήματος, ικανότητα στη διάσπαση της κλειστής άμυνας, καλό σουτ είναι τα συν του παιχνιδιού του Αλγερινού.

• Ο συμπατριώτης του Τζιμπούρ θεωρητικά τουλάχιστον μπορεί να βγει ένας δεύτερος…Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό. Αρκεί φυσικά να βγάλει και κάποια από τα αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Όπως για παράδειγμα, δεν μπορεί σε μεγάλη ομάδα να…μαρκάρει με τα μάτια. Η, να ξεπεράσει κάποια…ψυχολογικά, του τύπου όταν δεν του ξεκινάει καλά το παιχνίδι, να πηγαίνει έτσι ως το τέλος.

• Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί θα πουν «γιατί να μην μείνει ο Ζαϊρί, που είναι και δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και θα στοιχίσει και πιο φτηνά και ξέρουμε τι μπορεί να δώσει». Δεν είναι παράλογο το ερώτημα. Απλά, από τον Ζαϊρί ξέρεις τι μπορείς να πάρεις, ενώ από τον Αμπντούν περιμένεις να δεις μήπως πάρεις τα περισσότερα που προσδοκάς.

• Για να δούμε, όμως. Να συναντηθούν μετά το Πάσχα πάλι ο Μαρινάκης με τον Βαλβέρδε, ώστε το τοπίο να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο.

Πηγή: sport-fm.gr