Facebook Pixel Δέθηκαν με την ΑΕΚ οι Χιμένεθ, Μίτσελ και Ματέος
| 2011-04-21 14:30:00

Δέθηκαν με την ΑΕΚ οι Χιμένεθ, Μίτσελ και Ματέος

Δέθηκαν με την ΑΕΚ οι Χιμένεθ, Μίτσελ και Ματέος

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στο Βήμα ότι το Κύπελλο φέρνει παίκτες και τεχνική ηγεσία της Ενωσης πιο κοντά.

Μερικές φορές από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Και στην ΑΕΚ των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, φαίνεται ότι εκτός από τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν τίτλο μετά από εννέα χρόνια φαγούρας στον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Απριλίου, κερδίζουν και το στοίχημα με μέλη της ομάδας τα οποία παρά τις δύσκολες συνθήκες έχουν δεθεί μαζί της.

Ο προπονητής κ. Μανόλο Χιμένεθ και οι συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές Μίτσελ Μαδέρα και Νταβίδ Ματέος δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ενωση, ούτε ασφαλώς πιστεύουν ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα στην οποία θα ήθελαν να αγωνίζονται για μία ζωή.

Ωστόσο εκτιμούν απεριόριστα τις συνθήκες εργασίας στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο των Σπατών, τη δυναμική του συλλόγου και τη ζωή στην Αθήνα, γι αυτό και δεν θα έλεγαν όχι στην παραμονή τους για επιπλέον μία σεζόν. Ασφαλώς υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν σπουδαιότερες ομάδες για να διεκδικήσουν τις υπηρεσίες τους. Ιδού πως έχουν οι περιπτώσεις τους:

1. Ο κ. Χιμένεθ έχει συμβόλαιο με την Ενωση για επιπλέον μία σεζόν, άρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση απέναντι στην κιτρινόμαυρη διοίκηση η οποία έχει αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να σηκώσει το βαρύ συμβόλαιό του (1,2 εκατ. ευρώ μαζί με τους συνεργάτες του) για την επόμενη σεζόν.

Από την πλευρά του ο ισπανός τεχνικός ήδη ενημέρωσε τους ανθρώπους της (πρώην ομάδας του) Σεβίλλης ότι στην περίπτωση που συνεχίσει στην ΑΕΚ, θέλει να έχει τον πρώτο λόγο για όλους τους (προσιτούς οικονομικά) ποδοσφαιριστές που παραχωρούνται με ελευθέρας ή δανεισμό. Κάτι που σημαίνει ότι σκέφτεται σοβαρά την παραμονή του.

Βέβαια μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης των δύο πλευρών θα παίξει και το αποτέλεσμα στον τελικό του Κυπέλλου. Διότι αν αυτό δεν είναι το αναμενόμενο, οι πιθανότητες να συνεχίσουν μαζί θα είναι ελάχιστες.

2. Ο κεντρικός αμυντικός Ματέος είδε το βράδυ της Τετάρτης (20/4) τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το κύπελλο Ισπανίας στον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα και σίγουρα ζήλεψε που δεν βρισκόταν εκεί για να το πανηγυρίσει με τους πρώην συμπαίκτες του.

Ο προπονητής των Μερένχες κ. Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε στη διάρκεια της εφετινής σεζόν ότι στο πρόσωπο του Ματέος βλέπει τον... Πικέ της Μπαρτσελόνα και αναμένεται να τον καλέσει πίσω το καλοκαίρι. Ο 24χρονος στόπερ από την πλευρά του έχει ενημερώσει τον Πορτογάλο ότι περνάει καλά στην Ελλάδα και ότι σε περίπτωση που δεν τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα, θα τον ενδιέφερε να παίξει για ακόμα μία σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ.

3. Η περίπτωση του μέσου Μίτσελ είναι εξίσου δύσκολη καθώς ανήκει εξ ημισείας στους ατζέντηδές του και στην αγγλική Μπέρμιγχαμ. Η ΑΕΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγοράσει τα δικαιώματα του (κοστολογούνται στο 1,5-2 εκατ. ευρώ) και θα επιδιώξει τον εκ νέου δανεισμό του.
Αυτό είναι κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος, αλλά σίγουρα στην τελική απόφασή του θα παίξει σημαντικό ρόλο ποιες άλλες ομάδες θα τον προσεγγίσουν καθώς επίσης και πόσοι από τους ισπανόφωνους της ΑΕΚ θα παραμείνουν στο ρόστερ της την ερχόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags