Facebook Pixel "Ο Μουρίνιο έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα"
| 2011-04-21 15:00:00

"Ο Μουρίνιο έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα"

"Ο Μουρίνιο έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα"

Στο γεγονός ότι τον Μουρίνιο ή τον λατρεύεις ή τον μισείς, αναφέρθηκε στο σχόλιό του ο Γιάννης Θειακός μετά τη χθεσινή νίκη της Ρεάλ επί της Μπάρτσα...

Αμέσως μετά το Σαββατιάτικο el clasico έγραφα ότι Ρεάλ και Μπάρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες, με τον Μουρίνιο νικητή. Αρκετοί με επέκριναν για τα εγκώμια μου στον Πορτογάλο τεχνικό. Μετά την χθεσινή επικράτηση της «Βασίλισσας» στον τελικό του κυπέλλου με 1-0, με την κεφαλιά του Ρονάλντο στην παράταση, ίσως να άλλαξαν γνώμη για τον «Special One».

Είναι αλήθεια ότι τον Ζοσέ ή τον λατρεύεις ή τον μισείς! Και χθες βράδυ οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης τον λάτρεψαν, ακόμη κι αν μέσα στην σεζόν τον επέκριναν για τις επιλογές του και τον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ. Όσο για τους υποστηρικτές της «Μπάρτσα», έχουν έναν ακόμη λόγο να τον μισούν…

Ο Μουρίνιο έστησε την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, που στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έδειχνε απενεργοποιημένη… Όλοι οι παίκτες πίσω από την μπάλα, διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα στον Μέσι, μηδέν κενούς χώρους, δύναμη, πρεσάρισμα και αντεπιθέσεις φωτιά.

Το γεγονός και μόνο, ότι η διαστημική «Μπάρτσα» έβγαλε φάση από το playstation μόλις στο 65ο λεπτό, τα λέει όλα. Φυσικά και το ματς ήταν μοιρασμένο, με τους Μαδριλένους να κάνουν εκπληκτικό πρώτο μέρος και τους Καταλανούς, να ανεβάζουν στροφές στην επανάληψη.

Θα συμφωνήσω με όσους σήμερα μιλάνε για το σκληρό παιχνίδι της Ρεάλ, και μάλιστα, ακόμη και εκτός φάσεων. Για να μην παρεξηγηθούμε, όμως, σκληρό αλλά όχι αντιαθλητικό! Η «Μπάρτσα» έδειξε να μην έχει σχέδιο διαφυγής από το κλείδωμα του Μουρίνιο και, με τον Μέσι να κινείται στα ρηχά, δεν θύμιζε σε τίποτα την υπερομάδα Μπαρτσελόνα.

Είναι σίγουρο ότι ο Γκουαρντιόλα από σήμερα κιόλας δουλεύει για το επόμενο ματς. Όσο για τον Μουρίνιο; Αυτός έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει για έναν ακόμη τίτλο στην καριέρα του! Μετά την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Ιταλία τώρα και στην Ισπανία!

Ο Πορτογάλος έδωσε απαντήσεις τόσο στον Γιόχαν Κρόιφ, όσο και στον τεράστιο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, που μεσοβδόμαδα τον επέκριναν για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του!

Μπορεί πολλοί να μιλάνε απλά για ένα κύπελλο Ισπανίας. Το πιο σημαντικό για την Ρεάλ, όμως, είναι ότι δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Ο Πορτογάλος έβαλε δύσκολα για μια ακόμη φορά στους Καταλανούς, αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν παίξουν 10 φορές η «Μπάρτσα» στην παρούσα φάση θα κερδίσει τις 7….

Πάντως, μετά και τη νίκη των Μαδριλένων, τα δύο ματς που έρχονται για το Champions League αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η αγωνία κορυφώνεται. Αν πριν από το Σάββατο πίστευα ότι η Μπάρτσα είναι το ξεκάθαρο φαβορί με 80-20, μετά και τα χθεσινά πιστεύω ότι η διαφορά έχει έρθει στο 60-40, με την παρέα του Μέσι να παραμένει το φαβορί μόνο που μετά από δύο ματς -μια ισοπαλία και μια ήττα-καλείται και να κερδίσει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags