Facebook Pixel "Τόσα βγάζεις, τόσα τρως!"
| 2011-04-21 15:40:00

"Τόσα βγάζεις, τόσα τρως!"

"Τόσα βγάζεις, τόσα τρως!"

Ο Στράτος Σεφτελής γράφει στο "Εθνοσπόρ" για το γεγονός ότι η νέα τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο, καλεί τις ομάδες να επιβιώνουν μόνο από τα χρήματα που βγάζουν...

Η εξέταση της οικονομικής κατάστασης των ΠΑΕ, της μεγάλης κατηγορίας, ώστε να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση, φέρνει στην επιφάνεια τη ζοφερή πραγματικότητα: Η συντριπτική πλειονότητά τους αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Και μερικές είναι στα πρόθυρα πλήρους οικονομικής κατάρρευσης. Και αν θέλουμε να λέμε τα σύκα σύκα, καμία ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί σήμερα με βάση τα κριτήρια που βάζει το financial fair play της ΟΥΕΦΑ.

Μη βιαστεί κάποιος να πει πως... «εμάς άφησέ μας απέξω, αφού έχουμε πρόεδρο που τα ?σπρώχνει?, άρα δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα». Λάθος. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η πλάνη της φίλαθλης κοινής γνώμης. Φέρουμε ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι, αφού δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κάνουμε κτήμα και του τελευταίου φιλάθλου το τι θα συμβεί και στη χώρα μας από το 2013. Ένα από αυτά που προβλέπει το νέο καθεστώς είναι ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η κάλυψη των ζημιών μιας ΠΑΕ από τον κάθε λεφτά πρόεδρο. Με άλλα λόγια: Η κάθε ΠΑΕ θα πρέπει να επιβιώνει μόνο με τα χρήματα που βγάζει η ομάδα της, είτε αυτά λέγονται εισιτήρια, είτε χορηγίες, είτε τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε πωλήσεις παιχτών.

Στην Ελλάδα, που έχει θεοποιηθεί ο λεφτάς πρόεδρος, ο οποίος στην ουσία είναι αυτός που τις τελευταίες δεκαετίες συντηρεί στη ζωή μια «φούσκα», είναι καιρός να μάθουν οι ομάδες να ζουν από αυτά που βγάζουν. Και όχι με δανεικά, όπως έχει μάθει να ζει η Ελλάδα και οι περισσότεροι κάτοικοί της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags