Facebook Pixel 100.000 ευρώ κάθε γκολ του Καστίγιο!
| 2011-04-22 09:16:00

100.000 ευρώ κάθε γκολ του Καστίγιο!

100.000 ευρώ κάθε γκολ του Καστίγιο!

Κάθε γκολ του Νέρι Καστίγιο κόστισε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 100.000 ευρώ!

Βλέπετε, ο Μεξικανός επιθετικός βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (στα παιχνίδια με Κέρκυρα και Πανσερραϊκό) και βάσει του εξάμηνου συμβολαίου προβλέπεται να εισπράξει 200.000 ευρώ ως το καλοκαίρι δίχως να συνυπολογίζεται ο μισθός του (897 ευρώ) και οι λοιπές παροχές (ενοίκιο 800 ευρώ και παραχώρηση αυτοκινήτου).

Με απλά μαθηματικά προκύπτει επίσης ότι κάθε παιχνίδι του Καστίγιο στη Super League κόστισε στον Αρη 10.000 ευρώ (με δεδομένο ότι είχε και 10 συμμετοχές συν μία ολιγόλεπτη στο Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι).

Το εντυπωσιακό πάντως (ή μάλλον ουτοπικό για να ακριβολογούμε) στο συμβόλαιο του Νέρι Καστίγιο είναι πως προβλεπόταν ακόμη και πριμ κατάκτησης πρωταθλήματος (100.000)! Και μπορεί ο Αρης να συνηθίζει να δίνει τέτοιο κίνητρο στους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές που αποκτάει, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ο Μεξικανός επιθετικός κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη Γενάρη μήνα, όταν οι «κίτρινοι» δεν έλεγαν ούτε ως ανέκδοτο ότι διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αντίθετα, πιο ρεαλιστικά ήταν τα υπόλοιπα μπόνους τα οποία βέβαια χάθηκαν με τη σειρά τους από τη στιγμή που ο Αρης δεν πρόλαβε το τρένο των πλέι οφ.

Για την ιστορία και μόνο να αναφέρουμε πως η συμφωνία του παίκτη με την «κίτρινη» ΠΑΕ προέβλεπε 80.000 για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (κι αυτό ήταν κομματάκι δύσκολο, αφού χρειαζόταν υπέρβαση τόσο στα ελληνικά πλέι οφ όσο και στα δύσβατα προκριματικά της διοργάνωσης) και 30.000 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό που απομένει πλέον να δούμε είναι κατά πόσο θα διαφοροποιηθούν οι όροι του συμβολαίου, αν ο Αρης επεκτείνει τον δανεισμό του Καστίγιο από την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ και για την επόμενη σεζόν.

Η αντιστοιχία πάντως (σε σχέση με την εξάμηνη συμφωνία που υπεγράφη τον Γενάρη) βγάζει αποδοχές 400.000 ετησίως. Για να πάρει πάντως τόσα χρήματα πρέπει να έχει πείσει τους παράγοντες της ΠΑΕ ότι του χρόνου θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags