Facebook Pixel «"Καθαρίστε" τα μυαλά σας!»
| 2011-04-23 10:11:00

«"Καθαρίστε" τα μυαλά σας!»

«"Καθαρίστε" τα μυαλά σας!»

Ο Νικόλας Βασιλαράς συνιστά μέσω του blog του ψυχραιμία και καθαρό μυαλό γιατί (εσχάτως) οι καιροί είναι πονηροί…

Να το πάρουμε λίγο αλλιώς; Ε δεν θα έχει Τρίφυλλα αυτή τη φορά. Όπως άλλωστε θα έχετε καταλάβει, βλέποντας να μην ανανεώνω συχνά τη στήλη, δεν υπάρχει όρεξη και κέφι. Δεν υπάρχει και κάποιο σοβαρό θέμα θα προσθέσω, έτσι για να γίνει και πιο πειστική η δικαιολογία της αποχής μου. Πάμε ένα «χύμα» κείμενο λοιπόν και… καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και καλά να μας πάνε όλα γενικώς, μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα.

Με ΥΓΕΙΑ πάνω απ’ όλα και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία. Αρκεί να το θέλουμε φυσικά και να μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, όπως κάνουμε κάθε τρεις και λίγο. Αντίθετα, την υγεία θέλουμε δεν θέλουμε δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας να την έχουμε, οπότε ας την ζητήσουμε σε κάθε ευκαιρία, μπας και μας... κάτσει. Γιατί εκεί είναι όλα τα λεφτά φίλες, φίλοι και εχθροί.

Ξέφυγα όμως. Δεν έχει και θέμα βέβαια, όπως είπα και πιο πάνω, γι΄αυτό και το ‘ριξα στις ευχές. Είναι πάντως δύσκολες – Παναθηναϊκά - οι μέρες αυτές. Και πονηρές επίσης. Όλα τα είχαμε, μπλέξαμε και τον Ερασιτέχνη στην (εμπόλεμη) καθημερινότητά μας και ήρθε και έδεσε το γλυκό.

Ερασιτέχνης: μια λέξη που κάποιοι δεν ήξεραν καλά - καλά να την συλλαβίζουν τόσα χρόνια και για να βρουν τον Τάφο του Ινδού έβαζαν το GPS στο αμάξι. Και τώρα τι ψάχνουν; Ελα ντε; Τα… καλά της μπάλας τα μεταφέραμε εκεί και η φαγωμάρα για το ποιος είναι πιο Παναθηναϊκός από τον άλλον καλά κρατεί. Αυτό βλέπετε είναι το πρόβλημά μας και όχι η (σκληρή) πραγματικότητα. Αλλά ποιος κοιτάχτηκε για τελευταία φορά στον καθρέφτη για να κοιταχτούν και εκείνοι που έφεραν την αναταραχή;

Να σας το δώσω σε απλή μετάφραση για να μην σας κουράζω; Νομίζω πως φτάνει και περισσεύει για να δοθεί απάντηση σε αυτό που εσχάτως ζούμε. Δουλειά δεν είχε ο διάολος, πηδούσε τα παιδιά του. Ετσι τα αντιμετωπίζω όλα όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και τον νέο εμφύλιο από το πουθενά που πάνε να μας βάλουνε για να... περνάμε την ώρα μας.

Προσωπικά τις έχω γράψει τις απόψεις μου επί του θέματος από την πρώτη στιγμή. Θέλω να πιστεύω πως ήταν και ουσιαστικές και ενωτικές και δεν βλέπω το λόγο να το τραβάμε άλλο. Ή μάλλον επειδή δεν είμαι χαζός και τον βλέπω και τον καταλαβαίνω, αλλά… «ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω»!

Χαλαρώστε όσο μπορείτε αυτές τις μέρες και καθαρίστε τα μυαλά σας γιατί θα ακούσετε διάφορα. Αλήθειες ή ψέματα, δική σας δουλειά είναι να το κρίνετε. Και επειδή όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά δεν χρειαζόμαστε «μεταφραστές». Καταλαβαίνουμε μόνοι μας, τι θέλει να πει ο κάθε ποιητής.

Επαναλαμβάνω μας περιμένουν… πολλά μετά το Πάσχα. Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει δεν είναι λίγα και καλό είναι να βοηθήσουμε όλοι μαζί για να κλείσουν. Υπάρχουν στιγμές που όσο λιγότερο μιλάς, τόσο περισσότερο βοηθάς. Και η τωρινή κατάσταση (όχι μόνο στη μπάλα) επιβάλει ΣΙΩΠΗ, ΣΚΕΨΕΙΣ και ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Όχι, θόρυβο απλά για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όποιος έχει κάτι ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ να πει, ας το κάνει. Ειδάλλως, ας σωπάσει. Μεγαλύτερο καλό θα κάνει. Να είστε όλοι γεροί και δυνατοί και καλά μυαλά σε όλους μας. Θα μας χρειαστούν. Και προσοχή να μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ούτε καν το αρνί, όσο μαλακό κι αν είναι...

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags