Facebook Pixel Θέλουν γραπτώς το «αντίο»
| 2011-04-23 11:07:00

Θέλουν γραπτώς το «αντίο»

Θέλουν γραπτώς το «αντίο»

Βιάζονται στην ΑΕΚ να κλείσουν το θέμα του προπονητή και περιμένουν τον Χιμένεθ για μια ειλικρινή κουβέντα. Νέα σενάρια για Κετσπάγια, Κωστένογλου και έναν Ευρωπαίο.

Ολες οι σκέψεις οδηγούν στον τελικό. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όμως, η ΑΕΚ θα πρέπει να υπάρχει και μετά. Θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, ελπίζοντας πως θα είναι πλέον κυπελλούχος, για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στη διαδικασία των πλέι οφ και βέβαια να δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης περιόδου.

Ακρογωνιαίος λίθος σε όλα αυτά οφείλει να είναι ο προπονητής. Στην ΑΕΚ επένδυσαν πολλά στον Μανόλο Χιμένεθ, είδαν σημάδια βελτίωσης και εκπληκτική αποδοχή της εξέδρας στη δουλειά του, αλλά θέλουν να γνωρίζουν κατά πόσο μπορούν να συνεχίσουν μαζί του και την ερχόμενη περίοδο.

Τα μηνύματα που στέλνει ο Ισπανός δείχνουν ολοφάνερα τάσεις φυγής. Παρά τους όρκους και την πίστη που δηλώνει κατά καιρούς στη φανέλα και το έμβλημα της ΑΕΚ, είναι ξεκάθαρο πως βρήκε πράγματα πολύ χειρότερα απ' ό,τι περίμενε. Εκτιμά πως δεν βρήκε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να δουλέψει απερίσπαστος και να πετύχει στόχους που θα βοηθούσαν την ομάδα, αλλά και το βιογραφικό του. Και επειδή βλέπει πως η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, φαίνεται πως στο μυαλό του έχει την παραμονή στην Ενωση μάλλον ως τελευταία επιλογή.

Και θέμα μπάτζετ
Μόνο που η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει πότε θα... χηρέψει κάποια θέση προπονητή στην Ισπανία και αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για τον Χιμένεθ. Χρειάζεται να έχει έναν προπονητή που θα ασχολείται αποκλειστικά με εκείνη και θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να σχηματιστεί ένα πλήρως ανταγωνιστικό σύνολο με ελάχιστα χρήματα. Γι' αυτό και σκοπεύει να καλέσει το συντομότερο τον Ισπανό, ίσως και αμέσως μετά τον τελικό, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Ο Χιμένεθ θα κληθεί να απαντήσει αν θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ ή θα υπάρξει «διαζύγιο» κοινή συναινέσει.

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, πως μολονότι το προφίλ του Χιμένεθ ταίριαζε γάντι σε αυτό που ζητούσε η ΑΕΚ από τον προπονητή της (νέος, φιλόδοξος, με διάθεση να επενδύσει στην ακαδημία και να βγάλει νέους παίκτες), υπάρχουν αρκετοί ενδοιασμοί για το ύψος των αποδοχών του. Κυρίως για το κατά πόσο η ΑΕΚ δύναται να ξοδεύει για προπονητή ποσό που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Και αν θα πρέπει να προσαρμόσει και το μπάτζετ για προπονητή στο συνολικό περιορισμό που θα υπάρξει τη νέα σεζόν στα έξοδα της ομάδας.

Από το περιβάλλον του Χιμένεθ αρέσκεται να τονίζεται πως ο Μανόλο θέλει να πάρει το Κύπελλο και στη συνέχεια να αποφανθεί για το μέλλον του. Ισως επειδή αντιλαμβάνεται πως η λάμψη της κούπας μπορεί να... γυαλίσει σε αρκετούς ενδιαφερόμενους και να δημιουργήσει προτάσεις για τον Ισπανό. Ετσι κι αλλιώς, ακόμα και το ταξίδι που πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες στην πατρίδα του συνδυάστηκε με φήμες για επαφές του με άλλες ομάδες.

*** Μαζί με την αβεβαιότητα για το μέλλον του Χιμένεθ προέκυψαν και σενάρια για τον διάδοχό του. Αρκετές συμπάθειες φαίνεται πως διατηρεί εντός ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου, μολονότι είναι αλήθεια πως δεν εντυπωσίασε με την παρουσία του στη Λάρισα. Θεωρείται ιδιαίτερα εργατικός, «παιδί» της ομάδας και με γνώση της πραγματικότητας.

Βέβαια, δεν λείπουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να οδηγηθεί σε λύση ξένου τεχνικού. Κάποιου νέου, με όρεξη για δουλειά, που θα θέλει να φτιάξει όνομα με την Ενωση και θα έχει προσιτό κασέ. Εκτιμάται, μάλιστα, πως μπορεί να βρεθεί τέτοια περίπτωση σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Πάντα ψηλά στις «κιτρινόμαυρες» επιλογές βρίσκεται και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός έδειξε αντανακλαστικά μετά το άδοξο φινάλε της καριέρας του στον Ολυμπιακό, επανήλθε σε ψηλό επίπεδο και έχει πάντα αδυναμίες στους φίλους της ΑΕΚ. Ανανέωσε πρόσφατα με τη Γεωργία, αλλά μια πρόταση της Ενωσης μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags