Facebook Pixel «Στην Γερμανία οι κόποι μου ανταμείφθηκαν!»
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-23 15:58:00

«Στην Γερμανία οι κόποι μου ανταμείφθηκαν!»

«Στην Γερμανία οι κόποι μου ανταμείφθηκαν!»

Παράπονα φαίνεται πως έχει από την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε για ακόμη μία φορά πως θα επέστρεφε στην Ελλάδα μόνο για την εθνική μας ομάδα.

Η συνέντευξη του στο «Έθνος»:

Φανταζόσουν τέτοια εξέλιξη;

Κάθε ποδοσφαιριστής που δουλεύει πολύ, το κάνει με στόχο οι κόποι του να δικαιωθούν γρήγορα. Πάντα δούλευα σκληρά και αυτό περίμενα, σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα. Εδώ οι κόποι μου ανταμείφθηκαν.

Πώς εξηγείς όμως ότι στην Ελλάδα ήσουν ταλέντο και στη Σάλκε έγινες βασικός;

Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως στην Ελλάδα θέλουμε ξένους παίχτες μεγάλης ηλικίας και να τους πληρώνουμε ακριβά. Και δεν κοιτάμε ταυτόχρονα να αξιοποιούμε και τα ταλέντα μας. Αυτή η αντίληψη σαφώς και είναι λανθασμένη, γιατί αποθαρρύνει όλους εμάς τους μικρούς. Κι ας αποτελούμε το ‘αύριο’ της Εθνικής ομάδας.

Υπάρχει κάποιος προπονητής τον οποίο ευχαριστείς ιδιαίτερα;

Είναι πολλοί. Ωστόσο θα πω τους Γιάννη Κωνσταντινίδη και Σάκη Κωτσιόπουλο με τους οποίους συνεργάστηκα πριν πάω στον Ολυμπιακό.

Τον Μάγκατ πώς θα τον χαρακτήριζες;

Από τον Μάγκατ κρατάω τη συμβουλή του: ‘Είσαι πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά αν δεν δουλέψεις θα μείνεις μόνο ένα ταλέντο. Αυτό όμως δεν το θέλουμε, γιατί είσαι σημαντικός για μας’.

Ο Κετσπάγια όμως ήταν αυτός ο οποίος σε τοποθέτησε σε θέση αμυντικού μέσου.

Αυτή η κίνηση με βοήθησε πολύ. Κάτι έβλεπε και το έκανε. Θυμάμαι πως μου είχε πει: ‘Είσαι δυνατός, γρήγορος και ξέρεις μπάλα. Δεν μπορείς να παίζεις μόνο στόπερ’. Δεν είχα, όμως, πρόβλημα μ' αυτό.

Το ότι δεν μπόρεσες να βρεις θέση στον Ολυμπιακό, το αισθάνθηκες ως απαξίωση ή σε πείσμωσε για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου;

Τότε τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, όμως ο Ολυμπιακός πάντα θα είναι μία ξεχωριστή ομάδα για μένα, αφού μου έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί το όνομά μου. Αλλά και μέσα από την αγωνιστική απραγία με ώθησε να αναζητήσω τα όνειρά μου. Ήρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ.

Η Σάλκε βρίσκεται πρώτη φορά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, μέχρι πού μπορεί να φθάσει;

Μακάρι να πάρουμε και τα δύο Κύπελλα, αλλά είναι πολύ δύσκολο.

Τι πιστεύεις ότι θα αισθανθείς βλέποντας την Τρίτη απέναντί σου τον Ρούνεϊ, τον Γκιγκς και τα άλλα ‘αστέρια’ της Μάντσεστερ;

Περιμένω αυτό το ματς με ανυπομονησία. Σίγουρα έχει πολλούς φημισμένους παίχτες και έναν προπονητή που έχει ασχοληθεί πολύ με νέους παίκτες, αλλά θα παίξουμε όπως και με την Ίντερ.

Στη Σάλκε έχεις, όμως, συμπαίχτη σου έναν ιδιαίτερα φημισμένο συμπαίχτη, τον Ραούλ. Πώς είναι;

Μακάρι στην καριέρα μου να έχω την τύχη να συνυπάρξω με τόσο σπουδαίους παίκτες, που διαθέτουν την προσωπικότητα του Ραούλ και τον απλό χαρακτήρα του.

Είναι αλήθεια πως έχεις δηλώσει ότι δεν θέλεις να επιστρέψεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Τι να έρθω να κάνω; Δεν έχω λόγο. Μακάρι να μείνω στο εξωτερικό.

Αν επέστρεφες, για ποιον λόγο θα το έκανες;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Τα χρήματα, ίσως;

Όχι, δεν με ενδιαφέρουν. Να παίξω ποδόσφαιρο ήθελα μόνο.

Ποιο είναι το επόμενο όνειρό σου;

Να κληθώ στην Εθνική Ελλάδας.

Και κάτι τελευταίο. Τώρα, με το Μνημόνιο, οι Γερμανοί πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες;

Α, καλά! Νομίζουν πως είναι μόνο αυτοί στον κόσμο. Έχουμε πολλή πλάκα στην ομάδα. Οι Γερμανοί παίκτες λένε σε μας πως ‘σας βοηθήσαμε, σας δώσαμε λεφτά’ και εμείς τους απαντάμε: ‘Πώς κάνετε έτσι; Θα σας τα επιστρέψουμε. Δεν τα θέλουμε’.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags