Facebook Pixel "Δίνουν λύση (Βαρδινογιάννηδες) ή πρέπει να πουλήσουν…"
| 2011-04-25 15:08:00

"Δίνουν λύση (Βαρδινογιάννηδες) ή πρέπει να πουλήσουν…"

"Δίνουν λύση (Βαρδινογιάννηδες) ή πρέπει να πουλήσουν…"

O Σάββας Λιβάνιος σχολιάζει την κατάσταση στον Παναθηναικό και αναλύει τα δεδομένα.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ο κύκλος της πολυμετοχικότητας κλείνει στον Παναθηναϊκό και μαζί της κλείνει πρόωρα και ο κύκλος της ομάδας που κατέκτησε ένα νταμπλ και έφτασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί κι αν δεν προκύψουν εκπλήξεις, στο τέλος της περιόδου οι Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (τελειώνει και το συμβόλαιο του) και ενδεχομένως ο Κώστας Κατσουράνης θα αποτελέσουν παρελθόν για το «τριφύλλι».

Οι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν καλύπτουν το οικονομικό άνοιγμα της επόμενης χρονιάς που είναι 28 εκατ. ευρώ (αυτό το ποσό ανέφερε στο τελευταίο δ.σ. ο Δημήτρης Γόντικας) και έτσι το ταμείο της δεν σηκώνει συμβόλαιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Οι «πράσινοι» θα πορευτούν ανάλογα με τα έσοδα που θα έχουν συν 5-10 εκατ. ευρώ που θα μπουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Από την μία λοιπόν ο Ολυμπιακός γιγαντώνεται (μόνο τα έσοδα του από το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι 20 εκατ. ευρώ) και από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα δημιουργήσει μία νέα ομάδα χωρίς μεγάλους σταρ στο ρόστερ του. Η μείωση του μπάτζετ μπορεί να φτάσει και το 40%, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους Σισέ και Πιζάρο. Αν γίνουν πάντως σωστές επιλογές, το «τριφύλλι» μπορεί να είναι ανταγωνιστικό…

Τζίγγερ

Από τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτός που μπορεί να δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος όμως είναι ανεπιθύμητος από τους οργανωμένους οπαδούς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις τους.

Η πολυμετοχικότητα στην «πράσινη» ΠΑΕ δημιουργήθηκε μετά από συλλαλητήριο των οπαδών του «τριφυλλιού που ζήτησαν την απομάκρυνση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ομάδα. Η πόρτα της ΠΑΕ άνοιξε και σε άλλους επιχειρηματίες-φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά τρία χρόνια μετά κανένας τους δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον πάρει στις πλάτες του.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν ασχολείται ξανά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Νικόλας Πατέρας μάλλον δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά ένα μεγάλο «καράβι», όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν έχει καμία διάθεση να αποκτήσει ούτε το 25% των μετοχών που χαρίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Το περιβόητο 25%, το«ορφανό» μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, προσφέρθηκε και στην οικογένεια του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Τα δύο αδέλφια ήταν, είναι και θα είναι κοντά στον Παναθηναϊκό, αλλά από την στιγμή που χρηματοδοτούν την ομάδα-θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ με 20 και πλέον εκατ. ευρώ το χρόνο, δεν μπορούν να δίνουν ανάλογο ποσό και για το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον, ο Παύλος και ο Θανάσης θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και θα βάλουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό έχουμε δει μεγάλες ανατροπές και έχουμε βιώσει πολλές εκπλήξεις, οπότε πάντα πρέπει να κρατάμε και μία πισινή. Εδώ όμως που έχουν φτάσει τα πράγματα φαίνεται πως τη λύση στο οικονομικό και διοικητικό πρόβλημα μπορεί να την δώσει μόνο ο Τζίγγερ. Κι αν δεν θέλει να την δώσει, τότε θα πρέπει να βρει αγοραστή για να πουλήσει την ΠΑΕ. Όχι, το 25% των μετοχών που χαρίζει, αλλά όλο το ποσοστό της οικογένειας του.

Έχασε τον έλεγχο

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός διασύρεται μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων και οι «πράσινοι» μάλλον έχουν το μυαλό τους στο πως θα βρουν ομάδα για να φύγουν από την Παιανία. Κι αν δεν υποστούν ένα ηλεκτροσόκ, τότε δύσκολα θα μπορέσουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την φετινή περίοδο δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και οι «πράσινοι» θα πάρουν όλα τα λεφτά τους. Γι’ αυτό είναι καθήκον τους να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την ομάδα. Και δεν χρειάζεται να τους το υπενθυμίζει ο προπονητής τους ή ο Δημήτρης Γόντικας μετά από κάθε ήττα…

Πηγή: sport24

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags