Facebook Pixel Βρε τους… μπαγάσες, ακόμα αντέχουν!
| 2011-04-26 15:50:00

Βρε τους… μπαγάσες, ακόμα αντέχουν!

Βρε τους… μπαγάσες, ακόμα αντέχουν!

Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ γίνονται πλέον οι γηραιότεροι του Ολυμπιακού, όμως η φετινή τους χρονιά δείχνει πως είναι ακόμα …νιάτα! Με συντήρηση και προσθήκες, βγάζουν και Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Άριελ Ιμπαγάσα και ο Όλοφ Μέλμπεργκ ήταν δύο από τις βασικότερες «κολώνες» του φετινού Ολυμπιακού.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στήριξε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την λειτουργία της ομάδας πάνω τους και δικαιώθηκε στο απόλυτο.

Ωστόσο, τα χρόνια περνάνε και κανείς δεν ξέρει αν οι δύο ποδοσφαιριστές, θα μπορέσουν να κάνουν ανάλογη χρονιά και την επόμενη σεζόν.

Ο Ιμπαγάσα είναι πλέον 34 και μετά την αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ενώ ο Μέλμπεργκ τον ακολουθεί από κοντά, αφού έχει… πατήσει τα 33.

Βέβαια, η φετινή τους χρονιά δεν… προδίδει σε τίποτα την ηλικία τους. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε 23 ματς, όλα βασικός και είχε συνολικά 2,122 λεπτά συμμετοχής!

Αντίστοιχα, ο Ιμπαγάσα έπαιξε σε 24 ματς, σε 20 από αυτά ήταν βασικός και συνολικά είχε 1918 λεπτά συμμετοχής. Στατιστικά 20αρηδων δηλαδή!

Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πως και την επόμενη σεζόν, όταν θα έχουν έναν χρόνο επιπλέον στην πλάτη και μία προετοιμασία επίσης, αν θα μπορούν να έχουν ανάλογες επιδόσεις.

Βέβαια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι σίγουρος και για αυτό όχι μόνο θέλει να τους κρατήσει στο ρόστερ, αλλά τους υπολογίζει και ως βασικούς. Υπάρχει, όμως, μία σημαντική παράμετρος για την επόμενη περίοδο, τα έξτρα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και για αυτό όμως έχουν λύση στου Ρέντη. Οι δύο ποδοσφαιριστές θεωρούνται απαραίτητοι και για αυτό θα υπάρξει τόσο το καλοκαίρι όσο και κατά την διάρκεια της χρονιάς ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων και για τους δύο.

Βέβαια, για να αντέξουν και να παίζουν έστω στα σημαντικά ματς, θα πρέπει να υπάρξουν και οι απαραίτητες προσθήκες στο ρόστερ, οι παίκτες δηλαδή που θα τους… κάνουν τα ρεπό.

"Με σωστό πρόγραμμα συντήρησης και κάποιες προσθήκες για να τους ξεκουράζουν, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα", έλεγε μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού σε πρόσφατες συζητήσεις για τους δύο ποδοσφαιριστές.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags