Facebook Pixel «Ιμπαγάσα θέλει ο ΠΑΟ»
| 2011-01-05 14:54:00

«Ιμπαγάσα θέλει ο ΠΑΟ»

«Ιμπαγάσα θέλει ο ΠΑΟ»

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον Μαρινάκη, τον Βαλβέρδε και πολλά άλλα. Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Πρόσφατα έγινε ένα φιλικό κατά της φτώχειας. Υπήρχε κάποιος λόγος που δεν σας είδαμε να αγωνίζεστε ή απλά δεν σας κάλεσαν;

"Δεν ξέρω ποιος το διοργάνωσε. Έπρεπε να είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές, όχι μόνο εγώ - όπως ο Καραταΐδης, ο Καραπιάλης και άλλοι πολλοί. Όμως, αυτά τα παιχνίδια αποτελούν ευχαρίστηση για κάθε αθλητή να συμμετέχει. Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό και την χώρα που οργανώθηκε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός εδώ. Απ' όσο ξέρω αυτό ξεκίνησε από τον κύριο Μαρινάκη και έκανε ένα σημαντικό βήμα για να κάνει τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο".

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και εσάς;

"Σημασία έχει ότι όλος ο κόσμος έχει επηρεαστεί. Είναι κρίμα. Οι Έλληνες είναι υπέροχος λαός και έχουν δείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα".

Ήσασταν στην Κίνα. Πείτε μας για αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία.

"Η ποιότητα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη. Υπάρχουν μερικοί καλοί Κινέζοι ποδοσφαιριστές, αλλά το στοιχείο που τους χαρακτηρίζει είναι η πειθαρχία. Προσπαθούν να μάθουν και δείχνουν να τα καταφέρνουν. Εγώ ήμουν σε μια φανταστική πόλη 14.000.000 κατοίκων, σε μια ομάδα, την Shenzhen Ruby, που κάθε χρόνο προσπαθεί για τη σωτηρία της. Φανταστείτε ότι δεν είχα ξένους παίκτες όταν πήγα, ενώ δεν είχαμε ούτε καν προπονητικό κέντρο, πηγαίναμε από δω και από 'κει. Πιστεύω ότι έκανα καλή δουλειά. Σωθήκαμε, ενώ έβγαλα δύο νέους ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν στους καλύτερους της Κίνας. Επίσης πρέπει να σας πω για τα ταξίδια. Η μικρότερη απόσταση ήταν δυο ώρες. Πηγαίναμε να παίξουμε ένα ματς δυο μέρες από τη μέρα του αγώνα".

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνας. Πιστεύετε ότι είναι καλύτερος ή ο Παναθηναϊκός έχει αποδυναμωθεί;

"'Έχω δει τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής χειμώνα και φαβορί για τον τίτλο. Δεν μου αρέσει καθόλου ο Παναθηναϊκός. Είναι δίκαια η διαφορά που υπάρχει. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει δυο ντέρμπι και είναι μπροστά πέντε βαθμούς. Αυτό αποδεικνύει ότι το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπι. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν πιο σοβαρή και πήρε αυτή τη διαφορά. Μη ξεχνάμε ότι είναι μια νέα ομάδα και μερικοί νέοι παίκτες μπορεί να μην έχουν προσαρμοστεί ακόμα. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, κανένας δεν χαίρεται - ούτε από τον Ολυμπιακό - για την κατάσταση που επικρατεί. Ελπίζω να ξεπεράσει τα προβλήματά του γρήγορα".

Ποιους παίκτες ξεχωρίζετε από τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα;

"Θα μιλήσω για ποδοσφαιριστές που δεν ξεχωρίζω μόνο εγώ αλλά όλος ο κόσμος. Ο Μιραλάς αποδείχθηκε καλή μεταγραφή, έδωσε βαθμούς με τα γκολ του. Τον Ιμπαγάσα τον ήξερα πριν. Είναι παίκτης οργανωτής δίνει κάθετες πάσες και μπορεί να σπάσει τις κλειστές άμυνες. Είναι ο παίκτης που λείπει από τον Παναθηναϊκό, που έχει περισσότερα αμυντικά χαφ. Και ο Φουστέρ βοηθάει, αλλά χρειάζεται όπως και κάποιοι άλλοι χρόνο. Ο Ριέρα ήρθε σαν μεγάλο αστέρι, αλλά ακόμα δεν έχει δώσει αυτό που περίμενε ο κόσμος. Κάνει πολλά, αλλά περιμένουμε περισσότερα απ' αυτόν".

Πώς κρίνετε το μέχρι στιγμής έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε;

"Όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι με τη δουλειά του. Δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες - όπως οι Φετφατζίδης και Ποτουρίδης. Αυτοί οι παίκτες θέλουν προσοχή, όχι μόνο από τον Βαλβέρδε, αλλά απ' όλους, ώστε να μην καούν γρήγορα".

Με τον κύριο Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη;

"Το εύχομαι. Μπήκε δυνατά, έχει δώσει αρκετά χρήματα και απ' όσα διαβάζω αγαπάει τον Ολυμπιακό, βλέπει τα παιχνίδια της ομάδας από παιδί. Πιστεύω ότι με τύχη μπορεί να συνεχίσει το έργο του Κόκκαλη".

Παλιότερα ήσασταν στον Ολυμπιακό ως προπονητής στην ομάδα νέων. Θα θέλατε να επιστρέψετε κάποια στιγμή;

"Είμαι έξω, έχω πάρει το δικό μου δρόμο. Τον Απρίλιο ξεκινάει το πρωτάθλημα στην Κϊνα - θα δούμε αν θα συνεχίσω εκεί. Βέβαια ύστερα από κάποια χρόνια μπορεί οι δρόμοι μας να ενωθούν...".

Κλείνοντας θα θέλατε να κάνετε μια ευχή για το νέο έτος;

"Πρώτα απ' όλα υγεία για όλο τον κόσμο. Να βγει από την κρίση η Ελλάδα γρήγορα και να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Πρόκειται για μια πανέμορφη χώρα και της αξίζει να είναι στις πιο δυνατές της Ευρώπης. Υγεία, κουράγιο και δύναμη για όλους".

ΠΗΓΗ: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags