27/04/11 - 16:37

«Θα τηρηθεί ο νόμος ή όχι;»

Ο Κώστας Πηλαδάκης, σε νέα συνέντευξή του στην Ραδιοφωνία Κισσάβου, ζητάει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που έχουν ως σκοπό τους την μη τήρηση των νόμων…

«Θα τηρηθεί ο νόμος ή όχι;»
25.412views 0shares
Οι μάχες της Euroleague με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις στο νέο Pamestoixima.gr.

«Οι όροι της αδειοδότησης δεν σηκώνουν παρερμηνείες. Αν μέχρι 31/3 δεν έχεις κάνει όσα οφείλεις, ώστε να πληρείς τις προϋποθέσεις, δεν παίρνεις άδεια και δεν βλέπω γιατί οποιαδήποτε ετεροχρονισμένη ενέργεια μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο δευτεροβάθμιο όργανο. Ας πούμε πως μια επιταγή δεν πληρώνεται στην ώρα της και σφραγίζεται. Αν τελικά πληρωθεί δύο μήνες μετά, είτε αφορά χίλια ευρώ είτε ένα εκατομμύριο, αυτό σημαίνει πως δεν έχει υπάρξει αδίκημα; Υπάρχει κι είναι ακριβώς το ίδιο», είπε αρχικά ο Πηλαδάκης και πρόσθεσε:

«Επιπλέον, είναι αστείο να θεωρείται από κάποιους πως πρέπει να τελεσιδικήσει η προσφυγή ενός παίκτη στα διεθνή όργανα, για να δικαιολογηθούν εκκρεμότητες πριν τις 31/12. Δηλαδή η απόφαση για μια άδεια που αφορά στο σήμερα θα βγει έναν χρόνο μετά που θα τελεσιδικήσει μια προσφυγή;».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε: «Δεν έχω προσωπικά με κανέναν παράγονται και καμία ομάδα. Προσπαθώ απλά να προφυλάξω τα συμφέροντα της ομάδας μας. Δεν μπόρεσα να την προφυλάξω από την διαιτησία, όπως πιθανόν έκαναν παράγοντες άλλων ομάδων, αλλά εδώ υπάρχει ένας νόμος που πρέπει να τηρηθεί».

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχόλιό του για τις πορείες οπαδών που λαμβάνουν χώρα: «Αυτό θα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Αν είναι με τέτοιου είδους πιέσεις να καταστρατηγούνται οι διεθνείς κανονισμοί, τότε να τις εφαρμόσουμε όλοι και να μην υπάρχουν νόμοι. Στην τελική, οι Λαρισαίοι έχουν κινητοποιηθεί στο παρελθόν πολύ πιο δυναμικά. Κι εν τέλει, μια κινητοποίηση δικαιολογείται όταν διεκδικεί το νόμιμο και το δίκαιο κι όχι το αντίστροφο».

Για το αν κλήθηκε ή αν με πρωτοβουλία του έχει δώσει στοιχεία στα αρμόδια όργανα, δήλωσε: «Κάνω αυτό που πρέπει χωρίς τυμπανοκρουσίες και συνεντεύξεις Τύπου. Λένε πως για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρέπει να φτάσουμε στον πάτο. Ας θεωρήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι πως εδώ είναι ο πάτος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι ας μπει επιτέλους μια τάξη».

Τέλος, διευκρίνισε πως: «α) ρυθμίστηκε το θέμα με τον Κούλιτς, ο οποίος απέσυρε ή θα αποσύρει την προσφυγή, β) οι εξελίξεις θα κρίνουν μοιραία πολλά από τα καυτά θέματα που αφορούν στο αγωνιστικό τμήμα και στο σχεδιασμό της νέας περιόδου, τονίζοντας πως θέλει μέχρι 15 Μαίου να τελειώνει με τεχνικό διευθυντή και προπονητή, αλλά να ‘ναι και οι κατάλληλοι αυτοί που θα έρθουν και γ) όλες οι υποχρεώσεις τις ΑΕΛ είναι είτε τακτοποιημένες είτε διακανονισμένες στους προβλεπόμενους χρόνους κι όποιος λέει το αντίθετο το κάνει εκ του πονηρού».