Facebook Pixel Μην χαμηλώσετε τον πήχη!
| 2011-04-27 16:33:00

Μην χαμηλώσετε τον πήχη!

Μην χαμηλώσετε τον πήχη!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τη διαφαινόμενη διαρχία Βαρδινογιάννη - Γιαννακόπουλου και την ανάγκη να μείνει ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Στην Παναθηναϊκή ζωή η πείρα μας έχει διδάξει ότι κάθε μέρα που περνάει είναι και διαφορετική και πως ποτέ δεν θα πρέπει να είσαι σίγουρος για το τι θα σου ξημερώσει.

Τις τελευταίες μέρες πάντως έχουν φουντώσει ξανά τα σενάρια και στην ουσία επαναλαμβάνεται αυτό που λέγαμε πριν από ένα μήνα και εδώ μέσα: Ότι πάμε για επιστροφή Βαρδινογιάννη , στην ουσία συνδιοίκηση με την οικογένεια Γιαννακόπουλου, με μπροστάρη για να τρέχει το μαγαζί πιθανότατα κάποιον τρίτο στυλ Γόντικα. Ετσι για να περνάει προφανώς την ώρα του και ο Μαρινάκης με τον Μπέο λέω εγώ αφού και να θέλει ο Χ ή Ψ Γόντικας είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα βάλει μαζί τους.

Το παραπάνω συμπέρασμα περί διαρχίας δεν το «μοιράζει» κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος, αλλά η απλή λογική των δεδομένων της παρούσας φάσης, άσχετα αν ανά πάσα στιγμή πολλά ή ακόμη και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν.

Ο Βγενόπουλος δείχνει αποφασισμένος να μην ασχοληθεί περαιτέρω με τον Παναθηναϊκό και αποδεικνύεται ανακόλουθος τουλάχιστον ως προς το ήμισυ των εξαγγελιών του. Γιατί πολλά και διάφορα από αυτά που είχε υποσχεθεί τα πέτυχε και με το παραπάνω κι ας σβήστηκαν από τη λάσπη. Αφησε όμως τη «δουλειά» στη μέση και αυτό είναι που του χρεώνουν όχι τόσο οι επικριτές του, αλλά βασικά όσοι τον πίστεψαν.

Την ίδια ώρα ούτε ο Πατέρας δείχνει ζεστός ως προς την επόμενη μέρα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Ενας Πατέρας βέβαια που ποτέ δεν είπε ότι θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό, ένας άνθρωπος που προσπάθησε με νύχια και με δόντια να ενώσει, όταν οι άλλοι δίχαζαν και που το σοβαρό του λάθος επιμένω πως ήταν η πρώτη του αποχώρηση. Για την δεύτερη δεν το συζητάω, διότι μάλλον κακώς επέστρεψε προσφέροντας άλλοθι στους πολέμιούς του.

Τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά, το θέμα έχει εξαντληθεί και ο καθένας το έχει δει, το έχει σχολιάσει και το έχει… ξεχειλώσει από τη δική του σκοπιά. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι το χθες, αλλά το σήμερα και το αύριο. Και αυτό που θέλει ΟΛΟΣ ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι να μην χαμηλώσει ο πήχης, να μην ξαναπάμε στη λογική του «ένα πρωτάθλημα κάθε 7-8 χρόνια», στα «δεν χρωστάμε», των «εμφυλίων», της «συρρίκνωσης» σε όλα τα επίπεδα, στα παιδιά και τα αποπαίδια.

Γνωστά είναι όλα αυτά, τα θυμόμαστε και τα θυμάστε όσο κι αν προσπαθούν οι «γνωστοί – άγνωστοι» να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε. Γιατί σε λίγο ρε μάγκες θα πιστέψουμε ότι μέχρι να έρθουν αυτοί οι παλιάνθρωποι τα τρία τελευταία χρόνια στη διοίκηση, ο Παναθηναϊκός σάρωνε τους τίτλους, έπαιζε μπαλάρες, έκανε το ένα σολντ άουτ μετά το άλλο, τον σέβονταν στα θεσμικά όργανα και ήταν ενωμένος σε όλους τους τομείς, βγάζοντας αυτό που (ξανά) χάσαμε τώρα, δηλαδή την ΥΓΕΙΑ. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει Δράκο παρά μονάχα αίμα, δάκρυα και ιδρώτα εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια.

Αυτά θα πρέπει να εγγυηθεί όποιος αποφασίσει να βγει μπροστά, όπως κι αν λέγεται και όχι πλάνα λιτότητας και… τρόμου. Την διετία (και όχι τριετία) που πέρασε μπορεί οι «φευγάτοι» να ξόδευαν πολλά (από τα δικά τους), να έκαναν κακές παρέες, να μίλαγαν συχνά, να κάπνιζαν πούρα και χίλια δυο που κάποιους ενοχλούν, πλην όμως κανείς δεν τολμούσε να απλώσει χέρι στον Παναθηναϊκό γιατί ήξερε πως θα του κοπεί από τη ρίζα.

Για τους δικούς τους λόγους στην παρούσα φάση αποφάσισαν να φύγουν, τους έκρινε και θα τους κρίνει η ιστορία και νομίζω πως αυτό έγινε και με το παραπάνω. Επαναλαμβάνω πως από ΟΠΟΙΟΝ αποφασίσει να ηγηθεί στην επόμενη μέρα αδιαπραγμάτευτα πράγματα για τον κόσμο θα είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ομάδας, η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της σε σχέση με τον Ολυμπιακό και όχι τους δευτεροτρίτους, η ΕΙΡΗΝΗ και όχι ο ΠΟΛΕΜΟΣ με τους οπαδούς.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ετσι το βλέπω εγώ και χαίρομαι που έτσι το βλέπει και το μεγαλύτερο κομμάτι του Παναθηναϊκού λαού. Εκείνο που δεν βρίσκεται μονάχα κάτω από ανώνυμα σχόλια στο ίντερνετ, ούτε σε 5-10 μόνιμους ακροατές που βγαίνουν σε όλες τις εκπομπές λόγου και λένε τα ίδια και τα ίδια, αλλά στις επάλξεις και όπου τον ζητάει η αγαπημένη του ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags