Facebook Pixel "Déjà vu" με Ασάνοβιτς
| 2011-04-28 15:24:00

"Déjà vu" με Ασάνοβιτς

"Déjà vu" με Ασάνοβιτς

Σαν χθες πριν από τέσσερα χρόνια είχαν κυκλοφορήσει στον ελληνικό Τύπο τα ίδια σενάρια με πρωταγωνιστή τον Αλιόσα Ασάνοβιτς και τον Παναθηναϊκό.

Πέρασε δύο σεζόν (1998-2000) στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αγαπήθηκε όσοι λίγοι από τους φίλους του "τριφυλλιού" όμως και εκείνος δεν ξέχασε ποτέ τους "πράσινους".

Πέρασαν 11 χρόνια και ο Αλιόσα Ασάνοβιτς συνεχίζει να επισκέπτεται σποραδικά την Αθήνα αναζωπυρώνοντας τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να υπηρετήσει τον σύλλογο από το πόστο του τεχνικού διευθυντή (2011) ή του προπονητή (2007).

Ο "Vatreni Lakat" (σ.σ.:πύρινος αγκώνας) όπως τον αποκαλούσαν οι συμπατριώτες του λόγω του τρόπου με τον οποίο άπλωνε τα χέρια του όταν είχε στην κατοχή του την μπάλα, μετά τον Παναθηναϊκό ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Αούστρια Βιέννης (2000), Σίδνεϊ Γιουνάιτεντ (2001), ενώ έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 37 ετών στην Χάιντουκ Σπλιτ (2001-2002).

Η κροατική ομοσπονδία για να τιμήσει την προσφορά του "Άσα" τον τοποθέτησε στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας από κοινού με τους πρώην συμπαίκτες του στην χρυσή εποχή της "Χρβάτσκα" (1998), Ρόμπερτ Προσινέτσκι, Νίκολα Γιούρσεβιτς και Μάριαν Μρμιτς.

Ουσιαστικά ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, από το 2006 αποτελεί τον πιο στενό συνεργάτη του ομοσπονδιακού προπονητή της Κροατίας, Σλάβεν Μπίλιτς.

Ο Ασάνοβιτς σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει την επιθυμία να προβιβασθεί σε χεντ κόουτς. Στις 29 Δεκεμβρίου 2008, είχε βρεθεί κοντά στη Ντέρμπι Κάουντι μετά την παραίτηση του Πολ Τζιούελ όμως το θέμα δεν είχε προχωρήσει.

Σαν χθες πριν από τέσσερα χρόνια (27/4/2007) είχε επισκεφθεί την Παιανία. Προπονητής των "πρασίνων" ήταν ο Βίκτορ Μουνιόθ.

"Το σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκομαι στην Αθήνα για να αναλάβω τον Παναθηναϊκό. Κάθε φορά οι Ελληνες δημοσιογράφοι με φέρνουν φαβορί για προπονητή του ΠΑΟ, αλλά δεν είναι αλήθεια. Είμαι βοηθός του Μπίλιτς και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξω δουλειά", δήλωνε στον Τύπο της πατρίδας του.

Η αλήθεια είναι πως διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Παναθηναϊκό. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό στον Ιβάν Ράκιτιτς, όμως ο 22χρονος μέσος προτίμησε τελικά τη Σεβίλλη.

Σε δηλώσεις του ο "καθηγητής" είχε παραδεχθεί πως είναι συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκό και ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην ελληνική ομάδα. Έχει προσθέσει μάλιστα πως είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση από το "τριφύλλι".

Μένει να διαπιστώσουμε εάν θα προχωρήσει σε διαψεύσεις και τούτη τη φορά...

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags