Facebook Pixel H συντομότερη διαδρομή προς το τέρμα
| 2011-04-28 16:08:00

H συντομότερη διαδρομή προς το τέρμα

H συντομότερη διαδρομή προς το τέρμα

Ο Old Boy γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα συναισθήματα που ξύπνησαν μέσα του με το μυθικό γκολ του Μέσι κόντρα στην Ρεάλ και το παραλληλίζει με το αντίστοιχο του Μαραντόνα κόντρα στην Εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη ήταν περίπου 9:30 το βράδυ. Στην Ελλάδα περίπου 11:30. Στον υπόλοιπο πλανήτη τα ρολόγια έλεγαν την τοπική ώρα που διέφερε· αλλού ήταν μέρα, αλλού νύχτα, πάντα πάντως εκεί γύρω στο και μισή. Ο Λιονελ Μέσι περνούσε την μισή Ρεάλ διασχίζοντας με την μπάλα κολλημένη στα πόδια του το μισό γήπεδο ή ίσως ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα που περνούσε την μισή Αγγλία διασχίζοντας με την μπάλα κολλημένη στα πόδια του το μισό γήπεδο, ίσως δηλαδή τα ρολόγια του πλανήτη έδειχναν ταυτόχρονα τόσο καλοκαίρι του 1986 όσο και περίπου και μισή.

Αν το 1986 είχες γεννηθεί και παρακολουθούσες το παιχνίδι θα θυμάσαι μάλλον και πού το έβλεπες. Όπως θα θυμάσαι μάλλον στα επόμενα χρόνια και που είδες το χθεσινό. Γιατί τέτοιου είδους γκολ χαράσσονται στην μνήμη ακαριαία και ίσως η εξήγηση για την οποία χαράσσεται μαζί τους και ο χώρος που τα είδαμε, είναι επειδή την ώρα που μπαίνουν κοιτάζουμε ασυνείδητα γύρω μας για να βεβαιωθούμε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε εντός της πραγματικότητας, ότι ο χώρος εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτος, ότι ο χώρος πέραν της τηλεοπτικής οθόνης παραμένει -σε αντιδιαστολή με αυτό που μόλις είδαμε εντός της- πιστευτός.

Χθες βράδυ, όταν ο Μέσι ξεκινούσε την κούρσα και το σλάλομ του, γεννούσε μια ελπίδα και ταυτόχρονα την εσωτερική της αμφισβήτηση: «Λες;» «Μπα, δεν γίνεται». Όταν έστελνε την μπάλα προς τα δίχτυα όλοι καταλάβαιναν ότι κι όμως γίνεται. Βλέποντας το ριπλέι, όλοι καταλάβαιναν πως πράγματι υπήρχε μια διαδρομή που μπορούσε να ακολουθηθεί από τη σέντρα ως την μικρή περιοχή. Απλά ο Μέσι την είχε δει πριν καν αυτή απελευθερωθεί. Την είδε να σχηματίζεται στο μυαλό του όταν οι αμυντικοί πήγαν προς την μια κατεύθυνση, οπότε εκείνος ήξερε πως έπρεπε να πάει προς την άλλη.

Πέραν όλων των αμιγώς ποδοσφαιρικών αρετών που σου επιτρέπουν να φτάσεις τη διαδρομή ως το τέρμα της, το ταλέντο είναι ένα χάρισμα που ξεκινά από το κεφάλι. Ιδιοφυία είναι το να φωτίζει το κεφάλι σου το όραμα της διαδρομής, το όραμα της συντομότερης διαδρομής προς το γκολ. Ένα όραμα που χθες βράδυ ο Λιονελ Μέσι μοιράστηκε μαζί μας.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags