Facebook Pixel Ψάχνει από τώρα για άλλοθι!
| 2011-04-29 15:15:00

Ψάχνει από τώρα για άλλοθι!

Ψάχνει από τώρα για άλλοθι!

Αυτά που είπε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου των πλέι οφ δεν είναι και πολύ εύπεπτα. "Kλάφτηκε" για το πρόγραμμα, επικαλέστηκε κούραση και τα έβαλε με τον τρόπο διαξαγωγής!

Είναι σαφές ότι ο Πορτογάλος τεχνικός, αντί να εκμεταλλευτεί την τελευταία ευκαιρία για να σώσει το γόητρο της ομάδας του, αναζητά άλλοθι σε περίπτωση που η ομάδα του αποτύχει να πάρει τη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Προφανώς, ο Φερέιρα δεν έχει καταλάβει ότι οι μετέπειτα εμφανίσεις της ομάδας του, έσβησαν τις θετικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στο "Καραϊσκάκη".

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό ήταν καταστροφική (και) σε αγωνιστικό επίπεδο, προσφέροντας στον Ολυμπιακό ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ποτέ.

Ανεξαρτήτως, αν έχει δίκιο για τα πλέι οφ (που δεν έχει), ο Φερέιρα δείχνει να είναι απομονωμένος από την πραγματικότητα και την κατάσταση που επικρατεί.

Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι απλά ένας αγωνιστικός στόχος για τον Παναθηναϊκό ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είναι στόχος βιωσιμότητας.

Διότι με το οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει και το διοικητικό χάος, η απώλεια των χρημάτων από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ακόμα περισσότερο καταστροφική.

Ως εκ τούτου, όταν αυτός είναι ο μεγαλύτερος και τελευταίος στόχος για την ομάδα του τη στιγμή που φέτος έμεινε εκτός πρωταθλήματος, Ευρώπης και Κυπέλλου από νωρίς, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για κούραση.

Διότι έτσι κι αλλιώς, βάσει των εμφανίσεων που έκανε ο Παναθηναϊκός στους μετά Καραϊσκάκη αγώνες, μπορούμε να υποθέσουμε ότι "ξεκουραζόταν" επί μακρόν.

Ακόμα και έτσι να μην είναι, θεωρείται ανεπίτρεπτο να μιλάει για κούραση, όταν έχει μείνει εκτός στόχων από τις 19 Φεβρουάριου, ποια κούραση μπορεί να στερήσει από την ομάδα του τον τελευταίο στόχο;

Και υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπρεπε οι παίκτες του "τριφυλλιού" να είναι έτοιμοι να δαγκώσουν για αυτό το στόχο; Εκτός κι αν τον Φερέιρα, ή τους παίκτες δεν τους ενδιαφέρει αν έρθει ή δεν έρθει το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οσο για τα πλέι οφ. Μπορεί επί της βάσης να έχει δίκιο ο Φερέιρα, αλλά το σύστημα διεξαγωγής ήταν γνωστό από την αρχή του πρωταθλήματος, κι αν ήθελε να εκφράσει αντιρρήσεις, καλό θα ήταν να το κάνει όταν ήρθε στην Ελλάδα, κι όχι τώρα.

Κι αφού "κλάφτηκε" ο Ζεσουάλδο, στο τέλος έκανε και την .τούμπα, λέγοντας... "Στόχος μας είναι η έξοδος στο Champions League και θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρις εσχάτων προκειμένου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Και θα το πετύχουμε μέσα από θυσίες, δύναμη και μεγάλο ανταγωνισμό. Ελπίζω να γίνει μια σωστή και έντιμη διαδικασία".

Για όσους δεν έχουν διαβάσει τις δηλώσεις του Φερέιρα μετά την κλήρωση των πλέι οφ, ιδού...

"Θα είναι δύσκολο για εμάς. Αν λάβουμε υπόψη και την κόπωση. Θα πρέπει να δώσουμε έξι ματς μέσα σε διάστημα 17 ημερών. Ο πρώτος γύρος είναι πιο δύσκολος για όλες ομάδες.

Παίζουμε δύο εκτός έδρας ματς και ξέρουμε ότι σε ένα πρωτάθλημα μικρό σαν αυτό οι πρώτοι αγώνες είναι πιο αποφασιστικοί Στο β' γύρο αυτός ο παράγοντας κούραση ίσως είναι ευνοϊκός. Γιατί δίνουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια. Είναι θεωρητικό να πω το τι είναι καλό ή όχι".

Και τα παράπονα για τα πλέι οφ...

"Δεν είναι σωστό να τερματίζει κάποιος με τόσο μεγάλη διαφορά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να πρέπει ξαναδώσει κι άλλα ματς για να εξασφαλίσει αυτό το οποίο είχε ήδη κατακτήσει. Θα πρέπει και οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν να κερδίσουν κάτι που ήδη είχαν πετύχει.

Επίσης δεν είναι σωστό να μεταφέρονται οι τιμωρίες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ωστόσο αυτοί είναι οι κανονισμοί και εμείς θα τους σεβαστούμε".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags