Facebook Pixel Το κατά …Μαθία ευαγγέλιον
| 2011-04-30 12:50:00

Το κατά …Μαθία ευαγγέλιον

Το κατά …Μαθία ευαγγέλιον

Ποιοι είναι οι άξονες με βάση της οποίες θα κινηθεί στην «ερυθρόλευκη» μεταγραφική περίοδο;

Σύμφωνα με τον Πρωταθλητή, ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει στο μυαλό του πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και θα στελεχώσει το ρόστερ της ομάδας και αυτοί είναι οι εξής:

1) Ποδοσφαιριστές ηλικίας 22-27

Στην πρώτη συζήτηση που είχε ο Εντουάρντο Μαθία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού αφότου ανέλαβε και επίσημα το πόστο του στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τόνισε πως οι παίκτες που θα πιάσουν Λιμάνι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι ηλικίας 22 μέχρι 27 ετών.

Ο Μαθία εξήγησε στους διοικούντες του Ολυμπιακού ότι ανάμεσα σε αυτές τις ηλικίες οι ποδοσφαιριστές συνδυάζουν μια μικρή ως μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη δίψα για επιτυχίες. Έτσι, μια ομάδα έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί σε αυτούς και να χτίσει πάνω τους σε βάθος χρόνου.

Επιπλέον, ο Ισπανός εξήγησε ότι παίκτες άνω των 30-32 είναι πολλές φορές κορεσμένοι και βρίσκονται σε αγωνιστική πτώση. Μπορεί να είναι έμπειροι και να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο στην Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν αυτά που χρειάζεται ο Ολυμπιακός.

Η λογική, βέβαια, αυτή, σίγουρα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταγραφεί στο Λιμάνι κάποιος παίκτης άνω των 30, ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν τα παραδείγματα των Ιμπαγάσα, Κοβάσεβιτς, Νικοπολίδη κ.α.

2) Δύο ισάξιοι παίκτες σε κάθε θέση

Ο Μαθία επιθυμεί σε βάθος χρόνου ο Ολυμπιακός να διαθέτει στο ρόστερ του δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση και ο προπονητής της ομάδας να έχει στα χέρια του αρκετές επιλογές με σκοπό τον καλύτερο δυνατό καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας.

Πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα και κανείς ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο αρχικό σχήμα, αφού έτσι «χάνουν» τόσο ο παίκτης όσο και η ίδια η ομάδα.

Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν ποιοτικές λύσεις για κάθε θέση της ενδεκάδας και να μην αναζητούνται ποδοσφαιριστές… «μπαλώματα».

3)Παίκτες με διάρκεια σε βάθος χρόνου

Ο Μαθία εγγυήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι θα του προτείνει παίκτες οι οποίοι θα τα δίνουν όλα σε κάθε ματς και θα αγωνίζονται το ίδιο καλά είτε είναι αρχή της χρονιάς είτε η ομάδα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και πλησιάζουν οι… διακοπές.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής απεχθάνεται τους ποδοσφαιριστές που διαλέγουν παιχνίδια και φορτσάρουν σε συγκεκριμένες αγωνιστικές περιόδους. Όλοι είναι επαγγελματίες, πληρώνονται αδρά και οφείλουν να αγωνίζονται πάνω απ’ όλα για το καλό της ομάδας.

Ο Θρύλος θέλει παίκτες που θα παίζουν με βάση τις δυνατότητές του το ίδιο καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η σταθερότητα είναι ένα μεγάλο συν για κάθε παίκτη που θα έρχεται στο Λιμάνι και θα επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα για πάνω από ένα χρόνο.

4) Εξωαγωνιστικό σκανάρισμά

Εκτός από το ενδελεχές αγωνιστικό σκανάρισμα στο οποίο θα υποβάλλονται οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι, ο Μαθία θα περνάει από… εξωαγωνιστικό κόσκινο τους ποδοσφαιριστές.

Θα ενημερώνεται για τα πάντα: το επίπεδο μόρφωσής τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό σύνολο.

5) Ρόστερ… πολυεθνικό

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όσο πιο πολλοί παίκτες από μια συγκεκριμένη χώρα είναι μαζεμένοι σε μια ομάδα τόσο μεγαλύτερη ομοιογένεια παρουσιάζει αυτή.

Αυτό δεν ισχύει για τον Μαθία, ο οποίος επιθυμεί την ύπαρξη όσο περισσότερων ποδοσφαιριστών με διαφορετική εθνικότητα γίνεται για έναν εξής λόγο: δεν υπάρχει έτσι η δυνατότητα να δημιουργηθούν υποομάδες και «κλίκες» μέσα στα αποδυτήρια, πράγμα που μπορεί να φέρει την καταστροφή στην αγωνιστική παρουσία ενός ποδοσφαιρικού συνόλου.

Σίγουρα άλλη χημεία και συνεννόηση υπάρχει μεταξύ ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την ίδια χώρα και μιλούν την ίδια γλώσσα, ωστόσο πόσες φορές έχουμε δει να δημιουργούνται κλίκες που επηρεάζουν αισθητά την αγωνιστική απόδοση της ομάδας.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags