Facebook Pixel Ο κόσμος δεν στάθηκε κοντά στην ομάδα
| 2011-04-30 13:37:00

Ο κόσμος δεν στάθηκε κοντά στην ομάδα

Ο κόσμος δεν στάθηκε κοντά στην ομάδα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την πορεία του Ατρόμητου και τον λίγο κόσμο που τον ακολουθεί.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ο Σταύρος ο Αδαµίδης, όπως τον αποκαλεί ο Βασίλης από το Καµατερό, έχει αποφανθεί ότι το επόµενο µατς µε τον Ατρόµητο είναι το πιο κρίσιµο της ΑΕΚ την τελευταία εικοσαετία. Υπερβολές. Γι' αυτόν και για τη θητεία του ως προέδρου που είναι, ένας χρόνος σκάρτος σίγουρα είναι. Για την ΑΕΚ όχι. Αναµφισβήτητα ο τελικός είναι το µατς της ιστορίας του για τον Ατρόµητο.

Εστω κι αν δεν το λέει ο Σπανός. Η µεγαλύτερη µέχρι τώρα διάκριση του Ατρόµητου ήταν το 2006, όταν έπαιξε στο Γιουρόπα Λιγκ. Τώρα διεκδικεί το πρώτο του τρόπαιο. Αφορµής δοθείσης, λοιπόν, µπορούµε να πούµε ότι ο Γιώργος Σπανός (φωτό) είναι ο πλέον επιτυχηµένος γιος παράγοντα. Μακράν του δευτέρου. Το µπέρδεµα της οικογένειας Σπανού στο ποδόσφαιρο ανατρέχει στον Μιχάλη. Τον πατέρα του Γιώργου. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν ήταν δίδυµο στον Ιωνικό µε τον Δηµήτρη Μελισσανίδη. Οταν ακόµα η οµάδα έπαιζε στη Γάµα Εθνική.

Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης έµεινε µόνος του κι όταν ο Ιωνικός ανέβηκε στην Αλφα Εθνική πήρε το κουµάντο ο Νίκος Κανελλάκης. Ο Ιωνικός ήταν πάντα η µεγάλη καψούρα της οικογένειας Σπανού. Με τον Κανελλάκη, όµως, οι πόρτες ήτανε κλειστές κι έτσι µπερδευτήκανε µε τη Χαλκηδόνα. Μια ανύπαρκτη οµάδα που βολόδερνε στα τοπικά του Πειραιά, µε τους οπαδούς της να µη γεµίζουν ούτε σινεµά. Τα λεφτά όµως από το πετρέλαιο ήτανε πολλά.

Η Χαλκηδόνα όχι µόνο ανέβηκε στην Αλφα Εθνική, αλλά καθιερώθηκε. Με την οµάδα όπως και τις επιχειρήσεις να περνάνε στα χέρια του Γιώργου. Παίζοντας όµως µεταξύ συγγενών, φίλων και υπαλλήλων της ΕΤΕΚΑ δεν υπήρχε περίπτωση για χαΐρι και προκοπή. Ετσι το 2005 ο Γιώργος Σπανός έκανε το κόλπο της συγχώνευσης µε τον Ατρόµητο.

Η Χαλκηδόνα έσβησε από τον χάρτη κι ο Ατρόµητος επανήλθε στην Αλφα Εθνική. Τα χρόνια όµως που βολόδερνε σε Β', Γ' εθνική και περιφερειακό ήταν πολλά. Ενα τέταρτο του αιώνα από το 1980-81 που είχε παίξει για τελευταία φορά στη µεγάλη κατηγορία. Παρά το γεγονός ότι αµέσως την επόµενη σεζόν ο Ατρόµητος βγήκε στην Ευρώπη, ο κόσµος δεν στάθηκε ποτέ κοντά στην οµάδα. Τεράστιος σε µέγεθος δήµος το Περιστέρι, αλλά τα εισιτήρια ελάχιστα. Μόλις και µετά βίας στις 2.000 ο µέσος όρος.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags