Facebook Pixel «Θα απέχω με μαύρη καρδιά…»
Άλλα Σπορ
| 2011-04-30 13:52:00

«Θα απέχω με μαύρη καρδιά…»

«Θα απέχω με μαύρη καρδιά…»

Χωρίς τη Μαρία Τσουρή θα αγωνιστεί η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, τον ερχόμενο Ιούλιο.

Με γραπτή της δήλωση, η διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού εξήγησε ότι έχει ανάγκη σωματικής και ψυχολογικής ξεκούρασης, ενώ τόνισε πως θα τεθεί στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, τον Ιανουάριο του 2012, καθώς και για το προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά, η δήλωση της Τσουρή:

«Μου είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθώ την πραγματικότητα, αλλά οφείλω να το κάνω για να είμαι σωστή απέναντι στη συνείδησή μου και συνεπής προς τον προπονητή μου, τις συμπαίκτριές μου και την Ομοσπονδία που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν και με εμπιστεύονται.

Το μυαλό και το σώμα μου... υπαγορεύουν πως το φετινό καλοκαίρι έχω ανάγκη να ξεκουραστώ και να μη συμμετέχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να αγωνίζεται η ομάδα σου και οι συμπαίκτριές σου για τη διάκριση κι εσύ να απέχεις. Θα αισθανθώ, όμως, ακόμα χειρότερα αν μπω σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να διαθέτω τις ψυχικές και σωματικές αντοχές να ανταποκριθώ. Θα είναι λάθος, γιατί δεν θα καταφέρω να προσφέρω όσο πρέπει, μπορώ και περιμένει η ομάδα από εμένα σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

Μετά από 10 χρόνια στις εθνικές ομάδες, πέντε από αυτά στο υψηλότερο επίπεδο με τις γυναίκες, θα απέχω με "μαύρη" καρδιά, αλλά με καθαρή συνείδηση, από τις προσπάθειες της εθνικής.

Εύχομαι ολόψυχα στις συμπαίκτριές μου και στον προπονητή μου να επιστρέψουν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπερήφανοι και ευτυχισμένοι.

Στην επόμενη μεγάλη πρόσκληση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και το τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα είμαι πάλι στη διάθεση της Ομοσπονδίας και της εθνικής ομάδας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags