Facebook Pixel "Δεν είναι απλά ένας τίτλος... "
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-30 17:12:00

"Δεν είναι απλά ένας τίτλος... "

"Δεν είναι απλά ένας τίτλος... "

Ο Ανδρέας Παπαλουκάς γράφει στο "Εθνοσπόρ" για τον σημερινό τελικό της ΑΕΚ εναντίον του Ατρόμητου και πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση του τροπαίου...

Για κανέναν εκ των δύο διεκδικητών του σημερινού Κυπέλλου δεν είναι ακόμη ένας τίτλος. Για τον Ατρόμητο είναι αναμέτρηση ιστορική. Με τη συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης η ομάδα του Περιστερίου έχει ήδη γράψει ιστορία. Ομως, δεν μένει εκεί. Στην πρόκριση μόνο. Θέλει να πιει νέκταρ από την Κούπα. Να δει πώς είναι, καθώς δεν το έχει ξανακάνει.

Να γίνει η έκτη ομάδα του Λεκανοπεδίου και η τρίτη από τις μικρομεσαίες (ο Πανιώνιος το 1979 και το 1998, ο Εθνικός το 1933 οι άλλες δύο) που θα ανέβει στο βάθρο. Το έργο της ομάδας του Γιώργου Δώνη, ο οποίος, βέβαια, ξέρει από φιέστες και εκπλήξεις, μόνον εύκολο δεν είναι.

Κι αν ο Θεσσαλονικέας προπονητής είχε πετύχει το θαύμα το 2007, κόντρα σε μία από τις αγάπες του, τον Παναθηναϊκό (2-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο), τώρα επιθυμεί να το επαναλάβει, τιθέμενος αντιμέτωπος μίας ομάδας (ΑΕΚ), από την οποία, το 2008, δεν έφυγε και με τις καλύτερες συνθήκες. Καθήμενος και πάλι στον πάγκο ενός σταδίου (ΟΑΚΑ).

Για την ΑΕΚ, που είναι και το φαβορί της κατάκτησης του τροπαίου, το οποίο έχει κατακτήσει 13 φορές κατά το παρελθόν, το Κύπελλο αποτελεί για εκείνη κάτι σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Διότι μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη στον θεσμό (πίσω από τον Ολυμπιακό, που προηγείται με 24 τίτλους, και τον ΠΑΟ, με 17, να ακολουθεί), όμως γύρο θριάμβου έχει να πραγμα?τοποιήσει από το 2002, όταν και είχε καταβάλει την αντίσταση του Ολυμπιακού (2-1), από τον οποίον λίγες ημέρες αργότερα έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία. Από τότε βρέθηκε άλλες δύο φορές σε τελικό, πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το 2006, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε συντριβεί με 3-0 από την ομάδα του Τροντ Σόλιντ, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ίσως στον πιο συναρπαστικό τελικό του θεσμού (3-3 η κανονική διάρκεια, αν και στο 90' προηγήθηκε με 3-2, χάρη σε γκολ του Σκόκο, 4-4 η παράταση, 15-14 στα πέναλτι), ο Μπάγεβιτς έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το δικό του 5ο Κύπελλο Ελλάδας και η Ενωση να επιστρέψει στα τρόπαια.

Σήμερα, όμως, είναι ώρα για αποδείξεις. Για όλους...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags