Facebook Pixel Ο Κάκος σφυρίζει πάντα τρεις φορές
| 2011-05-01 08:25:00

Ο Κάκος σφυρίζει πάντα τρεις φορές

Ο Κάκος σφυρίζει πάντα τρεις φορές

Ο Old Boy γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον σημερινό τελικό και τα όσα διαδραματίστηκαν τα οποία έχουν καταντήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο «γελοιότητα».
 

Aναλυτικά το άρθρο του:

- Στο ελληνικό ποδόσφαιρο εθιμικώ δικαίω απόλυτος και μοναδικός χρονομέτρης του αγώνα δεν είναι ο διαιτητής, αλλά ο πιο ανυπόμονος μέσα από τον όχλο των συγκεντρωμένων περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος θα κάνει τις πρώτες δρασκελιές του τελικού ντου, δίνοντας το έναυσμα σε όλους τους υπόλοιπους να τον ακολουθήσουν.

- Προτελευταία φορά που είχα παίξει στοίχημα σε ελληνικό αγώνα ήταν όταν ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Κατσουράνη. Τελευταία φορά που έπαιξα στοίχημα σε ελληνικό αγώνα ήταν όταν δεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Λυμπερόπουλου. Η επόμενη φορά που θα παίξω στοίχημα σε ελληνικό αγώνα είναι όταν θα έχει καταργηθεί ο κανονισμός του οφσάιντ.

- Ο Ατρόμητος έπαιζε πρώτη φορά τελικό. Η ΑΕΚ παίρνει τίτλο μετά από εννέα χρόνια. Αλλά ήταν ψιλοαδύνατο φαίνεται να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και με τη λήξη του αγώνα, ήταν ψιλοαδύνατο να είχαμε ένα τελικό γιορτή και για τους δύο. Υπάρχει μια ατάκα σε μια εξαιρετική φετινή ελληνική ταινία, στη «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα, όπου ένας πρωταγωνιστής ρωτάει εκνευρισμένος ένα δικό του πρόσωπο: «Γιατί μαζί σου η χαρά δεν μπορεί ποτέ να είναι χαρά;». Το ερώτημα θα κολλούσε ελαφρώς παραλλαγμένο και προς το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Γιατί μαζί σου η γιορτή δεν μπορεί ποτέ να είναι γιορτή;». Και οκ, το «ποτέ» είναι μάλλον υπερβολή. Καμιά φορά είναι. Αλλά κατ΄εξαίρεση. Ο κανόνας ήταν αυτός του οποίου γίναμε μάρτυρες για πολλοστή φορά απόψε.

- Ένας ρεπόρτερ στην τηλεόραση κάτι είπε για τις ευθύνες της αστυνομίας. Ένας σπίκερ απαντώντας μίλησε για τις ευθύνες των ΠΑΕ και το περιβόητο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο η μεγαλύτερη εικόνα έχει μάλλον να κάνει με το αυτοδιοίκητο της ελληνικής κοινωνίας, που στον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκει ιδανική έκφραση. Πολύ περισσότερο αφού οι αληθινοί εχθροί που πρέπει να κατασταλούν από τα ΜΑΤ βρίσκονται στις πορείες και τις διαδηλώσεις. Στα γήπεδα χαβαλές να γίνεται, ντου να γίνεται, κουβέντα να γίνεται.

- Παρακμή. Ή μάλλον ένα στάδιο πιο πέρα κι από αυτήν. Γελοιότητα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags