Facebook Pixel "Ο «Ελέ» και οι κύκλοι στην ζωή..."
| 2011-05-01 09:31:00

"Ο «Ελέ» και οι κύκλοι στην ζωή..."

"Ο «Ελέ» και οι κύκλοι στην ζωή..."

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναφέρθηκε στο σημερινό του σχόλιο, στο blog του, ο Γιώργος Νοικοκύρης...

Είναι αλήθεια πως η περίπτωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου εξετάζεται πολύ σοβαρά απο την διοίκηση του Ολυμπιακού και τον Βαλβέρδε για τον έναν εκ των δύο τερματοφυλάκων που θα αποκτήσει η ομάδα το καλοκαίρι. Μια μεγάλη επιστροφή είναι πλέον πολύ πιθανή να συμβεί για τον «Ελέ» ή για να το γράψουμε καλύτερα «ή τώρα ή ποτέ»!

Δεν χρειάζεται καν να πουμε βεβαίως πόσο πολύ ο ίδιος, στα 35 του χρόνια θέλει να επιστρέψει στην ομάδα που έπαιξε πιτσιρικάς, ανδρώθηκε, καθιερώθηκε, έγινε σπουδαίος τερματοφύλακας και αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε πολύ κατά την διάρκεια της «χρυσής» εφταετίας των «ερυθρολεύκων». Ο χωρισμός του με τον Ολυμπιακό ήταν ο χειρότερος δυνατός. Άλλες εποχές, έγιναν λάθη και απο τις δύο πλευρές, αλλά πλέον για όλους είναι περασμένα – ξεχασμένα. Το θερμό χειροκρότημα και το σύνθημα «Ελέ» που ακούστηκε άλλωστε στο ματς πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στο Καραισκάκη ήταν η απόδειξη για αυτό.

Ο «Ελέ» έχει γράψει την δική του ιστορία στον Ολυμπιακό και δεν έχει κρύψει ποτέ πως αγαπάει αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός σίγουρα έχει ανάγκη απο παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει να φοράς τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος και έχουν τον τρόπο να το μεταφέρουν και στους υπόλοιπους. Και ο Ελευθερόπουλος στα 35 του, γεμάτος εμπειρίες στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) είναι ικανός να βοηθήσει και σε αυτόν τον τομέα. Βεβαίως, αν αποκτηθεί (γιατί ακόμη δεν είναι σίγουρο, απλά φαντάζει ως φαβορί απο την ελληνική αγορά) θα αποκτηθεί για να παίξει και όχι να «ντοπάρει» τους συμπαίκτες του. Και εδώ είναι το θέμα τώρα.

Απο αγωνιστικής πλευράς ο «Ελέ» έδειξε φέτος πως έχει αφήσει πίσω τα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν και του «έκλεψαν» πολλές πιθανότητες για ακόμη μεγαλύτερη καριέρα. Η παρουσία του στον Ηρακλή ήταν εντυπωσιακή. Εξαιρετικά ματς με πρώτο και καλύτερο αυτό της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο Καυτατζόγλειο όταν μόνος του κράτησε τον «γηραιό» «ζωντανό» στο παιχνίδι και του έδωσε την δυνατότητα στο τέλος να κερδίσει. Σεζόν για τον Ελευθερόπουλο που ουδεμία σχέση είχε με την περσινή στον ΠΑΣ Γιάννενα όπου έδειχνε πως πια έχει «σβήσει» το άστρο του.

Τώρα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Και αν η επιλογή των «ερυθρολεύκων» για την θέση του δεύτερου τερματοφύλακα που θέλουν να αποκτήσουν (γιατί ο βασικός, τουλάχιστον στα χαρτιά, θα είναι απο την Ισπανική αγορά με τον Μαθία να βάζει αρκετά ονόματα στο «τραπέζι») είναι ανάμεσα στον «Ελέ», τον Μάχο, τον Γιακούποβιτς, τον Κωνσταντόπουλο, τον Σηφάκη και όποιον άλλο θέλετε να βάλετε, τότε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έχει δικαιωματικά το προβάδισμα. Έχει την ευκαιρία να γυρίσει εντελώς διαφορετικός από τότε, τον Ιανουάριο του 2004 που έφυγε«στιγματισμένος» απο το «μαύρο» 7-0, και να προσφέρει. Και μην συζητάμε βέβαια για ηλικίες. Τερματοφύλακας είναι και στα 35 έχει ακόμη μπροστά του μερικά καλά χρόνια για μπάλα.

Και όπως και να το κάνουμε θα είναι και ένα ξεχωριστό θέμα η επιστροφή του «Ελέ», με πολλές παραμέτρους, για τον Ολυμπιακό. Εάν βεβαίως επιτευχθεί...

Υ.Γ. : «Το παν για να κάνω πανίσχυρο τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και ανταγωνιστικό στην Ευρώπη» είπε ο Μαρινάκης και το εννοεί, και θα το πράξει. Βεβαίως δεν είναι διατεθειμένος να βγάλει την ομάδα απο το πλάνο που έχει, το οικονομικό. Μια υπέρβαση υπό προυποθέσεις μπορεί να γίνει, αλλά όχι κινήσεις εντυπωσιασμού που μπορεί να χρεώσουν τον σύλλογο και μελλοντικά να τον μπλέξουν σε περιπέτειες. Διάθεση έχει, λεφτά έχει να διαθέσει αλλά όλα με μέτρο και με προγραμματισμό. Τις ομάδες άλλωστε δεν τις κάνουν μόνο τα λεφτά (ελάχιστες οι εξαιρέσεις...)) αλλά η σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Και εκεί ο Ολυμπιακός τα πάει περίφημα μέχρι τώρα...

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags