Facebook Pixel Της έκλεψαν το μισό Κύπελλο!
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-01 11:28:00

Της έκλεψαν το μισό Κύπελλο!

Της έκλεψαν το μισό Κύπελλο!

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για τους δήθεν οπαδούς της ΑΕΚ που «σκότωσαν» την ομάδα τους και τη χαρά της υγιούς πλειοψηφίας, που πανηγύρισε με μισή καρδιά.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη θλιβερή μερίδα των οπαδών, που λένε ότι είναι ΑΕΚ, εξέφρασε με το δικό της τρόπο διακόπτοντας τον τελικό, όταν όλα είχαν κριθεί υπέρ της δήθεν ομάδας τους, τη δυσαρέσκειά τους για την κατάκτηση του τροπαίου.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι τύποι, τους οποίους βεβαίως μαζί με εκείνους που τους ποδηγετούν έχει ανεχτεί η ίδια η επίσημη ΑΕΚ, είχαν πάει στο ΟΑΚΑ ελπίζοντας να χάσει η ομάδα που δήθεν αγαπούν και να τα κάνουν όλα μπάχαλο για να τα φέρουν στα μέτρα τους.

Είναι βεβαίως πασιφανές ότι αυτό που κατάφεραν ήταν να στερήσουν από την ΑΕΚ το μισό κύπελλο, ενώ σε όποια άλλη νορμάλ χώρα θα μπορούσαν να της το είχαν στερήσει και ολόκληρο και ενώ για την επικράτησή της εντός αγωνιστικού χώρου δεν υπήρχε η παραμικρή αμφισβήτηση μετά το τρίτο και ωραιότερο γκολ του τελικού από τον Παντελή Καφέ.

Αυτό που κατάφεραν ήταν να πληγώσουν τη χαρά της υγιούς πλειοψηφίας του κόσμου της ΑΕΚ που σε πολλές περιπτώσεις τους αποδοκίμαζε, αλλά δεν θα μπορούσαν βεβαίως οι πολλοί να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο προκειμένου να πανηγυρίσουν ένα κύπελλο που τόσο πολύ το ήθελαν.

Η ΑΕΚ είναι δίκαια κυπελλούχος Ελλάδας, χωρίς βεβαίως να πιάσει απόδοση αντίστοιχη του τελικού 3-0 που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του τελικού, αλλά πήρε το μισό κύπελλο. Πήρε τον τίτλο που γράφεται στα κιτάπια της ιστορίας. Δεν πήρε το άλλο μισό τρόπαιο, δεν κέρδισε τίποτα σε προοπτική, δεν μπορεί να εξαργυρώσει την επιτυχία της ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο για το μέλλον της.

Αντίθετα τα όσα έκανε αυτό το τσούρμο των αλητών είναι λογικό ότι απομακρύνει κάθε λογικό άνθρωπο από το να επενδύσει σε αυτή την ομάδα, ενώ θα της στοιχίσουν και άμεσα. Τα χρήματα που θα χάσει από τα κεκλεισμένων των θυρών επόμενα παιχνίδια της (κοντά στα 2 εκατ. ευρώ υπολόγιζαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ τη χασούρα οι δικοί της άνθρωποι), τη δυναμική που δεν θα έχει στα ματς των πλέι οφ, το αβαντάζ να διεκδικήσει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί κέρδιζε 3-0 τον Ατρόμητο και περίμενε τα τελευταία λεπτά της καθυστέρησης του Κάκου για το ξέσπασμα χαράς που είχαν τόσο πολύ ανάγκη πρώτα απ' όλα οι παίκτες της και στη συνέχεια η πλειοψηφία του κόσμου της που στο τέλος μίας από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της γέμισαν ασφυκτικά το ΟΑΚΑ και είχαν δημιουργήσει μία εκπληκτική ατμόσφαιρα υγείας και δυναμικής την οποία πλέον δεν θυμούνται ούτε οι ίδιοι.

«Can you tell me the reason» (μπορείς να μου πεις το γιατί;) μου έλεγε με απίστευτα απορημένο ύφος έξω από τα αποδυτήρια ο Αρναρ Γκρέταρσον τον οποίο γνώριζα πολύ καλά ως ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ αλλά ήταν η πρώτη φορά που μίλησα μαζί του από την ημέρα που επέστρεψε ως τεχνικός διευθυντής.

«Τι να κάνουμε… Ετσι όπως τα κατάφεραν μισό κύπελλο πήραμε. Καλό είναι κι αυτό» μου είπε ένας οπαδός της ΑΕΚ, που ξενερωμένος κι αυτός περίμενε ήσυχα τους παίκτες της ομάδας του για να τους χειροκροτήσει για το κύπελλο που εντός αγωνιστικού χώρου κατέκτησαν και που θα πρέπει να ευχαριστούν και το Θεό που κατέστη δυνατόν να γίνει και η απονομή για να το σηκώσουν στον ουρανό του ΟΑΚΑ και να χαρούν.

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνταν να ξεσπάσουν και κάποιοι με τους οποίους δήθεν υποστηρίζουν την ίδια ομάδα τους άφησαν με μισή χαρά και μισή αηδία. Γιατί; Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Ολοι μας τους το έχουμε δώσει και τους έχουμε αναγορεύσει σε ισότιμους παράγοντες διεξαγωγής του κάθε ποδοσφαιρικού ματς στη χώρα μας.

Για την ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου αυτονόητη διαδικασία, καθόλου ανυπόληπτη επιτυχία, καθόλου αμελητέα υπόθεση η κατάκτηση αυτού του κυπέλλου. Για την ΑΕΚ που όση ώρα τα πράγματα ήταν νορμάλ έβγαζε απίστευτη εικόνα δυναμικής ως παρουσία κόσμου. Αν κάποιος είχε έρθει από το εξωτερικό θα πίστευε ότι η ΑΕΚ είχε γίνει και πάλι η κραταιά ομάδα αυτής της χώρας. Και στο τέλος απλώς θα καταλάβαινε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα…

Και πικράθηκε τελικά αυτός ο κόσμος που αποδοκίμαζε τους ανεγκέφαλους οι οποίοι είχαν αποπειραθεί να κάνουν μπάχαλο τον τελικό πριν ακόμα ξεκινήσει, φωνάζοντάς τους… «πόσο μαλάκες είσαστε»

Για την ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου απλή διαδικασία να ξεπεράσει το εμπόδιο τεσσάρων ομάδων Superleague, ανάμεσα στις οποίες ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Μία ομάδα βάναυσα απαξιωμένη που ήθελε αυτό το κύπελλο για να ανασάνει και παρά λίγο να πνιγεί εκ νέου στους κανπνούς των δακρυγόνων.

Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισε ένα τσούρμο ηλιθίων που κάποιοι τους έχουν πείσει ότι τα πάντα περνούν με το έτσι θέλω από τα χέρια τους.

Και τι κατάφεραν εν τέλει; Να δώσουν άλλοθι στους ανθρώπους του Ατρόμητου (που έχουν βεβαίως κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το πρόωρο τέλος του τελικού παρά το 3-0) να αμφισβητούν το κύρος ακόμα κι αυτής της αγωνιστικής επιτυχίας της ΑΕΚ.

Κατάφεραν να δώσουν άλλοθι στον Γιώργο Δώνη να βγάλει όλα τα απωθημένα του εναντίον της ΑΕΚ και να μιλάει για σκηνοθετημένο τελικό, χωρίς να έχει συμβεί τίποτα μέχρι το τρίτο γκολ του Παντελή Καφέ, πλην βεβαίως της ορθής αμφισβήτησης για το γκολ του Λυμπερόπουλου.

Πόσο γραφικοί θα ήταν όμως σήμερα και ο Σπανός και ο Δώνης, αν ο τελικός είχε λήξει κανονικά στο 3-0 χωρίς όλες αυτές τις σκηνές ντροπής, και εκείνοι μιλούσαν για την οριακή φάση του 29ου λεπτού;

Και όμως… Ο πρόεδρος του Ατρομήτου μπορεί πλέον, με την άνεση που του έδωσε αυτή η αισχρή μειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ, να κάνει λόγο για… δύο μέτρα οφσάιντ. Αφού πρώτα βεβαίως έπρεπε να συναινέσει για να σφυρίξει τη λήξη ο Κάκος και να μην μπει σε περιπέτειες ακόμα και αυτή η κατάκτηση του τροπαίου.

Και σε τελική ανάλυση… Ποιος έχει το δικαίωμα να αναγκάζει τον Λυμπερόπουλο στον πρώτο τίτλο της καριέρας του, αντί να μιλάει για ποδόσφαιρο, να πρέπει να αναφερθεί στα χάλια του ποδοσφαίρου μας που κάθε χρόνο πάει και χειρότερα;

Ζούμε σε μία χώρα που ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πρέπει να ντρέπεται και να διώκεται και να μπαίνει και σε ταξί, όταν χάνει. Πρέπει να ντρέπεται και όταν κερδίζει; Γιατί;

Πηγή: sentragoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags