Facebook Pixel Επένδυση στο κύπελλο και τον... κόσμο!
| 2011-05-01 15:29:00

Επένδυση στο κύπελλο και τον... κόσμο!

Επένδυση στο κύπελλο και τον... κόσμο!

Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ, Παναγιώτης Παλλαντζάς, εξηγεί γιατί ο κόσμος και το κύπελλο πρέπει να φέρουν επενδυτή!
 

Μετά τη λήξη του τελικού ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε σε δηλώσεις του ότι έρχονται θετικές εξελίξεις για την ΑΕΚ, προαναγγέλοντας ουσιαστικά το σχέδιο με τους Supporters να παίρνουν μετοχές της ΠΑΕ, που θα είναι και το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της λαϊκής βάσης. Καλά όλα αυτά και ευχάριστα, αλλά αν η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει επιτέλους στην κορυφή, θα πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να το πετύχει με λαϊκή βάση ή με 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του Supporters Club.

Προς τιμήν τους είναι που θα βοηθήσουν, πολύ καλά κάνει ο Σταύρος Αδαμίδης και απευθύνεται στον κόσμο για να βοηθήσει αλλά όσο και να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη οι Ενωσίτες, εύποροι ή μη, τα πράγματα δε θα φτιάξουν τόσο ώστε η ΑΕΚ να κοιτάει στα μάτια σε οικονομικό επίπεδο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και σίγουρα δε θα αποκτήσει η Ένωση με αυτό τον τρόπο και το ειδικό βάρος που χρειάζεται στα κέντρα αποφάσεων, που παίζουν πάντα καταλυτικό ρόλο στο ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Η λύση για την ΑΕΚ είναι επιτέλους να βρεθεί κάποιος που θα πάρει την ΠΑΕ και θα κάνει κουμάντο. Και αν ρωτήσουμε όλους τους Ενωσίτες, πλέον, έναν προς έναν, η απάντηση που θα πάρουμε για το ποιος είναι ο κατάλληλος, είναι μία: Δημήτρης Μελισσανίδης!

Ο «Τίγρης», όμως, το ξέκοψε ότι δεν έχει διάθεση αυτή τη στιγμή να ασχοληθεί, με όσα είπε στο ΟΑΚΑ. Τα εννοεί 100% ή όχι, αυτός ξέρει. Ακόμη, όμως, κι αν υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή ως μεγαλομέτοχος, μπορεί να το κάνει δίνοντας μια μεγάλη χορηγία στην ΠΑΕ. Ή με το να στείλει τον Αδαμίδη σε φίλους του ΑΕΚτζήδες που μπορούν να βοηθήσουν. Ή να πάρει έστω ένα μικρό ποσοστό μετοχών και όχι την πλειοψηφία.

Η κούπα και ο κόσμος
Η κατάκτηση του κυπέλλου προκάλεσε χαρά σε όλους στην ΑΕΚ και σίγουρα είναι σημαντική για την επόμενη μέρα. Όχι υπό την έννοια πως αυτοί οι παίκτες έδειξαν στον τελικό ότι είναι ικανοί να σαρώσουν τους τίτλους τα επόμενα χρόνια. Οτι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ το ξέρουμε όλοι και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με την κατάκτηση του κυπέλλου. Σίγουρα, όμως, η επιστροφή στους τίτλους δημιουργεί μια άλλη ατμόσφαιρα γύρω από την ΑΕΚ και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν Αδαμίδης, Παππάς, Νοτιάς.

Η Ένωση επέστρεψε στους τίτλους έχοντας στο πλευρό της 40.000 οπαδούς, σε έναν τελικό με τον Ατρόμητο και όχι σε ντέρμπι. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός, όπως και ο παλμός που είχαν οι εξέδρες πολύ πριν αρχίσει το ματς. Έγιναν επεισόδια που δεν έπρεπε και είναι καταδικαστέα; Έγιναν! Οσο άσχημο είναι αυτό, όμως, άλλο τόσο υποκριτικό είναι να συμπεριφέρονται δημοσιογράφοι ή οπαδοί άλλων ομάδων σαν να έπαθαν το σοκ της ζωής τους ή σαν να τα είδαν για πρώτη φορά αυτά στα ελληνικά γήπεδα.

Σε κάθε ντέρμπι γίνονται επεισόδια στην Τούμπα αλλά όλοι αποθεώνουν πριν το επόμενο ντέρμπι τον... απίστευτο λαό του ΠΑΟΚ που αποτελεί τον 12ο παίκτη της ομάδας. Εχουν γίνει πολλά από Ολυμπιακούς όλα αυτά τα χρόνια αλλά πάντα πριν το επόμενο ματς γράφουν και λένε για τον... πύρινο κόσμο. Εχουν βαρεθεί να τα σπάνε παντού οι Παναθηναϊκοί την τελευταία διετία αλλά γράφουν και λένε για... αντιεξουσιαστές.

Μακάρι να μη γίνονταν τα όσα έγιναν στον τελικό, αλλά δε θα γίνουν και πρώτο θέμα συζήτησης, πολύ απλά γιατί αυτά στην Ελλάδα έγιναν πολλάκις. Και δυστυχώς θα συνεχίσουν να γίνονται...

Ο κόσμος της ΑΕΚ έδειξε στον τελικό γιατί θα πρέπει κάποιος να μπει στην ΠΑΕ και να αναλάβει να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Την τελευταία τριετία η Ένωση πάει από αποτυχία σε αποτυχία, πριν λίγες εβδομάδες έφαγε εξάρα στο Καραϊσκάκη και όμως σε έναν τελικό με μη εμπορικό αντίπαλο ήταν 40.000 στο ΟΑΚΑ και η ζήτηση που υπήρχε ήταν για άλλα τόσα!

Κόντρα στην αγωνιστική πορεία της ομάδας, ο κόσμος με την παρουσία του απέδειξε ότι είναι εκεί και διψάξει για επιτυχίες! Κι αν ο Μελισσανίδης έλεγε ότι θα μπει το καλοκαίρι στην ΠΑΕ, για πλάκα θα έφευγαν 40.000 διαρκείας! Οπως έφευγαν για πλάκα 20.000 και 25.000 διαρκείας με τον Ντέμη, ακόμη κι αν η ΑΕΚ δεν ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα. Αυτό δεν λέει τίποτα σε κανέναν για το ποιος πραγματικά είναι ο κόσμος της Ένωσης;

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags