Facebook Pixel Αυτή η αναδιάρθρωση δεν είναι του… χρέους!
| 2011-05-02 08:31:00

Αυτή η αναδιάρθρωση δεν είναι του… χρέους!

Αυτή η αναδιάρθρωση δεν είναι του… χρέους!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την αναδιάρθρωση του ρόστερ του Ολυμπιακού και την πολιτική του Μαρινάκη.

Αναλυτικά το άρθρο του:

• Με τον Ντουντού να βρίσκεται ήδη στην Ατλέτικο Μινέιρο, στον Ολυμπιακό έχουν απομείνει άλλοι δύο Βραζιλιάνοι, ο Ντιόγο κι ο Λεονάρντο, όμως είναι σαφές ότι κι αυτοί δύσκολα θα έχουν μέλλον στο Ρέντη. Ο πρώτος έχει δοθεί δανεικός στη Σάντος έως το τέλος του 2011 κι ο δεύτερος επίσης είναι δανεικός, στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, αλλά έως τις 30 Αυγούστου.

• Ο Λεονάρντο έχει μπει πλέον σε κανονικό προπονητικό ρυθμό, αλλά έχοντας παίξει εδώ και δέκα μήνες μόλις δύο παιχνίδια με την Ίντερ, λόγω του γνωστού τραυματισμού του, δεν πρόκειται να παραμείνει στο Πόρτο Αλέγκρε, ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί και πρώτη (ούτε δεύτερη…) επιλογή του Ολυμπιακού η επιστροφή του. Ο δε Ντιόγο ψάχνει να βρει τον παλιό καλό εαυτό του, χωρίς όμως μέχρι στιγμής επιτυχία.

• Η ειρωνεία είναι ότι και ο Ντουντού και ο Ντιόγο την πρώτη τους σεζόν στην Ελλάδα είχαν… σκίσει, με τον Βαλβέρδε στον πάγκο, αλλά και οι δύο έφυγαν με Βαλβέρδε στον πάγκο! Ο ένας τον περασμένο Αύγουστο κι ο άλλος Απρίλιο μήνα! Ο δε Λεονάρντο είχε έρθει νωρίτερα. Κι αυτός είχε καθιερωθεί αμέσως, αλλά τον έφαγαν οι τραυματισμοί.

• Με τον Ζίκο πέρσι και οι τρεις ήταν βασικοί, αλλά όλοι τραυματίστηκαν, ο ένας μετά τον άλλο-κάτι που θα πρέπει να γίνει μάθημα, τόσο σε ό,τι αφορά το ιατρικό ιστορικό κάθε μεταγραφής, όσο και το πόσο επηρεάζουν τους παίκτες οι συνεχείς αλλαγές προπονητών, άρα και γυμναστών…

• Τώρα δεν υπάρχει κανένας τους στην ομάδα και ουδείς ξέρει αν υπάρξει κάποιος από τους τρεις Βραζιλιάνους και γενικά κάποιος Βραζιλιάνος στο ρόστερ (με εξαίρεση τα Βραζιλιανάκια Βάντερσον, Λεάντρο κι αυτά αν…), αφού η διοίκηση Μαρινάκη είναι σαφές ότι έχει ως πρώτες επιλογές τους παίκτες από την Ευρώπη. Μία πολιτική που την δικαίωσε τη φετινή σεζόν, καθώς με Ευρωπαίους ο Ολυμπιακός κυριάρχησε-συν τον Αργεντινό Ιμπαγάσα, που είναι πια 13 χρόνια στην Ευρώπη.

• Ξέχωρα από αυτά, πάντως, η διαδικασία αναδιάρθρωσης του ρόστερ του Ολυμπιακού από τη νέα διοίκηση συνεχίζεται. Μην ξεχνάμε ότι τον Αύγουστο είχαν αποχωρήσει οι Μαρέσκα, Όσκαρ, μαζί με τον Ντιόγο (και νωρίτερα τον Λεονάρντο), ενώ είχαν προηγηθεί και οι Λεντέσμα, Ντομί, Κόβατς, Λούα Λούα, Ζεβλάκοφ, μαζί με τους παλιούς Στολτίδη, Πάντο.

• Είναι σαφές ότι στη διοίκηση ναι μεν θέλουν να ρίχνουν σιγά-σιγά το μέσο όρο ηλικίας, αλλά πρωτίστως θέλουν να βγάλουν από το ρόστερ τους παίκτες εκείνους, ανεξάρτητα ηλικίας, που ενώ ακριβοπληρώνονται δεν αποδίδουν τα ανάλογα. Για παράδειγμα, κανείς δεν λέει τίποτα για τον 35χρονο Ιμπαγάσα και τον 33χρονο Μοντέστο, ενώ έφυγε ο 28άρης Ντουντού και δόθηκε ο 25χρονος Γκαλίτσιος…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags