02/05/11 - 08:40

Μοντέλο αλά... Οράνιε

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει περιπτώσεις τεχνικών διευθυντών και από την Ολλανδία, προκειμένου στην ομάδα να ακολουθηθεί το ολλανδικό μοντέλο με την αξιοποίηση των ακαδημιών.

Μοντέλο αλά... Οράνιε
41.896views 0shares

Στο εξωτερικό έχει στραφεί τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός προκειμένου να εντοπίσει τον άνθρωπο ο οποίος θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες των "Πράσινων Νέων", ο Δημήτρης Γόντικας κάνει επαφές στην Ολλανδία και εξετάζει περιπτώσεις από τη χώρα της Τουλίπας.

Στην ΠΑΕ επικρατεί η αντίληψη ότι το ολλανδικό μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη μέρα, αφού τα νέα οικονομικά δεδομένα επιβάλλουν στροφή σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με χαμηλό οικονομικό κόστος, αλλά και στην εκμετάλλευση των ακαδημιών.

Έχουν προταθεί Ολλανδοί οι οποίοι έχουν εμπειρία στη θέση του τεχνικού διευθυντή, έχουν προσβάσεις στις αγορές της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και παράλληλα έχουν αποδείξει ότι δίνουν έμφαση στην πρόωθηση ταλέντων. Υπάρχουν τρεις οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει, αλλά δεν έχουν διαρρεύσει τα ονόματα τους.

Δεν ανακατεύεται ο Σαμαράς

Στενή σχέση με την Ολλανδία διατηρεί ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Γιάννης Σαμαράς, οπότε αρκετοί θα υποπτευτούν ότι θα εμπλακεί στην αναζήτηση του νέου τεχνικού διευθυντή. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει και το ζήτημα χειρίζεται εξ' ολοκλήρου ο Δημήτρης Γόντικας, κρατώντας ενήμερη τη διοικούσα επιτροπή.

Πηγή: prasinanea.gr