Facebook Pixel Το τελευταίο του «Τζόλε» με ήρωα τον Αντώνη (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-02 09:39:00

Το τελευταίο του «Τζόλε» με ήρωα τον Αντώνη (BINTEO)

Το τελευταίο του «Τζόλε» με ήρωα τον Αντώνη (BINTEO)

Tο τελευταίο παιχνίδι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με την φανέλα του Ολυμπιακού. Πότε έγινε και με ποιόν τρόπο είπε «αντίο» ο μεγάλος αρχηγός των «ερυθρόλευκων». Γιατί ο Αντώνης Νικοπολίδης έγινε ο ήρωας του αγώνα.

Στις 2 Μαΐου του 2009 ο Ολυμπιακός κερδίζει την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και κατακτά το ντάμπλ. Ο αγώνας λήγει 3-3 στην κανονική διάρκεια και 4-4 στην παράταση και κρίνεται στα πέναλτι. 15-14 έπειτα από 34 εκτελέσεις, ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς δίνει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης αποκρούει δύο και σκοράρει δύο φορές στα πέναλτι.

Τελευταίος αγώνας και για τον Αντζα ενώ η ΑΕΚ χάνει έναν ακόμη τελικό από τον Ολυμπιακό αν και προηγήθηκε νωρίς με 2-0 από ισάριθμα γκολ του Μπλάνκο. Μάλιστα ο Σκόκο έκανε το 3-2 στο 90’, αλλά ο Ντάρμπισαϊρ ισοφάρισε στο 94’ και έστειλε τον τελικό στην παράταση. Εκεί ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Γκαλέτι, έμεινε με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Αργεντίνου και του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Η «Ενωση» ισοφάρισε σε 4-4 και όλα κρίθηκε στα πέναλτι όπου ο Νικοπολίδης έπιασε το πέναλτι του Πελετιέρι και σκόραρε το τελευταίο για να δώσει το κύπελλο στους Πειραιώτες που είχαν τον Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία στον πάγκο τους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος (62 λ.τρ. Αλεξόπουλος), Άλβες, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68' Πελετιέρι), Σκόκο, Τζιμπούρ (77' Εντίνιο), Μπλάνκο

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Αβρ.Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου (46' Νταρμπισάιρ, λ. τρ 97' Οσκαρ), Ντουντού, Μπελούτσι, Λέτο (62' Τζόρτζεβιτς), Γκαλέτι, Ντιόγκο.

Κόκκινες κάρτες: Κυργιάκος (2η κίτρινη για πανηγυρισμούς στον πάγκο!), Γκαλέτι (2η κίτρινη για τον πανηγυρισμό στο 4ο γκολ), Α. Παπαδόπουλος (2η κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα).

Kίτρινες κάρτες: Καφές, Ενσαλίβα, Αλβες, Εντίνιο.

Διαιτητής: Τάσος Κάκος

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags