Facebook Pixel "Η αλήθεια της ΑΕΚ"
| 2011-05-02 12:22:00

"Η αλήθεια της ΑΕΚ"

"Η αλήθεια της ΑΕΚ"

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως...

Η κατάκτηση του κυπέλλου από την ΑΕΚ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Κάποιοι της αναγνώρισαν το δίκαιο της επικράτησής της, αρκετοί ήταν όμως κι εκείνοι που θέλησαν να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα κι επιδόθηκαν σε διαφόρων ειδών «επιθέσεις». Η επίσημη θέση της ΠΑΕ είναι ότι τώρα ακριβώς απαιτείται συσπείρωση!

Ουδείς εκ των διοικούντων παραγνωρίζει ότι το αποκρουστικό θέαμα στο ΟΑΚΑ, το θέαμα των λίγων να επιβάλουν το νόμο της φρίκης στους πολλούς, θα μπορούσε να είχε επιφέρει ακόμα και τη διακοπή του τελικού εις βάρος της ΑΕΚ.

Από την άλλη όμως (και δικαίως) θεωρούν ότι τα ευτράπελα δεν εμπλέκουν μόνο τους ίδιους και ασφαλώς δεν φέρουν εκείνοι την ευθύνη για την αδράνεια της ανύπαρκτης Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αδρανούς Ελληνικής Αστυνομίας που απέτυχαν παταγωδώς στην προφύλαξη και ομαλή λειτουργία του τελικού.

Επίσης μειδιούν για τις παραπλανητικές (όπως τις θεωρούν προς την κοινή γνώμη) τοποθετήσεις του προέδρου και του προπονητή της ομάδας του Ατρόμητου οι οποίοι ορθά μεν καταδίκασαν τη βία και τόνισαν ότι οι ποδοσφαιριστές του Περιστερίου έπαιζαν με φόβο για όσα ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμβούν, όμως...

Η «αντρική» συγγνώμη που ζήτησε ο πρόεδρος του Ατρόμητου από τον ομόλογό του στην ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη (την οποία εν πολλοίς εισέπραξε όταν ο δεύτερος παραδέχθηκε δημόσια ότι υπήρχαν οπαδοί της ομάδας του που έκαναν αίσχη) δεν ακούστηκε από τον ίδιο τον κ. Σπανό. Για ποιους λόγους; Ορίστε τρεις μόνο πρόχειροι αλλά και άκρως σημαντικοί:

Τα μπουκάλια και τα ποτήρια με αναψυκτικά, μπύρες και νερά που εκτοξεύτηκαν (μαζί με αναπτήρες και δύο εξαρτήματα από κινητά τηλέφωνα!) από το επάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ σε Θύρα που βρίσκονται ως επί το πλείστον γονείς (φίλαθλοι της ΑΕΚ) με τις γυναίκες και τα παιδιά τους και όχι χούλιγκαν!

Ούτε φάνηκε να τον ενοχλεί το ότι ΚΑΙ οπαδοί της ομάδας του έπαιξαν ανελέητο ξύλο με τους αστυνομικούς όντες φορτωμένοι και εξοπλισμένοι με καδρόνια και στυλό που εκτόξευαν φωτοβολίδες.

Κι ασφαλώς δεν τον πείραξε που για ένα ολόκληρο ημίχρονο οπαδοί της ομάδας του σε κατάσταση αμόκ έβριζαν τους δημοσιογράφους και απειλούσαν τις οικογένειές τους ονομαστικά για το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του!

Συσπείρωση τώρα!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να περάσει τα μηνύματά της στον αγνό και πληγωμένο από την εξέλιξη του τελικού κόσμο της ομάδας ότι πρέπει να χαίρεται για την κατάκτηση του τροπαίου και να μην παρασύρεται σε αρνητικές σκέψεις από ανθρώπους που τη θέλουν αδύναμη στα πλέι οφ.

Θεωρούν ότι υπάρχει σχέδιο να εξοντωθεί η ομάδα στους έξι αγώνες που ακολουθούν και ζητούν από τον κόσμο της ΑΕΚ να συσπειρωθεί και να παραμείνει ενωμένος στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν. Όχι με βία και ακρότητες αλλά με πίστη και στήριξη στην προσπάθεια για την κατάκτηση του εισιτηρίου που δίνει την ευκαιρία για τη διεκδίκηση μία θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χαίρονται πάντως για το ότι η προσπάθεια παραπλάνησης των τελευταίων ημερών από διάφορους, δεν επηρέασε τα (μη οπαδικής απόχρωσης) Μ.Μ.Ε. τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναγνώρισαν το δίκαιο της επικράτησης της Ένωσης στον τελικό του Κυπέλλου.

Αναγνωρίζοντας βέβαια ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ διαφορετικά για την Ένωση αν οι χούλιγκαν δεν τα έκαναν γης μαδιάμ στο τέλος της αναμέτρησης απειλώντας την οριστική λήξη του τελικού η οποία δόθηκε στα αποδυτήρια.

«Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι από τον Σεπτέμβριο η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη βία και τις συνθήκες που επικρατούν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αλλά τότε για να μη διακόψουμε τη «λαμπρή» πορεία των μεθοδεύσεων κάποιων, χαρακτηριστήκαμε ως αλαλάζοντες περαστικοί υπάλληλοι. Τους ενοχλούσε προφανώς που η ΑΕΚ απέκτησε και πάλι φωνή».

Η ΑΕΚ μήνες τώρα είναι η μοναδική ομάδα που βγάζει διαδοχικές ανακοινώσεις για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως χαρακτηρίστηκε πολλάκις γραφική. Τώρα της ζητούν και τα ρέστα! Απλά διότι σε αυτή τη χώρα που το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι κάθε έννοια λογικής και ισονομίας έχει καταργηθεί.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags