Facebook Pixel "Θα είμαστε έτοιμοι"
Μπάσκετ
| 2011-05-02 13:36:00

"Θα είμαστε έτοιμοι"

"Θα είμαστε έτοιμοι"

Έτοιμοι για το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης δήλωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντας πρόκληση της συμμετοχής τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τσαρτσαρής, Καλάθης, Βουγιούκας και Φώτσης έδωσαν το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ ενόψει του Φάιναλ Φορ, σε αντίθεση με τον Νίκολας που έκανε θεραπεία και δεν πρόλαβε και αναφέρθηκαν στην προσεχή αντίπαλό τους, τη Σιένα.

Αναλυτικά, οι "πράσινοι" είπαν:

Τσαρτσαρής: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού και τη μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στα τελευταία ματς, ακόμα και στα ματς με τη Μπαρτσελόνα. Προετοιμαζόμαστε σκληρά ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στην Βαρκελώνη. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να φθάσουμε μακριά. Η Σιένα είναι σκληρή ομάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι».

Για τις διαφορές με τα προηγούμενα φάιναλ φορ: «Δεν έχει καμία διαφορά η προετοιμασία μας. Ο κόουτς γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να μας προετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Κάθε φάιναλ φορ είναι δύσκολο. Στα προηγούμενα φάιναλ φορ είχαμε τις ιδιαιτερότητες ότι στο ένα παίζαμε στην έδρα μας και στο άλλο ηταν αντίπαλος ο Ολυμπιακός».

Φώτσης: «Εχουν μείνει κάποιες μέρες για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι με τη Σιένα η οποία είναι καλή ομάδα και το έδειξε στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Εχουμε δύσκολο έργο αλλά θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν υπάρχει πίεση από το χαρακτηρισμό του φαβορί: «Σκεφτόμαστε όπως πριν τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Ξέραμε ότι θα βρεθεί απέναντί μας μιά από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Τα πλέι οφ ανήκουν στο παρελθόν και για να έχει κάποια αξία αυτό που πετύχαμε πρέπει να πάμε στο φάιναλ φορ και να παίξουμε το ίδιο καλά».

Καλάθης: «Είναι συναρπαστικό και είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στο φάιναλ φορ. Θα έχουμε σκληρό ματς με τη Σιένα και θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. Δουλεύουμε καλά όμως και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρεπει για την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».

Για το πως αισθάνεται συγκριτικά με τους προηγούμενους μηνες: «Δουλεύω σκληρά, κάνω αυτό που μου λέει ο προπονητής. Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου. Προσπαθώ να τονώσω την αυτοπεποίθησή μου και είναι καλό που πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου. Κάνω τα μικρά πράγματα για να είμαι καλά».

Βουγιούκας: «Έχουμε μερικές μέρες ακόμα να δουλέψουμε πάνω στη Σιένα που έχει δέιξει πόσο καλή ομάδα είναι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το τι περιμένει -ατομικά- στο φάιναλ φορ: «Υπάρχει άγχος... Αλλά όταν μπω στο παιχνίδι πιστεύω ότι θα φύγει. Είναι μεγάλη στιγμή για μένα και θα προσπαθήσω να μην τη χαραμίσω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει.Στα τελευταία δύο χρόνια έχω βελτιωθεί κι έχω αποκτήσει εμπειρίες. Είμαι πιό έτοιμος ψυχολογικά και σωματικά να βοηθήσω την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags